Hallo dames, Wie heeft er ervaring met zwangerschapsdiabetes? Momenteel ben ik 34 weken zwanger en ben er later pas achter gekomen dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Ik heb af en toe van die hoge waardes. Dan denk ik hoe was het dan hiervoor en hoe is het op de dagen dat ik het niet heb bijgehouden? Hoe schadelijk is dit voor de baby? Ik ben al naar de diëtist en internist geweest. De meeste vragen heb ik al gesteld. Ben alleen benieuwd naar de ervaringen van andere zwangeren. Vandaag zijn maar waardes: nuchter: 4,4 Na ontbijt: 5,4 Na middag: 8,1 (!) Ik let op wat ik eet, maar het komt denk ik meer door de porties wat ik eet. In de middag had ik bijvoorbeeld super veel honger. Ik ben ontzettend bang voor doodgeboorte. Jaja, ik heb weer zitten googlen
Ik heb het nu voor de tweede keer. Het is zeker vervelend maar als je je suiker onder controle hebt dan komt het meestal wel goed. Ga vooral vaker kleinere maaltijden eten, dat werkt echt goed. Ik heb het deze keer al vanaf 16 weken en hoef nog geen insuline gelukkig.
Ik heb 4 keer zwangerschapsdiabetes gehad. Ik at om de 2 uur een kleine portie en lette daarbij om de hoeveelheid koolhydraten. Lastig maar goed te doen. Bij m'n oudste wist ik het ook pas laat in zwangerschap, zij is daardoor wat zwaarder geboren, ik had toen ook erg veel vruchtwater en een grote placenta. Zij woog 4170 gram, 2 dagen voor geplande inleiding bij 38,5 week dacht ik. Bij kind 2 dieet vanaf ongeveer 15 weken zwangerschap, gewicht 3780 ingeleid bij 38 weken. Bij 1 en 2 controles bij gyn, veel groeiecho’s. Bij nummer 3 vanaf week 15 dieet, controles bij vk, thuis geboren bij 40,5 week (was toen ander beleid) en bij nummer 4 weer dieet vanaf 15 weken. Controles bij gyn en diabetes verpleegkundige, ik wilde heel graag thuis bevallen, na overleg in gynteam mocht het maar kreeg ik met 38,6 weken flink bloedverlies en werd het toch een ziekenhuisbevalling. T is lastig dat dieeet maar gelukkig tijdelijk. Oudste was wat zwaar, groeide in het begin matig. Dat kán te maken hebben met een soort van ‘afkicken van de suikers’ Dat wist ik toen niet, las het later ergens en wilde dat ik dat eerder had geweten!
Jeetje zeg. Dat is ook niets, 4 keer zwangerschapsdiabetes. Bij mij is de baby juist te klein. Ze schatten hem bij 40 weken rond 2700 gram. Dus ik ben benieuwd..
Hier ook gegeten met kleinere porties. En koolhydraatarm gegeten. Koolhydraatarm brood, volkoren pasta, geen rijst, brood, aardappels enz. Was goed vol te houden en na bevalling weer snel op gewicht. Kleine is geboren en woog 3305 Gr.
Ik had de laatste keer ook zwangerschapsdiabetes. Kwam er met 27 weken achter, dankzij de test die ik moest doen door erfelijkheid. Gelukkig kon ik mijn suikers met een dieet onder controle houden en heb ik geen insuline gebruikt. Ik was al heel lang bewust bezig met gezonde voeding (volkoren, at geen geraffineerde suikers, langzame koolhydraten, eiwitrijke voeding etc), maar at niet regelmatig. Met zwangerschapsdiabetes is het echt belangrijk om regelmatig te eten (elke twee uur iets) om een hongergevoel te voorkomen waardoor je (waarschijnlijk) teveel gaat eten. Ik hielt er echt goed rekening mee dat ik elke twee uur moest eten waardoor ik die paar weken niet veel meer kon ondernemen (maar gelukkig is het tijdelijk en voor een goed doel). Mijn tips zijn: - eet regelmatig en plan je maaltijden! - drink geen suikers, maar alleen water en thee (zonder suiker) en drink veel! - Lees etiketten en dus de ingredientenlijsten! Ga opzoek naar voornamelijk natuurlijke ingredienten en verdiep je in geraffineerde suikers (en eet deze niet meer!). - Neem bij fruit ook iets met eiwitten zodat je bloedsuiker niet te veel gaat pieken en je juist snel honger krijgt en een te hoge suiker. Dus noten, een gekookt ei (ik heb heeeel veel eieren gegeten omdat ze ook goed vullen, avocado), onbewerkt vlees. - Neem goed de rust wanneer je eet. Kijk naar je eten, zodat je meer bewust van je voeding wordt. - Voed je lichaam juist nu, vul je lichaam niet. - Maak je niet te veel zorgen. STress is slecht voor diabetes en je baby. - En ook na de zwangerschap door blijven gaan met gezonde voeding. Je hebt nu een grote kans om diabetes type twee te ontwikkelen en dat wil je echt niet!