Ik houd van koken en nieuwe dingen proberen. Momenteel zoek ik een lekker recept met noodles en terriyaki saus, iemand een idee?
Op de site van Brenda kookt staan lekkere recepten vooral de kip cajun wraps echt zoooo lekker haha is wel iets anders dan noodles enz
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/66828/scampi-in-de-wok-met-teriyakisaus Deze vond ik wel lekker!
Leuk topic! Sinds kort probeer ik veel nieuwe recepten uit zodat we wat gevarieerder eten. Helaas, wij eten nooit noodles Dit heb ik vorige week voor het eerst gemaakt. Erg lekker! https://www.lekkerensimpel.com/surinaamse-bami-met-kip/ Ik had alle ingrediënten maal twee gedaan, behalve de sojasaus.
Ik heb geen recept voor teriyaki, maar deze yakitori marinade is ook erg lekker: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R7748/yakitori Met noodles zou ik dan de kip en bosui (en evt. andr groentes) roerbakken en door de noodles roeren. Zalm erin marineren is ook erg lekker En een lekker recept met udon noodles: https://www.eetspiratie.nl/kip-met-zwarte-peper-en-noedels-slowcooker/ Kan ook gewoon in een wok bereid worden, maar uit de slowcooker is wel extra lekker.
Ik had deze laatst gemaakt, viel erg goed in de smaakt, zelfs de mensen die niet zo van slavinken houden vonden het heerlijk! https://www.eetspiratie.nl/slavinken-in-kruidige-tomatensaus/
https://www.leukerecepten.nl/recepten/zalm-teriyaki/ Als je van zalm houdt, dan is dit echt een aanrader! Ik eet het altijd met noodles en roerbakgroente
Dit recept al eens gedeeld, maar is echt onder iedereen hier in huis favoriet! Ingrediënten 4 personen * 600 gram kippendij filet * 3 eetlepels boter * 2 el olijfolie * 3 teentjes geperste knoflook * 1 tl gedroogde chilipeper * 1 glas witte wijn * 200 gr crème fraîche * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 180º C. 2. Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. 3. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. 4. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. 5. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. 6. Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. 7. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. 8. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. 9. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt. 10. Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven. 11. Serveer met pasta en garneer met verse basilicum.
Deze is echt waanzinnig lekker! Maak ik altijd extra van, ander dag doen we wat over is op een broodje (ik maak ze altijd in de slowcooker)
Heeft er iemand wel eens lasagne met zalm gemaakt (en spinazie?) was het een succes en eventueel een recept dat je gevolgd hebt?
Leuk topic! Ik houd ook van nieuwe dingen proberen. Een vriendin van me maakt dit geregeld. Volgens haar lekker maar ik heb het nog nooit geproefd. Wel maakte ik dit vroeger wel eens met spaghetti, viel redelijk in de smaak, dus met lasagne zou het op zich ook moeten kunnen.
Mijn man en kinderen vinden het heerlijk ik gebruik het recept van Jamie oliver en vervang de boerenkool voor spinazie. Boerenkool houden ze echt niet van. https://www.foodandfriends.nl/recepten/lasagne-met-gerookte-zalm%2c-ricotta-en-boerenkool.html
View attachment 613619 Ik heb dit gemaakt voor de lunch, ben benieuwd. Is doperwten-courgette soep met parmezaanse kaas. Ruikt al heerlijk.
Geen lasagne met zalm en spinazie. Wel volkoren penne met zalm, spinazie, eetlepel boursin en peper en zout naar smaak. Simpel maar lekker. Doe het ook wel eens met broccoli in plaats van spinazie.
Ik maak ’m altijd met zalm & broccoli! Ik maak zelf een bechamel saus (beetje boter, veel melk en dan indikken met bloem. Voor exacte hoeveelhedwn even googlen, ik doe t op gevoel). Daardoor dragon & dille & peper naar smaak. Laagje saus onderop in ovenschaal, dan lasagne, dan zalm (gerookte van die plakjes), dan lasagne, dan broccoli (wel even kort voorkoken), dan lasagne, dan zalm, dan lasagne, dan saus. Beetje kaas erop. Als je droge lasagne gebruikt moet er wel wat vocht bij, bijv beetje saus in iedere laag. Anders garen ze niet. Ik gebruik meestal verse lasagnebladen. 200 gr in de oven, 30-40 minuutjes, afhankelijk van de lasagne en staat op de verpakkinh. Bij verse lasagne is 15 minuutjes al genoeg! Andere tip: Spinazie-champignon lasagne met tomaat, voor een vega dagje. Iets meer werk maar mega lekker - ik maak m echt vaak: https://15gram.be/recepten/spinazielasagne-met-champignons-en-tomaat Leuk topic! I’m in