Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Een vraagje voor de ervaren (tent)kampeerders.

    We hebben op dit moment een Decathlon tent 6.2 (tunneltent met 2 slaapcompartimenten). Echter zijn er 2 tentstokken stuk gegaan (reeds vervangen) en is de tent al 2x weggeblazen geweest (gelukkig niet ’s nachts en we waren er op tijd bij). Hij zat nochtans goed vast met extra haringen e.d. maar zeer erge rukwinden gehad. Deze tent heeft ook geen ingebouwd grondzeil dus is altijd een beetje jezelf behelpen bij regen.

    Verder hebben we ook een beetje genoeg van het opzetten van de tent. We gaan namelijk altijd maar voor 2 tot 4 nachten naar dezelfde camping en trekken dan verder. Maar omwille van kleine kinderen zien we 1 of 2 kleinere tentjes niet zitten. We willen dus echt bij onze 5-6 personen tent blijven. Mijn vraag is of een opblaasbare tent iets is? Iemand ervaring me?

    Ik heb de volgende gezien:

    Vango Odyssey 600 Air Beam – Amazon 485€
    Quechua Air Seconds Family 6.3 XL – Decathlon 599€

    Mijn vraag is of iemand me het verschil tussen beiden kan uitleggen? Welke is beter en waarom? Of kent iemand een ander merk van opblaasbare tent (of zo een uitklapbare tent) met ongeveer dezelfde kenmerken (min. 2 slaapcabines) en ongeveer dezelfde prijs? Moet er wel bij zeggen dat we enkel in warme landen kamperen (wonen in Spanje) dus liever een “lichte tent” met ventilatie dan een katoenen tent. Ingeboud grondzeil is een must.

    Ik heb dit onderwerp ook op een campingforum gezet hoor, maar dacht dat ik hier ook misschien nuttige tips kan krijgen.
    Grote campingwinkels zoals in Nederland hebben we hier niet dus het moet vooral ook op Internet te koop zijn...


    Alvast bedankt voor jullie hulp!
     
  2. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.587
    3.971
    113
    wij hebben een opblaasbare tent. het is wel fijn om op te zetten. de tent staat snel, maar daarna komt het zelfde riedeltje als in iedere andere tent, van het hele neerleggen van de matten/slaapzakken keuken spullen etc. en bij het weer afbreken is vaak het opruimen van alle andere spullen meer werk dan het opruimen van de tent.
    Vango heeft een vast grondzeil in de tent, maar wat wij een nadeel vonden was de hoge opstaande rand die niet plat gelegd kon worden. De Quechua tent heeft volgens mij een los grondzeil die je vast moet zetten aan de binnen kant maar dan heb je wel een fijne kuip.
    de Quechua heeft volgens mij meer leef ruimte dan die van vango.
    naar mijn weten is Vango een brits merk, en gericht op kamperen in wat meer regenachtig/stormachtig weer, vandaar de vaste kuip grondzeil, en voornamelijk de polyester tenten.
     
  3. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.587
    3.971
    113
    wij hebben overigens een Kampa tent.
     
  4. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Bedankt voor je info, is zeer nuttig.

    Ik denk dat ik liever voor een vast grondzeil ga, dan heb je ook geen werk aan het vastmaken van het zeil. Of is dat makkelijk bij Decathlon? Geen ervaring mee en in de winkel staat de tent niet uit, ben gaan kijken.

    Ben even gaan kijken naar de Kampa tenten en ziet er ook heel goed uit. Maar op Amazon een beetje prijzig in vergelijking met Vango.

    Weet er iemand trouwens of de Vango tent en de Decathlon tent even regen/wind bestendig zijn?
     
  5. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.587
    3.971
    113
    Hier staat een uitleg over waterbestendigheid
    https://www.dewitschijndel.nl/waterkolom/

    De vango heeft 4000 mm
    De decathlon 2000 mm, die van decathlon is dus wat minder, maar zeker wel waterdicht.
     
  6. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
  7. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Maar ben er nog altijd niet uit hoor... even dubben over prijs...
    Kampa tent nog iets te duur
     
  8. smax

    smax Fanatiek lid

    15 feb 2018
    1.947
    1.040
    113
    Vrouw
    Wij hebben altijd met een tent van Karsten gekampeerd.
    Een oppomptent... of hoe je dat ook noemt. Ideaal!

