Iemand hier nog goede recepten voor groente op de bbq? Ik kom namelijk nooit verder dan een gepofte aardappel en een maiskolf en aangezien de bbq volgende week elke dag aan gaat wil ik wel proberen groente te blijven eten.
Courgette, aubergine of paprika. De eerste twee in plakken snijden. Beetje zout en dan gewoon op.het rooster. Paprika kan ook in zijn geheel.
https://www.smulweb.nl/recepten/1422213/Auberginerolletjes-met-mozzarella-%28bbq%29 Dit is lekker. Of aubergine met geitenkaas en balsamico Ipv aubergine courgette is ook lekker Paprika helemaal zwart grillen vel eraf halen en daar een salade van maken met wat feta olijfolie en munt
Oja ik vergeet nog dan groene asperges ook heerlijk zijn van de BBQ. Die hoef je er ook maar heel kort op te leggen!
Puntpaprika in twee snijden en met enkele bolletjes mozzarella en olijfolie erover, begin te watertanden als ik er aan denk Champignons (ev met geitenkaas) Broccoli Bloemkool met kipkruiden (Wij leggen veel in aluminium schaaltjes)
Ik maak vaak spiesen met courgette, paprika, champignons, ui. Heel lekker. Even bestrijken met wat olie met een geperst teentje knoflook. Heerlijk. Je hebt geen vlees meer nodig. Aubergine wordt wat zachter, ook heerlijk, maar dan in brede plakken. Smakelijk!
https://bbq-helden.nl/groenten-op-barbecue/ Hier staan wel wat lekkere ideeën en praktische tips tussen. En je kan natuurlijk ook nog andere groentes poffen (bv rode biet, uien, zoete aardappel). Of juist spiesjes van maken (paprika, bosui, courgette, aubergine, etc.)
Sorry dit is misschien off topic, maar je moet eens aubergine in plakken snijden en in pannenkoeken beslag dopen en daarna op bakken. Als het klaar is een klein beetje appel stroop, lekker! Sorry ik heb absoluut geen groente bbq tips.
Paprika gevuld met geitenkaas (van die zachte bijv) Aubergine in de lengte in plakken snijden, beetje olie erop en evt kruiden en dan lekker grillen. Champignons, van die grote portie los kan ook, en eventueel vullen met kaas als je dat lekker vind. Frisse salade Caprese :tomaat, (buffel)mozzarella, basilicum, balsamico en olijfolie) heb je echt in 3 min klaar.
Aubergine is echt super lekker inderdaad als je het grilt! insmeren met een beetje olijfolie, peper en zout. Groentespiesen maken met halloumi kaas er tussen, die kaas is erg geschikt voor de bbq. Gewoon te koop bij de supermarkten. Champignons of portobello vullen met boursin of geitenkaas en een gesnipperd sjalotje.. Rode bietjes poffen is ook heel lekker maar geen idee hoe lang dat duurt op de bbq. Ik pof ze in de oven 2 uur op 200 graden, in aluminiumfolie met een scheut olijfolie, balsamico en peper en zout. Groene asperges grillen En als toetje fruit grillen! Gegrilde perzik door de yoghurt, of een opengesneden banaan met chocola er in.
Bedankt tot nu toe dames! Ik ben gek op champion (vooral met knoflookolie) dus ben benieuwd of jullie die rechtstreeks op de gril bereiden?
Champignons in aluminiumfolie. Doen er wat olijfolie bij en kruiden naar smaak. Verder op een groenteplaat. Courgette, ui, paprika, tomaat & aubergine En dan ook kruiden naar smaak. (italiaanse kruiden, oregano, tijm, knoflook etc.)