Lekkere recepten en kook inspiratie topic

Discussion in 'De lounge' started by Tuttebella, Apr 2, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tuttebella

    Tuttebella Bekend lid

    Jan 3, 2019
    587
    728
    93
    Female
    Ik houd van koken en nieuwe dingen proberen.

    Momenteel zoek ik een lekker recept met noodles en terriyaki saus, iemand een idee?
     
  2. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    Mar 23, 2014
    7,046
    3,687
    113
    Op de site van Brenda kookt staan lekkere recepten vooral de kip cajun wraps echt zoooo lekker haha is wel iets anders dan noodles enz
     
  3. smax

    smax Fanatiek lid

    Feb 15, 2018
    1,955
    1,042
    113
    Female
    Leuk topic! Sinds kort probeer ik veel nieuwe recepten uit zodat we wat gevarieerder eten.
    Helaas, wij eten nooit noodles :)

    Dit heb ik vorige week voor het eerst gemaakt. Erg lekker!

    https://www.lekkerensimpel.com/surinaamse-bami-met-kip/

    Ik had alle ingrediënten maal twee gedaan, behalve de sojasaus.
     
  4. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,538
    14,057
    113
    Female
    Zalm en broccoli erbij is een lekkere combinatie!
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,294
    25,760
    113
  6. Melief

    Melief Niet meer actief

    Kanarie and Tuttebella like this.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,294
    25,760
    113
  8. Palmpje

    Palmpje VIP lid

    Jul 8, 2017
    8,996
    6,992
    113
    Female
  9. Tuttebella

    Tuttebella Bekend lid

    Jan 3, 2019
    587
    728
    93
    Female
    Dit recept al eens gedeeld, maar is echt onder iedereen hier in huis favoriet!

    Ingrediënten 4 personen

    * 600 gram kippendij filet
    * 3 eetlepels boter
    * 2 el olijfolie
    * 3 teentjes geperste knoflook
    * 1 tl gedroogde chilipeper
    * 1 glas witte wijn
    * 200 gr crème fraîche
    * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie
    * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
    * 1 tl (verse) tijm,
    * 1tl (verse) oregano,
    * 1t (verse) rozemarijn
    * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
    * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

    Bereidingswijze
    1. Verwarm de oven voor op 180º C.
    2. Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak.
    3. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
    4. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
    5. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
    6. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan.
    7. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten.
    8. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor.
    9. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt.
    10. Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
    11. Serveer met pasta en garneer met verse basilicum.
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Deze is echt waanzinnig lekker!
    Maak ik altijd extra van, ander dag doen we wat over is op een broodje

    (ik maak ze altijd in de slowcooker)
     
  11. smax

    smax Fanatiek lid

    Feb 15, 2018
    1,955
    1,042
    113
    Female
    Ga ik eens maken. Bedankt!!
     
    Tuttebella likes this.
  12. Tuttebella

    Tuttebella Bekend lid

    Jan 3, 2019
    587
    728
    93
    Female
    Heeft er iemand wel eens lasagne met zalm gemaakt (en spinazie?) was het een succes en eventueel een recept dat je gevolgd hebt? :D
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,599
    22,043
    113
    Leuk topic! Ik houd ook van nieuwe dingen proberen.

    Een vriendin van me maakt dit geregeld. Volgens haar lekker maar ik heb het nog nooit geproefd. Wel maakte ik dit vroeger wel eens met spaghetti, viel redelijk in de smaak, dus met lasagne zou het op zich ook moeten kunnen.
     
  14. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Tuttebella likes this.
  15. Tuttebella

    Tuttebella Bekend lid

    Jan 3, 2019
    587
    728
    93
    Female
    View attachment 613619

    Ik heb dit gemaakt voor de lunch, ben benieuwd. Is doperwten-courgette soep met parmezaanse kaas. Ruikt al heerlijk.
     
  16. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    Jun 4, 2017
    10,892
    9,666
    113
    Female
    Geen lasagne met zalm en spinazie.
    Wel volkoren penne met zalm, spinazie, eetlepel boursin en peper en zout naar smaak. Simpel maar lekker. Doe het ook wel eens met broccoli in plaats van spinazie.
     
  17. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Dit is ook heel erg lekker met gerookte zalm erin!
     
  18. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    Jan 9, 2016
    6,875
    12,390
    113
    Female
    Ik maak ’m altijd met zalm & broccoli!

    Ik maak zelf een bechamel saus (beetje boter, veel melk en dan indikken met bloem. Voor exacte hoeveelhedwn even googlen, ik doe t op gevoel). Daardoor dragon & dille & peper naar smaak.

    Laagje saus onderop in ovenschaal, dan lasagne, dan zalm (gerookte van die plakjes), dan lasagne, dan broccoli (wel even kort voorkoken), dan lasagne, dan zalm, dan lasagne, dan saus. Beetje kaas erop.
    Als je droge lasagne gebruikt moet er wel wat vocht bij, bijv beetje saus in iedere laag. Anders garen ze niet. Ik gebruik meestal verse lasagnebladen.

    200 gr in de oven, 30-40 minuutjes, afhankelijk van de lasagne en staat op de verpakkinh. Bij verse lasagne is 15 minuutjes al genoeg!



    Andere tip:
    Spinazie-champignon lasagne met tomaat, voor een vega dagje.
    Iets meer werk maar mega lekker - ik maak m echt vaak:
    https://15gram.be/recepten/spinazielasagne-met-champignons-en-tomaat


    Leuk topic!
    I’m in
     

Share This Page