    Grondzeil zit eraan vast. Mbv luifels kan je de tent zo groot maken als je wilt.
     
  9. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Wij hebben een kampa Breen als ik het goed zeg. Staat compleet met al mijn kastjes en 900 haringen in een uur. Het zijn 3 luchtslangen en klaar. Ik houd van katoen, hier zit geloof ik wel een plastic vezeltje in als rip stop, maar katoen brand minder snel. Daarom hebben wij katoen, dat plastic van Quechua fikt als een fakkel. Vorig jaar aan het Gardameer hadden we ook een grote plek, die bij aankomst formaat postzegel bleek te zijn en de buurman zetten zijn eigen tent nog in de fik, dus was blij dat wij katoen hadden. De bak zit vast, de slaapcabines ook, er zit een footprint bij om de tent te beschermen en zo weet je ook meteen hoe je hem kunt plaatsen op je kavel. Niets dan lof over mijn 4 pers tent, hij was alleen wel boven je budget, 1100 euro dacht ik, maar ze zijn vast 2e hands wel te verkrijgen. Of gewoon vragen op een camping, soms doen mensen hem weg :)
     
  10. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.599
    3.845
    113
    Is het geen optie om nog een keer met deze tent te gaan en ondertussen doorsparen zodat je voor volgend jaar een echt kwalitatief goede tent naar wens kunt kopen?
    Ik ben geen tentkampeerder dus heb geen tips, behalve dat ik om mij heen bij vrienden wel eens hoor dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn (in de zin van degelijkheid en stevigheid).
     
    Zonnestralen en Poolvos vinden dit leuk.
  11. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Ja dat is ook een optie maar dan moet ik de correcte tentstokken zien te vinden want er zijn er 2 stuk. Op de site van Decathlon zie ik ze niet staan. Toch niet die voor de T 6.2 tent die wij hebben.

    We hebben er andere gekocht van Decathlon maar die zijn veel dunner dan de onze en uiteindelijk is de tent 2x omgewaaid...

    Niet leuk dus. Een dure tent zou ik sowieso nooit kopen, hecht meer belang aan snel kunnen opzetten en genoeg ruimte dan aan kwaliteit. Vermits we enkel in zuiderse landen blijven is dat iets minder belangrijk vind ik...
     
  12. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Wij kamperen ook alleen maar in mooi weer landen, daarom hebben we de allergrootste Bardani die ze hadden verkocht en de Kampa gekocht. Bij ons gaat het vrnl om het feit dat hij super snel staat en minder snel in de brand vliegt. Mijn kinderen liggen erin en ik schrok me echt wild vorig jaar toen die plastic tent van de buurman binnen een paar seconde volledig in de fik stond.

    En zelfs in de beste landen hebben we een storm meegemaakt, dan was ik blij dat hij gewoon stevig vaststond :)
     
  13. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.807
    6.958
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou even contact opnemen met Decathlon en navragen of ze die stokken nog kunnen leveren. Wij hebben dezelfde tent, alleen hebben wij wel een bijbehorend grondzeil die je omhoog kan zetten en dat werkt heel fijn. Wij gaan ook voor goedkoop voor die paar weken per jaar. Hebben deze tent nu een jaar of 6, 400 euro voor betaalt en doet het nog prima, ook in wind en regen (Normandië vorig jaar ;)).
    Na deze tent wordt het zo'n zelfde ongeveer, maar dan waarschijnlijk met vaste slaapcabines en opblaasbare bogen. Mijn schoonzusje heeft deze ook en die kostte iets van 500 euro. Ergens in een aanbieding gehaald.
     
  14. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.599
    3.845
    113
    Oke. Ik had begrepen dat de stokken al vervangen waren in de openingspost. Het was me niet duidelijk dat dat niet de goede waren.
    Verder kan ik alleen zeggen dat het ook in mooi weer landen flink tekeer kan gaan qua storm. 1 stel vrienden hebben meegemaakt dat hun tent als enige bleef staan en nog heel was tijdens een storm en andere vrienden hadden als 1 van de weinigen hun tent nog heel toen de rivier naast de camping overstroomde....
     
