Wat koken jullie met die hitte volgende week?

Discussion in 'De lounge' started by momfromjuly, Jun 21, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,287
    25,752
    113
    Haha altijd hoor :D
     
    wishfulthinking likes this.
  2. Koon

    Koon Niet meer actief

    Taco’s
    Soep met brood
    Pokébowl
    Broodje knak (kinderfeestje zoon).
     
  3. Suthern

    Suthern Actief lid

    Dec 21, 2018
    368
    221
    43
    Female
    Met dit weer, hoogzwanger en kleine kinderen heb ik geen behoefte aan barbecuen. Wel simpel eten en niet te zwaar:

    Kipkrokant met salade met avocado
    Gehakt met salade en mais
    Preisoep (uit de vriezer)
    Potato soup (uit de vriezer)
    Macaronisalade met hamblokjes en joppiesaus
    Spareribs uit de slowcooker
    Fushilisalade met broccoli, spek, kip en cajun

    Sla(salade) is dan vaak op basis van kropsla, tomaatjes en bosui.
     
    Mamavanvier95 likes this.
  4. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik zie veel soep voorbij komen. Zijn jullie niet bang dat dat snel bederft met die hitte? Ik durf dat dus niet te maken, vooraf, bang dat in de tijd dat die af moet koelen voor die de koeling in kan al bederft door de warmte.
     
    Ysabella likes this.
  5. Berte

    Berte VIP lid

    Feb 24, 2011
    7,037
    3,854
    113
    Female
    Thuis
    Met zulke warme temperaturen buiten probeer ik de oven niet te gebruiken, dat scheelt 's avonds zo een halve graad.

    Verder niet echt iets gepland. Morgen eten we pasta met gehakt, dat maak ik voor 2 dagen. Dinsdag eten we pastasalade, 2e halve prijs van de Jumbo. Woensdag ochtend ga ik weer boodschappen doen.
     
  6. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,029
    3,287
    113
    Ik maak op vrije dagen regelmatig een hele grote pan soep. Die vries ik in tweepersoonsporties in in van die bakjes van de chinees. Op een hete dag pak ik een paar van die bakjes en ontdooi ze. Wat vers gesnipperde bosui of kleine prei of taugé erin voor een knapperig effect en klaar is Kees!
     
    DQueen likes this.
  7. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik maak mijn soep inderdaad ook altijd in grote hoeveelheid om daarna in porties in te vriezen. Dat durf in met de warmte dan niet te doen, bang voor bederf tijdens afkoelen. Uit de vriezer halen en ik de koelkast ontdooien durf ik dan wel.
     
  8. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    Jul 26, 2013
    2,029
    3,287
    113
    Als ik verse soep maak met mooi weer, laat ik het gewoon supersnel terugkoelen. Verdelen over kleinere pannen en dan de pan in ijswater zetten en goed roeren. Dan is het heel snel koud en kan het in de koelkast.Is nog nooit misgegaan.
     
    DQueen likes this.
  9. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Slim! Nooit aan gedacht, vind soep namelijk wel lekker met dit weer.

    Ik heb voor ma tm vrijdag 3x bbq, 1x pastasalade en 1x broodjes op het menu staan maar misschien dat ik dan toch 1x bbq vervang voor een soepje met broodjes.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,287
    25,752
    113
    Ik maak vaak soep in mijn slowcooker. Dan gaat deze gewoon op de warmhoudstand en houdt hij de soep warm. Kan er dus niks bederven.
    En daarnaast ben ik zo’n doos, die dan iets wat nog best warm is, toch al in de koelkast zet.
     
  11. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ik maak deze week een kleinere portie soep die we meteen op eten.
     
  12. Els25

    Els25 Niet meer actief

  13. Spectre

    Spectre VIP lid

    Nov 5, 2015
    19,989
    18,787
    113
    Female
    1x bbq
    En verder soepje maken met brood.... salade met brood oid. Echt geen zin om te koken als het zo heet is
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,238
    7,282
    113
    Female
    Brabant
    Ik maak de soep op de dag zelf en alles gaat op. Voordeel van soep maken is dat je alles in de pan moet gooien, even wachten en dan is het al klaar. Hoef ik niet voor in de keuken te staan :)
     
    Zwierezwaai and DQueen like this.
  15. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Dan maak je het vlak voor het etenstijd is bedoel je? dat is hier in huis het moment van een peuter die moe word en gaat klieren. Kies mijn maaltijden al een jaar lang zo uit dat ik zo goed als alles in de ochtend kan bereiden en rond die tijd alleen nog wat de oven in hoef te schuiven, op te warmen, af te bakken, kortom rond die tijd sta ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken.
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,238
    7,282
    113
    Female
    Brabant
    Ja klopt. Maar ik maak nu gewoon simpel groentensoep, daarbij sta ik echt maar heel kort in de keuken. Broodjes in de oven, groenten, ballen en pasta in de pan en 8 minuten later is alles klaar. In de tijd dat het aan het koken is ben ik niet in de keuken.
     
    DQueen likes this.
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    Jul 10, 2007
    12,035
    6,138
    113
    Happyland
    Hier is de boerenkool niet aan te slepen lol.:roflmao:
     
    Jet2018 likes this.
  18. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    Jan 9, 2007
    8,722
    628
    113
    Mexicaanse salade:
    Tomaatjes
    Mais
    Uitje
    Kidneybonen
    Avocado
    Paprika
    Citroensap en wat kruiden (gerookte paprika en wat chili oid)
    Sour cream erbij

    Wat krokante vega mexicaanse snackjes (lidl) uit de airfryer erbij.
    (Of tortillachipjes of een wrap of taco)
     
  19. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    May 3, 2013
    8,890
    3,414
    113
    Hier staat groentesoep op het menu. Ik heb geen trek in vast voedsel, maar moet toch wat eten.
    Ik maak gelijk een grote pan, hoef ik morgen na werk niet te koken.
     
  20. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    May 25, 2014
    9,148
    3,392
    113
    Female
    Ik vul de gootsteen met koud water/ijsblokjes, pan erin. En als lauw is gaat het al de koelkast in.
    En ik gebruik groentebouillon.

    Hier spullen gehaald voor salade: appel, komkommer, tomaat, augurken, ijsbergsla, tonijn, feta, eieren, pijnboompitten, paprika. Zie wel wat de samenstelling wordt. Verder soep, pitabroodjes en stokbrood in de voorraadkast. Puntje brie, roomkaas en ander beleg in de koelkast. Aardappeltjes in de vriezer. En ook nog vegetarische shoarma en knoflooksaus. :)
     

Share This Page