Ja, maar die smaakt toch wel anders vind ik dan bv de Calvé pindakaas. Ik maak zelf pindakaas omdat het bij ons niet te koop is maar vind dat toch net iets minder lekker, en die Amerikaanse eigenlijk ook. Maargoed dat heb je met mayonaise bv ook... Bij ons hebben ze alleen Franse mayo dus dan maar zelf maken (friet met mayo is trouwens wél een typische Nederlandse combinatie!).
Oranjekoek, suikerbrood, roggebrood, beschuit, kaas, Hollandse aardbeien inderdaad. Een Beerenburgje.. En een bosje tulpen op tafel
stroopwafels bij de koffie of stroopwafel vlaai en wentelteefjes voor de kinderen bij de lunch en eventueel kaas. Kan altijd.
Ja eigenlijk heel Fries...maar suikerbrood en oranjekoek vinden buitenlanders altijd erg lekker. Ik ook trouwens
Kennen ze daar filet Americain? Ondanks dat het niet echt NL is eten we dat wel veel en veel buitenlanders vinden dat raar omdat het rauw vlees is. Net als een broodje tartaar met uitjes.
Lekker suikerbrood! En inderdaad Oranjekoek ken ik ook niet... Ik bedacht me, nav een gesprek met mijn dochter die in de zomervakantie wilt ontbijten met dit... ontbijtkoek! In het buitenland niet te krijgen volgens mij..
Inderdaad heerlijk, maar de versie uit de supermarkt is nogal matig, dus ik zou oranjekoek achterwege laten. Een echte Nederlandse lunch is voor mij broodjes (of gewoon boterhammen) met kaas (wel echte die je met een kaasschaaf afschaaft), achterham of dergelijke, hagelslag, pindakaas, boerenmetworst en dergelijke. En dan lekker stroopwafels of roomboter koekjes bij de koffie.
Een beschuitje met aardbeien Een Hollands kaasplankje zachte bolletjes of boterhammen (brood dat lekker is zonder het te hoeven roosteren is ook al heel wat voor amerikanen) met oa kaas, vleeswaren, speculoos?
Mijn familie uit Italië word altijd erg blij van jong belegen kaas, ontbijtkoek, appelstroop, hagelslag en frikandellen.
Mijn zusje woont in Amerika en wat er mee gaat als er iemand langs gaat, of als we een pakketje sturen. Stroopwafels (dat is echt nummer1), dropjes, kaas van de kaasboer, vlokken, schuddebuikjes en biggetjes. Mijn zusje is ook gek op Zwitsel, want dat is daar ook niet te krijgen. Mijn moeder bakt zelf ook jan hagel koekjes, maar dan het recept van ons dorp, die is meestal binnen een dag op