Ervaringen Ikazia en/of Maasstad

Discussie in 'De bevalling' gestart door EdN, 4 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Ik wil poliklinisch bevallen, door sluitingen van verlosafdelingen bij steeds meer ziekenhuizen in de omgeving ben ik deze keer aangewezen op ziekenhuizen in de dichtstbijzijnde grote stad: Rotterdam. Ik heb me daarom ingeschreven bij het Ikazia (dichtste bij) en als reserve Maasstad. Ik baal er flink van, want zie me zelf al in de spits staan met weeën, maar het is niet anders.

    Heeft er iemand ervaringen met deze ziekenhuizen? Gewoon uit nieuwsgierigheid.
     
  2. heartbeat

    heartbeat Lid

    13 jan 2010
    35
    3
    8
    3,5 maand geleden in het ikazia ziekenhuis bevallen en heel tevreden over! Het was op dat moment erg druk op de afdeling maar daar heb ik niks van gemerkt. We kregen door de drukte ook een tweelingkamer, dus we hadden lekker veel ruimte ;) Ruggenprik was zo geregeld en allemaal lieve dokters en verpleging. Ik zou volgende keer weer voor het ikazia kiezen! Enige nadeel vond ik dat het bloedheet was :roflmao: Dacht eerst dat het aan de hormonen lag maar m’n vriend zweette zich ook rot.
    Maasstad ziekenhuis geen ervaring mee (qua bevalling dan)
     
    EdN vindt dit leuk.
  3. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Wat houdt dat precies in? Hier hetzelfde probleem, andere regio. Maar voor zover ik weet moet ik tzt gewoon bellen en hopen dat er plek is (in ZH van voorkeur, maar ook überhaupt in de desbetreffende stad).
     
  4. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Bij de meeste ziekenhuizen moet je vooraf een ponskaartje laten maken (nou ja, wordt aangeraden), maar bij het Ikazia kun je online een formulier invullen als je van plan bent daar poliklinisch te bevallen. Als je daar dan daadwerkelijk bent sta je al geregistreerd, scheelt weer administratie en zo.
     
  5. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Over het ikazia hoor ik de beste dingen. Niet specifiek de bevalling afdeling maar over het algemeen. Parkeren kan een probleem zijn. Er is het een en ander gebouwd in de omgeving. Miss dat iemand weet hoe het er nu voor staat.
     
  6. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Ah zo. Maar dus niet dat je voorrang krijgt ten opzichte van iemand die dat niet heeft gedaan of zo? Anders moet ik toch even dubbel checken of dat hier niet ook zo is ;).
     
  7. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    De verloskundige belt het ziekenhuis toch als het tijd is om erheen te gaan?
     
  8. Flamingooo

    Flamingooo Niet meer actief

    Ja klopt. Maar dan moet er dus wel plek zijn, anders kun je bellen tot je een ons weegt. En aangezien TS het had over aanmelden en reserve was ik benieuwd hoe en wat.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Niet dat ik weet, maar zou fijn zijn ;)
     
  10. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Aah zo. Ja reserve is altijd een goed idee om te hebben. En als het echt een rot moment is dan heb je zelfs nog kans dat reserve niet genoeg is. Deze ziekenhuizen zitten wel vrij dicht bij elkaar.

    @EdN uit welke richting kom je? (evt via pb) Misschien kan ik nog meedenken.
     
  11. heartbeat

    heartbeat Lid

    13 jan 2010
    35
    3
    8
    Als je daar met weeën aankomt mag je door de slagboom heen en voor de deur parkeren. Bij de slagboom je man laten aanbellen en het verhaal uitleggen, dan doen ze hem open. Vervolgens kun je dan naar de afdeling en je man kan daarna de auto in 1 van de parkeergarages zetten. Naar huis idem dito, dus wat mij betreft goed geregeld.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  12. Miekje86

    Miekje86 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    4.584
    10.773
    113
    Vrouw
    Paraveterinar
    Ik ben bevallen in het ikazia 3 jaar geleden. Was helemaal top. Ze hebben ook rondleidingen waar je naar toe kan gaan zodat je alles al een keer gezien heb. Parkeren is geen probleem bij het ikazia als je aan het bevallen ben, je mag voor de deur parkeren. Dit leggen ze ook uit tijdens de rondleiding, de portier Mekkert wel dat je direct je auto weg moet zetten maar op de afdeling bepalen ze of de as papa dat mag gaan doen. Mijn man mocht niet meer De auto weg zetten, ik kwam met persweeen aan ben op bed gegooid en kon gaan persen. Pas veel later nadat onze dochter geboren was heeft hij de auto weg gezet

    Met Maasstad zelf geen ervaring maar een kennis van mij was er niet te vrede over maar ik praat nu wel over een jaar of 7 geleden.
     
  13. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    @EdN uit welke richting kom je? Als je uit de buurt van Dordrecht, Zwijndrecht etc komt is wellicht het Albert Schweitzer een optie?
     
  14. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Nee, ik kom vanuit de richting Voorne Putten. Voorheen was het Vlietland in Schiedam een optie, maar daar werkt mijn verloskundigenpraktijk niet meer mee samen na enkele redelijk grove medische missers. Dus dan blijf Rotterdam echt over.
     
  15. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Voor de afstand is het vervelend. Maar wees echt blij dat je daar niet hoeft te bevallen! Daar was mijn laatste bevalling, 6 maanden terug. Nooit niet dat ik nog terug ga naar dit ziekenhuis.
     
  16. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Mijn tweede is daar 5 jaar geleden geboren en dat was op zich een prima ervaring, maar het was een een vlotte bevalling uit het boekje, dus ik heb weinig met het personeel daar te maken gehad. Mijn verloskundige heeft me inmiddels echter wat verhalen verteld over recente ervaringen die zij er hebben gehad en dat was inderdaad vrij schokkend, dus ik snap hun keuze. Mag ik vragen wat jij er hebt meegemaakt?
     
  17. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Het ligt nog gevoelig dus ga ik het straks via pb sturen. Wat ik er openbaar nu wel over kan zetten is dat ze maar 1 bevalling set aan personeel hadden lopen en een stuk of vijf kamers. Dus als er 2 dingen tegelijk gebeuren dan heeft 1 van die 2 al pech. Laat staan als het er meer zijn.

    Wat zijn de dingen die jij gehoord hebt? Ik denk er nog over om een officiële klacht in te gaan dienen.
     
  18. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Ga ik je ook via pb even sturen.
     
  19. Moluks78

    Moluks78 Niet meer actief

    Ik ben 2x in t Maasstad bevallen. Prima ervaring mee.
    Mn vriendin in t Ikazia en hele vervelende ervaringen gehad. (Geen kamer voor haar, met persweeen op de gang moeten staan, verplegend personeel wat t niet geloofde, eenmaal op kamer lang wachten, bijna bevallen zonder medisch personeel)
     
  20. Ukkepuk1

    Ukkepuk1 Actief lid

    15 aug 2017
    387
    518
    93
    Vrouw
    Ik ben een jaar geleden in het Ikazia bevallen met inleiding. Prima zorg gehad, had de ruggeprik heel snel nadat ik m aan had gevraagd. Het was wel druk, maar daar heb ik niet zo heel veel van gemerkt. Mn man heeft me afgezet bij de ingang van het ziekenhuis en is toen de auto weg gaan zetten.
    Al met al prima! Mocht ik weer in het ziekenhuis moeten bevallen ga ik er weer heen als er plek is.
     

Deel Deze Pagina