Stel ik mij aan? Kind proeft bier

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Miera, 20 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miera

    Miera Lid

    8 jul 2019
    43
    140
    33
    Hoi dames!

    Mijn dochter van 4 was vandaag bij mijn ouders. Toen ik haar weer ophaalde vertelde ze dat ze van opa bier mocht proeven. Ik dacht dat ze een grapje maakte omdat ze wel vaker iets roept. ;) Totdat opa zei dat ze inderdaad wat schuim had gehad en een klein slokje had geproefd. Ik heb er op dat moment niks van gezegd en daar baal ik nu best wel van! :confused: Want nu ik er over nadenk vind ik het eigenlijk niet normaal…hoe denken jullie daar over? Stel ik mij aan, of? Ik ben echt niet de moeilijkste met drinken, ze mag ook rustig wat slokjes sinas/cola als ze bij opa en oma is maar bier??o_O Ik ben ook absoluut niet tegen alcohol en het was maar een klein slokje maar het zit me toch niet lekker.
     
  2. Lana1986

    Lana1986 Fanatiek lid

    2 okt 2014
    1.194
    400
    83
    Vrouw
    Nee, je stelt je zeker niet aan! Alcohol geven aan een kind van 4 is bizar. Ook al is het maar een klein slokje, het is toch alcohol. Zou er wel iets over zeggen en aangeven dat je het in de toekomst niet meer wilt.
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.994
    5.821
    113
    Tja, ik zou het al niet ok vinden als ze sinas en cola slokjes krijgt, dus ik zou echt not amused zijn.

    Ik zou er alleen niet al te veel woorden aan vuil maken (als in een scène schoppen). Ik zou zeggen dat ik het echt niet leuk vond, dat ik het niet wil hebben dat ze dat proeft/krijgt en dat ik ervanuit ga dat het niet meer gebeurt in de toekomst.
     
    Roodborstje2 vindt dit leuk.
  4. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.999
    25.441
    113
    Mijn keuze zou het ook niet zijn, maar gebeurd is gebeurd en nja, 1x een mini slokje is niet zo'n ramp toch? Dit is vast zo'n eenmalig 'proef dan maar'-geval.

    Wat vond ze ervan trouwens? :p Ik weet nog dat mijn zusje met 2 jaar of zo een slokje nam van mijn vaders bier. Iedereen lachen want ze zou het vast vies vinden. Maar nee hoor, als het aan haar lag dan nam ze nog een slok :roflmao:
     
    wishfulthinking, Vero0504, Melief en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ik zou woest geworden zijn! Frisdrank tot daar aan toe, maar alcohol? We weten toch allemaal inmiddels wel dat dat schadelijk is?
     
    Lolalili en Spikkeltje vinden dit leuk.
  6. QueenMuffin

    QueenMuffin Niet meer actief

    Tja ik ben dan zo'n moeder die zich daar niet druk om kan maken.
    Het was een beetje schuim.
    Mijn zoontje heeft ooit per ongeluk van mij een druppeltje radler gehad.
    Ik dacht dat het flesje leeg was , niet dus.
    Hij vond het gelukkig niet zo lekker
     
    Imona, wishfulthinking, Mythique en 13 anderen vinden dit leuk.
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik zou echt uit mn pan geknalt zijn. Dat zou voor mij ook echt een reden tot een fikse woordenwisseling zijn en een goed gesprek.
    Als dat daarna dan nogmaals gebeurde was het geen visite meer zondrr mij erbij.
     
    Jessi79, Lolalili, Sado en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Spikkeltje

    Spikkeltje Fanatiek lid

    Ik zou ook uit mijn plaat gaan. Alcohol laten proeven door een 4-jarige, zijn die nou helemaal betoeterd!
     
    samarinde01 en Zwierezwaai vinden dit leuk.
  9. Waterlelies

    Waterlelies Niet meer actief

    Ik zie geen reden om een klein kind alcohol te geven. Ook niet een klein slokje. Het blijft alcohol. Geen sprake van!
    Je kan prima zeggen dat dat een drankje is voor volwassenen.

    Ik zou er even over praten met je ouders, dat je dit echt niet meer wil hebben.
     
    Zwierezwaai vindt dit leuk.
  10. Miera

    Miera Lid

    8 jul 2019
    43
    140
    33
    Ja ze vond het lekker. :eek: Ik weet zeker dat mijn vader het niet slecht bedoeld heeft, hij is van de ''ja, maar vroeger''. Ik ben ook niet van plan om er een heul groot drama van te maken, maar wil er toch wel een gesprekje over hebben denk ik...ging alleen twijfelen of ik me niet aanstelde. :oops: Frisdrank krijgt ze hier thuis ook niet maar die paar slokjes bij opa en oma vind ik prima.
     
