Zijn er nog meer jonge vrouwen hier, waarbij het niet lukt om een kindje te krijgen?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Deniseje3, 8 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Het topic heet mensen waarbij het niet lukt om een kindje te krijgen.
    Na 6 maanden proberen kan je reactie in t verkeerde keelgat schieten... dat was bij mij dus het geval.
     
  2. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Wij zijn na 8 maanden proberen naar de huisarts gegaan. In 2017 is mijn spiraal verwijderd.
    Er zit vroege overgang in mijn familie dus we wilden de boel laten checken voor het ‘te laat’ was. Ik zat toen op een, voor mijn fam, cruciale leeftijd.

    Wat bleek? Met mij is niks aan de hand! Maar mijn vriend werd ook direct getest en hij bleek na vaker testen en een operatie onvruchtbaar. Ik ben dus ‘blij’ dat wij wel aan de bel hebben getrokken. Met alle vertrouwen in de natuur hadden wij samen geen kindje kunnen krijgen op de natuurlijke manier.

    Volgende week waarschijnlijk de eerste IUI met donorzaad. Zonder hormonen te hoeven slikken/spuiten.
     
  3. bo0tjeee

    bo0tjeee Bekend lid

    24 mrt 2011
    797
    30
    28
    Vrouw
    Secretaresse
    Gelderland Midden
    Maar er zijn er meer die dezelfde tijd bezig zijn als ik of paar maandjes langer.

    Denk dus niet dat het nodig is om zo op mij te reageren
     
  4. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Dan zou ik dit topic toch maar even goed doorlezen..

    6 maanden lijkt lang maar is t echt niet. En zeker niet in een topic als dit.. dan kun je net als anderen die al 9 maanden bezig zijn dit soort reacties verwachten. Niet zozeer slecht bedoeld maar bekijk het eens andersom. Jij valt een topic binnen waar t gaat over lang duren om zwanger te raken soms wel jaren, met wij zijn al 6 maanden bezig... kan heel frustrerend eb oneerlijk overkomen.

    Verder ga ik er niet meer op reageren.
     
    JosjeM, bozoe en Annedore vinden dit leuk.
  5. bo0tjeee

    bo0tjeee Bekend lid

    24 mrt 2011
    797
    30
    28
    Vrouw
    Secretaresse
    Gelderland Midden
    Ts is 9 maanden bezig. Ik iets korter. Maar ik verlaat dit topic. Vind dit gewoon ontzettend jammer.
     
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Daar wordt toch ook tegen gezegd dat 9 maanden niet echt lang is?
     
  7. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Pfff is dit nu echt nodig? Waarom iemand zo aanvallen? Zij vindt 6 maanden lang, dat mag toch. Ik ken genoeg vrouwen die het allemaal wel zien en na 1.5jaar niet zwanger zijn en dit niet lang vinden. Iedereen is anders, 6 maanden of 6 jaar, laat elkaar in z'n waarde.
     
    Spectre vindt dit leuk.
  8. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    TS ik snap dat het je onzeker maakt. Maar bekijk het eens zo; Je hoort al die verhalen van jonge vrouwen in je omgeving die na 3-6 maanden zwanger zijn. De verhalen, het verdriet en de pijn van de vrouwen waarbij het allemaal niet zo soepel verloopt, hoor je vaak niet of nauwelijks. Die lees je meestal op een forum, zoals hier. Dat geeft natuurlijk ook een vertekend beeld.

    Ik hoop dat het snel raak mag zijn bij jullie (en alle anderen in dit topic)!
     
    Deniseje3 vindt dit leuk.
  9. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Ik denk dat zonnetje vooral reageert omdat het haar verdriet doet. Omdat ze al zoveel ellende heeft meegemaakt op dit gebied en al zo lang wacht. Op de eerste lang en veel miskramen/ingrepen en operaties en nu voor de 2e ook weer lang bezig. Dan kan een reactie haar kwetsen, dat 6 maanden bezig wordt ervaren als "het lukt niet". Ik begrijp wel heel goed dat als je zwanger wil worden elke maand lang duurt. Ben nu voor de 2e 10 maanden bezig en al ongeduldig aan t worden. Maar probeer mezelf wel te herpakken en bedenk dat sommigen jaren wachten. Dan moet ik toch de natuur even de tijd geven en geduldig zijn :) dikke knuffel voor alle meiden hier en hopelijk gaat onze wens in vervulling!!
     
