Wij hebben geen grote voorraden in huis. En kook redelijk afgepast. Maar de jumbo is dichtbij dus extra vlees/ groente is zo gehaald.
Ik heb meestal genoeg klaar liggen voor een (lunch-) salade voor de volgende dag en die zou ik dan al extra kunnen klaar maken. De supermarkt op 5 minuten lopen is zelfs op zondag open tot 9 uur 's avonds. Daar zitten ook een Chinees afhaalrestaurant en een frietboer. Maar verder probeer ik juist minder bederfelijke producten in huis te hebben, genoeg voor 3 dagen avondmaaltijd en dan loop ik opnieuw langs de supermarkt. Op deze manier gooien we een stuk minder weg.
Ik kook redelijk afgepast, voor zover dat kan met onvoorspelbare kinderen. Restjes gaan zelden de vriezer in, want dat eet ik een dag later als lunch. Wel wat voorraad in de kast, maar niet heel veel. Dat is redelijk basic: bloem, eieren, rijst, pasta. Ik hou niet van blikgroentes, maar heb wel weer heel veel kruiden/specerijen in voorraad, wat de nodige ruimte in neemt. Maar dat zou geen grote probleem moeten zijn. Beetje creatief met wat er wel is, bijhalen of bestellen is altijd mogelijk. Daar hoef ik geen voorraden voor aan te houden. Zo hebben we wel altijd komkommers, tomaten en paprika voor tussendoortjes. Dus een salade is dan zo gemaakt. En al heb ik geen hekel aan onverwachte mee-eters (hartstikke gezellig natuurlijk), toch moet ik dan even schakelen. Ik leg mijn gasten graag heel erg in de watten. Zodanig dat als ik op voorhand weet dat er eters komen, ik vroeg begin met voorbereidingen en koken. Alles homemade en vaak best bewerkelijk. Dus bij onverwachte mee-eters voel ik me dan wel een beetje ongemakkelijk dat de maaltijd wat meer basic is, maar dat is voornamelijk mijn probleem en niet van de gasten.
Wat ik hier meestal doe als er onverwacht iemand mee eet dan nemen we desnoods allemaal een portie minder en maak ik er een grote salade bij, de basis ingredienten daarvoor zijn zowieso altijd in huis (sla, komkommer, tomaat, mais, ei)
Wij koken afgepast, er blijft nooit iets over. Soms kook ik meer voor de lunch de dag erna, maar dan zitten we zonder lunch als iemand onverwacht mee zou eten Onverwacht meeëten komt niet echt voor bij ons.
Maar heb jij zoveel pastasaus over dan? Ik haal het de dag er voor uit de vriezer en dat is saus voor 3 personen. Ik maak een grote pan 1x Per maand of 2 maanden en vries het dan in porties voor 3pers in. Daar kunnen echt geen 4pers van eten.
Ja nouja, het is natuu Nou, dan eten we gewoon pasta met iets minder saus. Of ik doe er een blik extra tomaten door. Dan is t toch prima? Of een stokbrood erbij, kruidenboter is ook zo in elkaar geflanst.
Maar dat heb ik dus niet standaard in huis. En als ik minder eet betekent dat dat ik savonds de hele tijd honger heb. Idemdito voor mijn kinderen. Op zaterdag mag je altijd aanschuiven want dan eten we patat. Maar doordeweeks en op zondag kan dat echt niet.
Ja ik heb genoeg in huis Stel jje voor er komt een ramp oid waardoor je niet naar de winkels kan Ik heb altijd rijst, pasta op voorraad Eén grote vriezer die bomvol zit Drinken altijd aangevuld etc
Even? Ik heb geen magnetron dus dat kan ik niet even ontdooien. Salade heb ik ook niet standaard in huis. Yoghurt ook niet. Fruit kan maar dat betekent dat ik voor de rest van de week niet genoeg heb. Ik ben wat dat betreft blij dat ik nooit onverwachte mee eters heb.
Ja hoor kan hier altijd wel. We hebben sowieso een grote familie, dus een paar keer per week eet er eigenlijk wel iemand mee. Meestal weten we het wel vooraf. Maar soms ook niet. Mee eten is nooit een probleem. Gezellig juist
Nee, sowieso houd ik totaal niet van onverwachte visite. Mocht het zo zijn dat er iemand onverwacht blijft eten er meestal iets van Chinees, Pizza of shoarma wordt gehaald. Onze koelkast is bijna altijd vrijwel leeg, met alleen sausjes
Ik kan me niet voorstellen dat je helemaal niks in huis hebt. Maar het is duidelijk, je wil niet dus heb je overal een antwoord op. Hoeft niet hoor.
Er zijn duidelijk twee soorten mensen Ik vind het best gek dat zoveel mensen zo flexibel zijn. Zal ongetwijfeld wel aan mij liggen hoor. Zoals ik al zei: ik ben geen goeie kok dus snel iets bijeen flansen zit er niet in. En in tegenstelling tot velen, blijkbaar, heb ik niet voortdurend extra spullen met een beperkte houdbaarheid in huis. Ik heb een hekel aan voedselverspilling, en ik wil ook niet voeding móeten opeten omdat het anders slecht wordt. En aangezien wij beiden voltijds werken, is het niet zo makkelijk van «dan eet je vandaag wat je voor morgen voorzien had», want dan heb ik dus niets voor morgen....
Dat kan bij ons vaker wel dan niet. Ik vraag altijd +/- een half uur voor ik ga koken of de visite mee eet. Zo ja, dan kook ik extra. Hebben we de koelkast zowat leeg, dan is er altijd de snackbar, chinees of supermarkt op loopafstand. De enigste die hier niet altijd mee kan eten is mijn zwager, maar hij komt dan ook 2x per week express rond etenstijd op 'visite'. Daar hebben we gewoon niet altijd zin in.
Nee ik heb niks extras in huis. Blijkbaar is dat gek voor sommige mensen? Ik werk met weekmenu's en een weekbudget. Extra fruit halen kost meer dan het weekbudget dus dat betekent de week erop minder budget. Extra opwarmen is dus een portie voor 3 mensen en dan moet ik eten weggooien dat doen wij niet want dat vind ik doodzonde. Ik snap niet wat er zo moeilijk is aan het feit dat het bij sommige niet kan. Je kan best een boterham krijgen hoor maar warm eten niet. Maar nogmaals ik heb nooit onverwachtse mee eters dus dat probleem heb ik nooit. En ik hoef er dus niet over na te denken.