  15. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    3.277
    743
    113
    Wij hadden een superdegelijke zware katoenen Esvo pyramidetent. Ellende! Zwaar, groot, log, stokken puzzelen, zweeeeeten met opzetten. En alsnog gewoon warm in de tent hoor. Hij stond wel als een huis. Mja mooiweer kampeerders dus hebben nooit veel wind noch regen gezien ;)
    Ik had er gewoon geen zin meer in om te gaan kamperen door dat ding.


    https://www.decathlon.nl/p/opblaasbare-tent-5-personen-air-seconds-5-2-fresh-black-2-slaapcabines/_/R-p-X8492633?mc=8492633&c=WIT#zoom=opened hebben dit jaar deze aangeschaft. Alleen nog proefopzet gedaan (retesnel en makkelijk!) dus nog geen echte ervaring, maar zag er echt prima uit.

    Het enige nadeel lijkt mij dat je niet echt een volledig dichte kuip hebt.. dat was ik wel gewend, maar we zullen zien of er beestjes of water binnenkomt :D De slaapgedeeltes zijn wel echt dicht. En hij heeft natuurlijk wel een vast grondzeil met opstaande rand. Maartoch ik vertrouw dit nog wat minder dan mijn man :D

    Over windvlagen maak ik me niet veel zorgen, met de haringen erin denk ik dat t best ok is.. en als er noodweer aankomt gaan we wel weg of in de auto zitten..

    Omdat hij superlekker doorwaait (veel beter dan onze vorige al gemeekt met proefopzet) en hele donkere slaapgedeeltes heeft valt het snachts qua hitte denk ik prima mee. Overdag zijn we toch buiten.
     
  16. Laust

    Laust Lid

    10 sep 2016
    39
    20
    8
    NULL
    NULL
    Wij hebben de 5.2 air seconds fresh en black van Decathlon. Wat een fijne tent is dat! Het fresh en black doet echt wat ze beloven. Het is donker en koel in de tent. Toen we een keer een plekje in de volle zon hadden, gingen de kinderen binnen spelen.

    De tent staat echt in 10 minuten. Bij mooi weer doen we er maar een paar haringen in en dan staat ie ook prima. Wij doen ook maar een paar nachten op een camping en dan gaan we weer door. Het grondzeil zit er trouwens gewoon aan vast. Het is echt 1 pakket wat je uitrolt, op de hoeken vastzet en oppompt.

    Over de wind- en regenbelasting. We stonden van hemelvaart tot Pinksteren op de camping. Er was code oranje vanwege de storm en onweersbuien. Volgens de buienradar zou het niet bij ons komen dus we zijn gewoon gebleven. Hij kwam toch en het ging echt gigantisch tekeer. De tent is blijven staan en helemaal droog gebleven (op wat verdwaalde druppels na). Wel waren er 2 kleine naadjes een beetje gescheurd. Het zat nog stevig vast en was nog waterdicht maar we zijn toch terug gegaan. We hebben direct een nieuwe tent gekregen want dit zou hij moeten kunnen hebben.
     
  17. Pompoen

    Pompoen Actief lid

    25 okt 2015
    445
    120
    43
    Wij hebben een 7 persoons opblaastent van outwell. Super mooie degelijke tent. Gebruiken ‘m voor het eerst dit jaar, en (gelukkig ) nog geen storm gehad ;)
     
  18. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.869
    13.031
    113
    Vrouw
    Wanneer ga je kamperen? Ik heb namelijk heel slechte ervaringen met zowel online bestellen als bestellen in de decathlon in Spanje. Dan krijg je een berichtje dat het product klaar ligt in de winkel, rijd je er heen en blijkt het niet zo te zijn... Of er ligt een heel ander product klaar of er zit onwijze vertraging op. Kortste levertijd ooit daar was een maand, de langste 7 maanden! Dus als je deze zomer nog wil kamperen dan zou ik alleen een tent in de winkel kopen en hem niet bestellen.

    Overigens heb ik ooit 16 jaar geleden ofzo met een Karsten gekampeerd, dat was toen de enige oppompbare tent in zijn soort, en een prima ding. Je kom hem toendertijd uitbreiden hoe je wil, en hij is ook voorzien van een vast grondzeil.
     
  19. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.513
    1.555
    113
    Zuid-Holland
    Ja, ik ook, de veldbedjes met meer dan een week vertraging, elke keer een mail dar het helaas weer vertraagd was.
    Ruim, heel ruim op tijd bestellen of indien mogelijk in de winkel ophalen.
     

Deel Deze Pagina