    Spectre en zonnetje2015 vinden dit leuk.
  10. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Dat snap ik, maar ga dan niet meelezen in een topic waarvan de titel het al zegt en de TS aangeeft dat ze 9 maanden bezig is. Dan kun je op je vingers uitstellen dat het niet het soort topic is wat je dacht en dat het je misschien zal kwetsen. Maar ga niet anderen veroordelen die hetzelfde ervaren als TS. Denk ik dan.
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  11. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Nou deze reactie slaat echt nergens op.. ts vraagt naar mensen bij wie t niet lukt om een kindje te krijgen.. nou ik ben er daar een van dus waarom zou ik hier niet in mee moeten lezen?
    Het topic is op een enkele reactie na precies wat ik ervan verwacht. En hoe kom je erbij dat bo0tjee hetzelfde denkt? Ze geeft aan dat ze al 6 maanden bezig is waarop ik reageer dat dat nog niet lang is.
    Ik snap echt t probleem niet hoor.

    Heb niemand veroordeeld. Wat ik aangaf is gewoon een feit meer niet. En diezelfde feit is ook tegen ts gezegd. Zij voelt zich toch niet zo aangevallen?
    Dit is meer een geval ontvanger bepaald de boodschap ipv iemand veroordelen hoor.
     
  12. bo0tjeee

    bo0tjeee Bekend lid

    24 mrt 2011
    797
    30
    28
    Vrouw
    Secretaresse
    Gelderland Midden
    Ik zeg toch ook nergens dat het al heel lang is? Daarom zet ik lang toch ook tussen haakjes.

    Uiteindelijk zijn we allemaal met hetzelfde bezig en voelen we ons hetzelfde als het niet lukt toch? Zullen we het daar maar op houden?
    Tuurlijk snap ik dat het ook voor jou naar is als je langer bezig bent of zelfs de medische trajecten in gaat.

    Maar leef en laat leven. Dat je even iets leest en emotioneel wordt is 1, maar je kunt ook even tot 10 tellen en nalezen wat je zegt en hoe het eventueel over komt op een ander.

    Ik ging er inderdaad van uit door de start post van ts dat het ging om onder een jaar en onder de 30.
     
    Mammavantwee en Toeteke vinden dit leuk.
  13. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Serieus. Waarom deze discussie?

    Voor iemand met een kinderwens is toch elke maand er een te lang? Toen wij 6 maanden bezig waren voelde dit voor mij ook eindeloos. Toen moest ik er niet aan denken om langer dan een jaar bezig te zijn. En straks tikken we met een beetje pech de 2 jaar aan.

    Je zienswijze op de tijd die je ermee bezig bent veranderd denk ik wel naarmate je langer bezig bent. Zo ervaar ik dat wel iig.

    En dan nog. Elke maand is er een teveel!
     
    Deniseje3, Spectre en Toeteke vinden dit leuk.
  14. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.700
    9.344
    113
    Vrouw
    Ik was 24 toen we begonnen en nog net 27 als ik uitgerekend ben. Het heeft ruim 2,5 jaar geduurd.

    Na 11 maanden zijn we naar de huisarts geweest, hieruit bleek dat mijn vriend verminderd vruchtbaar was. We zijn toen doorverwezen naar de gynaecoloog en toen is het zaadonderzoek herhaald. Nog steeds verminderd vruchtbaar. We konden starten met IUI, helaas werd de zaadkwaliteit alleen maar minder en was ik na 8 IUI’s nog steeds niet zwanger. Daarna zijn wij doorverwezen voor IVF/ICSI. Mijn vriend bleek toen ICSI-kwaliteit zaad te hebben. De eerste ICSI poging werd ik niet zwanger, ik zou mogelijk slechte eicelkwaliteit hebben. 2 maanden later aan ICSI 2 gestart en hiervan ben ik zwanger geraakt van de eerste terugplaatsing, mijn huidige zwangerschap dus.
     
