Jaja, we gaan met de caravan op vakantie. Ik vind het leuk om een beetje inspiratie op te doen om makkelijk en snel, maar toch wat voedzaams neer te zetten. We hebben een skottelbraai dus dat is al erg fijn om buiten te kunnen bakken. Wat zijn jullie succesgerechten op de camping?
Op de site van de Albert Heijn (vast ook ander supermarkten) staan recepten. 1 categorie is campingrecepten. https://www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1473207825787/campingrecepten
Nou! Ik lees mee!!! Hier 1 die niet veel lust (qua salades/rijst) en dus ben ik wat beperkt. En al ze iets niet lust eet ze net zo lief niet.. Voor de eerste dag heb ik vaak iets mee wat ik thuis al gemaakt heb en alleen maar even op hoef te warmen (macaroni met veeeel groentes erin bijv). Ik hou het wel graag wat simpel op de camping, broodje aardbei, veel komkommer en andere rauwkost zullen we geregeld eten maar ik ben toch ook van plan gewoon groente te eten voor de vitamines..en ik weet niet of dat er in komt als ik het op de skottel klaarmaak.. zal dus ook in de caravan wel koken.
Groentespiezen, maiskolven, gepofte aardappels van de bbq broodje hamburger gado gado met sate pasta rode saus pasta witte saus nasi bami pastasalade wraps met gehakt wraps met kip noodles Op vakantie gaan we altijd om de dag ongeveer uit eten of afhalen, zo hoef ik niet steeds voor eten te zorgen (hoewel, alles op de bbq is mijn man zijn afdeling)
Wij gaan niet in een caravan, maar in zo'n chalet met ienieminie keuken. Dus mogelijkheden zijn hier ook beperkt. Wij eten dan: Bbq (meestal 2 dgn bbq en dan een andere gerecht, enz.) Pasta (wel variatie in recepten) Curry (of gelijksoortige rijstgerechten) Fajita's (of andere tortillavulling) Soep en stokbrood met kruidenboter oid Gebakken of gepofte aardappeltjes, stukje vlees en salade En lekker uiteten natuurlijk
Pasta pesto (pasta, pesto, kaas, cherrytomaten en voor de vleesliefhebber kan er kip doorheen) Naar Frankrijk hebben we voor de eerste avond macaronigroente en gehakt meegenomen vanuit nederland en macaroni gemaakt Ze hebben in frankrijk van die diepvries aardappelblokjes. Snel te maken in een kleinere pan en prima te doen
Heeft je skottelbraai ook zo'n wokpan erbij? In dat geval kun je ook lekkere roerbakgerechten maken. Of anders BBQ vlees erop en salade met stokbrood erbij. Verder niet te moeilijk doen. Hoe vaak gebruik je thuis meer dan 2 pitten tegelijk? Je hebt alleen geen groot aanrecht. Maar dan doe je het snijwerk gewoon op een campingtafeltje.
Leuke tips zitten erbij! @Adje , als je pasta maakt, welke verschillende recepten gebruik je dan. Las net de pasta pesto. Lijkt me heerlijk! Gado gado ga ik ook eens kijken. Nooit gegeten. @Mamafiets Wokpan zit er bij! Platte pan ook. Dat is in iedervgeval mooi voor pannenkoeken (van speltmeel, hartig gegeten met kaas en ham of spek)
Pasta pesto: saus van pesto en creme fraiche en dan bv nog tomaatjes, kip, e.d. erdoor (beetje afhankelijk waar we zin in hebben, soms doen we een tomaten-mozzarella salade ernaast en een gebakken stukje zalm of kipfilet ernaast en dan is de pasta ‘kaal’ met alleen de pestosaus) Of simpele tomatensaus (thuis maak ik hem zelf, maar op vakantie pak ik gewoon een pot), door rulgebakken gehakt gooien, en daar ook iets van groentes bij (meestal bak ik iig ui en paprika mee, en bv nog doperwtjes) Pasta met zalm: saus van tomatenblokjes en mascarpone, door de pasta roeren met kleingesneden gerookte zalm en dille (thuis gaat er nog verse citroenrasp doorheen, maar dat laat ik op vakantie weg) Of pastasalade met uitgebakken chorizo, gerookte kip, tomaatjes, mozzarella en gedroogde tomaatjes. Of pasta met spinazie en boursin, champignons, spekjes en tomaatjes
Hier zijn one pot pasta’s altijd favoriet: al je ingrediënten bij elkaar in een grote pan, water erbij en koken tot alles gaar is. Alle smaken zitten dan heerlijk door elkaar getrokken en je kunt er eindeloos mee variëren, zoals: -pasta, tomatenblokjes, salami, prei, paprika, knoflook, ui, basilicum, beetje olie, kruiden -pasta, kipblokjes, courgette, champignons, creme fraiche (iets later toevoegen) -pasta, zalm, tuinerwtjes, spinazie, room En, heel belangrijk op vakantie, weinig vaat. Chili con carne of noodles zet je ook zo op tafel. Verder eten wij ook vaak een beetje geïmproviseerd, dan zet ik bakjes met rauwkost, watermeloen, stokbrood met kruidenboter/aioli neer en daarbij dan wat sateetjes of een paar wraps met zalm of zo. De kinderen vinden dat eigenlijk het leukst, dat ze lekker zelf uit de bakjes kunnen snaaien.
Wij eten eindeloos veel gegrilde tomaten, courgettes, paprika en aubergines. Of ik maar een een grote pan ratatouille van. Ook geregeld pastasalade. Venkel eten we ook regelmatig op de bbq. En ook hele bloemkolen op de bbq vinden ze erg lekker.
Wij eten niet heel anders dan thuis. Ovenschotels en echt uitgebreid koken dat lukt dan niet. Wat ze bij mij erg lekker vinden is gewoon simpele macaroni en tagliatelle met roomsaus. Champignons en hamreepjes erbij. Wij hebben geen skottelbraai maar wel zo'n safari ding, tafelmodel. Een keer pannekoeken op gebakken maar dat was geen succes. Hollandse aardappelschotel wel en ook grillen we er vlees op. Laatst een keer soep gemaakt. Ging ook goed.