  15. LilyB

    LilyB Niet meer actief

    Ik was 22 toen wij voor een kindje gingen. Helaas werd ik door de huisarts lang aan het lijntje gehouden toen mijn menstruatie plots 7 maanden wegbleef. Daarna eindelijk doorverwezen en de diagnose pcos werd vastgesteld. Moest wel aan de hormonen, gelukkig na 4 rondes clomid was ik zwanger. Ben bevallen toen ik 25 was.
    Nu ondertussen hebben wij 2jr weer zelfstandig geprobeerd zwanger te worden aangezien mijn menstruatie zich herstelde naar elke 2 maanden, dus meer kans op zwangerschap (dacht ik)... helaas niet, dus terug naar het ziekenhuis. Weer clomid voorgeschreven gekregen waarvan ik nu de 4e kuur op heb. Helaas kreeg ik vanaf de 3e ronde een allergische reactie, maar om zeker te weten dat het door de clomid kwam moest ik kuur 4 ook afmaken.. waardoor zeker was dat ik allergische reactie heb op clomid. Aangezien we nog niet kunnen weten dat we deze ronde zwanger geraakt zijn staat er al een nieuwe afspraak gepland in het ziekenhuis om vervolgbehandeling te bepalen, dat wordt dus of andere tabletten proberen (letrozol) of toch starten met spuiten..
    Hier dus ook bekend met een lange weg naar zwangerschap. Kan me heel goed inleven in alle frustraties elke maand weer en ik kn heel goed meepraten over het verdriet elke maand dat je weer met een negatieve test in handen staat.. elke maand is gewoon weer een maand te lang!
     
  16. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.846
    16.878
    113
    Vrouw
    Het is ook heel dubbel allemaal. Voor iemand die al meer dan 2 jaar bezig is, zijn 6 of 9 maanden niet lang. Voor iemand die 6 of 9 maanden bezig is, lijkt het al wel lang als er velen zijn die binnen no time zwanger worden. Het is voor iedereen frustrerend om weer ongesteld te worden, lang of kort bezig..

    En ja soms word je weer ff met je neus op de feiten gedrukt dat er dames zijn die al jaren hopen op een zwangerschap en dan besef ik me maar al te goed dat de tijd die ik bezig ben dan nog helemaal niet zo lang is.
    Maar is soms verdomd lastig en ook ik voel me af en toe eens zwaar klote dat het nog niet gelukt is. Voor m'n gevoel duurt het lang.. Mag ik ook zo af en toe voelen toch..? Zolang we het elkaar maar blijven gunnen.
     
    Deniseje3 en Louise11110 vinden dit leuk.
  17. Annedore

    Annedore VIP lid

    17 feb 2010
    7.338
    836
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Maar ik vraag mij af wat de meesten. Hier verwachten wanneer ze stoppen met anticonceptie? Want dat zal ook enorm meespelen in hoe je 6 of 9 maanden wachten ervaart.

    Ik had bij de eerste rekening gehouden met een jaar wachten omdat ik dat had gelezen. Het duurde 4 jaar. Maar eigenlijk werd ik pas na 3 jaar echt wanhopig, omdat ik dacht 'dat gemiddelde van een jaar komt ook van mensen die veel langer dan een jaar wachten'.

    Bij de tweede gaf ik ons 2 jaar om spontaan zwanger te worden en dat lukte echt net op de valreep. September afspraak gynaecoloog en in augustus positieve test. Dus ik was wel enigszins zenuwachtig omdat ik niet weer de MMM in wilde, maar verder viel het mee.

    Bij deze derde dacht ik dat een jaar wel weer een reële tijd was aangezien ik veel ben afgevallen en ik aangetoond regelmatig een eisprong had.
    Binnen 1 maand was het raak en eerlijk gezegd was dat best schrikken. Totaal geen rekening mee gehouden! Maar enorm dankbaar en blij dat we ook dit scenario eens mogen beleven. Al vind ik het soms nog te mooi om waar te zijn en vraag ik me af wat het addertje onder het gras is.

    Maar dat waren dus mijn verwachtingen vooraf. Ik vraag me af hoe dat bij anderen was/is? Want verwachten dat je binnen 3 maanden zwanger bent is gewoon niet reëel. Hopen kan en mag altijd. Maar dat is anders dan verwachten. Als je verwachtingen te hoog liggen word je waarschijnlijk ook sneller gefrustreerd wanneer het toch langer blijkt te duren.
     
    Pechvogol en Kangerootje vinden dit leuk.
  18. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Ik had gedacht vrij snel zwanger te zijn omdat ik dus jong was, slank ben, regelmatige cyclus heb, nooit gerookt heb etc. 60% van de stellen is na 3mnd zwanger en 80% na 6 maanden.
    Dus toen het na 6 mnd nog niet gelukt was, ging er bij mij toch al wel een belletje rinkelen. En uiteindelijk bleek dus ook dat mijn man icsi zaad had.
    Ik heb 2 echte kansen gehad op een zwangerschap en die zijn ook beide gelukt.

    Mijn gevoel bij zwanger worden is dat alle lichten op groen moeten staan voor een zwangerschap (genoeg zaad, goed eitje, slijmvlies, bloedstolling, immuminiteit, embryo dat zich ontwikkelt etc). Bij de meeste mensen is dat bijna iedere maand, bij anderen een aantal keren per jaar en bij weer anderen nog minder vaak. Daarnaast zijn er ook mensen bij wie nooit alle lichten op groen staan. Als je 'geluk' hebt, heb je dan een 'bekend' probleem, en als je pech hebt krijg je te horen dat alles goed is, terwijl er ondertussen wel degelijk iets speelt. Dat laatste lijkt me het meest frusterend.
    Dus zo ging ik erin...
     
    Spectre en Kangerootje vinden dit leuk.
  19. bo0tjeee

    bo0tjeee Bekend lid

    24 mrt 2011
    797
    30
    28
    Vrouw
    Secretaresse
    Gelderland Midden
    Ik heb natuurlijk al een kleine meid lopen. Toen was ik binnen 2 maanden zwanger.

    Wat ik ook hierboven al lees, ging ik van uit.

    Wij zijn nu 6 maanden bezig en je hoopt toch ook dat het dan wel gelukt zou zijn. Ook omdat ik de vorige x wel zo snel zwanger was.

    Maar ik snap jou helemaal hoor Annedore. Ik vind het wel knap dat je je zo had ingesteld dat het minimaal een jaar ging duren. Ivm andere ervaring van mij was het voor mij dus anders.

    Maar na 6 maanden wil ik absoluut niet klagen. Dat is mijn bedoeling niet
     
  20. miloena

    miloena Fanatiek lid

    19 mei 2014
    1.824
    1.174
    113
    pedagogiek
    Ik herken je gevoel heel goed! Hier heeft het bij mijn eerste kindje 12 maand geduurd, geloof me het voelde alsof het 5 jaar was, ook mede omdat je niet weet of je wel vruchtbaar bent en of het lukt. We hadden voorgenomen met anderhalfjaar naar de dokter te gaan maar ronde 12 was gelukkig raak. Inmiddels is zij bijna 4 jaar terug geboren.
    Nr 2; nooit weer aan de pil gegaan, ik dacht dan duurt het met nr 2 misschien niet zo lang maar dat heeft uiteindelijk 3 jaren geduurd dat we echt bewust ermee bezig zijn, waarvan rond de 2 jaar naar het ziekenhuis met alle mmm onderzoeken, hier kwam niks uit. Na nog een 2e baarmoederfoto werd verteld dat we pas een halfjaar later terug mochten komen, wat was ik moedeloos, en die ronde was ik extra vruchtbaar door het doorsluizen van eierstokken en baarmoeder. En ja hoor zwanger na 3,5 jaar!!
    En dan denk je je bent lekker jong, het zal vast niet lang duren!
    Wat ik wel ben gaan geloven is dat als je het opgeeft en los laat de kansen vergroten.
    Tussendoor 1 x een miskraam gehad met 5 weken, Dit midden in ons verbouwing/verhuizing net toen ik het los had gelaten!

    Hopelijk geeft mn verhaal je een beetje moed, heb geduld, probeer los te laten en te genieten van alles om je heen, en ik hoop van harte dat het snel mag lukken! Want elke maand voelt als een maand te lang!
     

Deel Deze Pagina