  11. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43
    :eek::eek: Ik zou woest zijn geweest... onacceptabel..:eek:
     
  12. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.999
    25.441
    113
    Als je een gesprekje wil dan moet je dat doen, dat zou ik denk ik ook wel hebben gedaan. Gebeurd is gebeurd maar laat het niet iets normaals zijn/worden of zo.

    En lekker vinden. Erg he? Haha. Mijn zusje vond dat ook. Heeft natuurlijk nooit meer een slokje gehad (tot haar 16e) maar heeft het nog wel een paar keer geprobeerd :p
     
    Miera vindt dit leuk.
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.032
    113
    Als het iets eenmaligs was zou ik me er denk ik niet zo druk om maken denk ik. Wel zou ik aangeven dat ik het niet zo leuk vind en vragen of ze dat een volgende keer niet meer willen doen. Ik zou in ieder geval niet uit mijn plaat gaan ofzo. Het is al gebeurd en niet meer terug te draaien.

    Hahahah, mijn zusje heeft toen ze 2 was eens heel sneaky het glaasje jenever van mijn opa gepikt en het in één keer leeggedronken. Het was zo’n moment dat niemand keek en het pas zagen toen ze het glaasje neerzette. Ze viel kort daarna als een blok in slaap.
    Maar goed; dat was anders; het was haar niet bewust gegeven.
     
  14. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.282
    3.526
    113
    Ik zou me er niet zo druk om maken. Hier hebben beide kinderen wel eens een leeg flesje bier aan hun mond gezet waar ze dan nog net de laatste druppel uit konden opdrinken. De oudste vond het echt smerig, de jongste grijpt als ze de kans krijgt nog steeds het bierflesje van m'n man beet als ze de kans krijgt, maar hij drinkt bijna nooit als de kinderen nog wakker zijn, vaak pas later op de avond.
    Ze krijgen er niks van, maar goed het moet ook niet zo zijn dat het nu elke week gebeurd als ze bij opa en oma zijn en daar heb je natuurlijk minder zicht op dan wanneer het thuis gebeurd.
    Dus als het je niet lekker zit zou ik het aankaarten, maar er geen groot drama van maken.
     
    MaMa, Koekie1, Ysabella en 4 anderen vinden dit leuk.
  15. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.490
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik maak me er écht niet druk om. Heb zelf eerder zoiets van: Proeven? Prima... 1x en dan nóóit meer!
    Ik herinner me nog goed hoe mijn neefje z'n tong over het tapijt haalde omdat hij het zo smerig vond. Helaas gold dat hier niet voor dochter, bij wie ik hetzelfde effect in gedachten had -onder het mom van 'iets wat super smerig is, wil je toch niet meer drinken' -maar helaas. De oudste was wel gelijk genezen. De jongste minder helaas. Gold ook voor cola... De jongste krijgt het af en toe - als ze wagenziek is (hoewel ze soms na 5 minuten dus al 'misselijk' is) de oudste lust nog steeds geen prik...

    maar hier dus een andere instelling...

    wel grappig : In 1998 ofzo - was mijn neefje was 5 of 6 ofzo . We waren op een camping en hadden met de familie een 6 kamp gewonnen en een fles mouserende wijn gewonnen (iedereen was verder 16+ ) . Dit was samen met een duits gezin. Dus toen we later bij de tent waren, kwam het duitse gezin ook erbij zitten en de fles ging open. Nou neefje mocht ook wel een slokje proeven hoor ;) - iedereen moest al lachen bij voorbaat.. maar de duitsers waren echt geschokt dat zijn ouders dat toestonden!

    En nu zijn we hier inmiddels ook wat wijzer... en is het ook niet meer geaccepteerd. Natuurlijk was dit vást niet overal geaccepteerd. En ik heb het natuurlijk niet over hele flessen - maar echt om dat slokje om te proeven hoe vies het is... Of -wat anderen hier ook al zeggen 'wie heeft er vroeger niet de lege flesjes bier na een feestje écht leeggedronken? Omdat het kon... maar brr... ik lust overigens nog steeds geen bier. Shandy dronk ik vanaf m'n 11e ofzo. Maar gewoon bier? Bah..
     
    MaMa vindt dit leuk.
  16. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Hmm ik snap wel dat je het niet zo leuk vond, maar 'compleet uit mn plaat gaan' zoals ik lees vind ik ook wel overdreven.

    Mijn zoon van 2 heeft ook een grote slok bier gedronken uit een flesje dat op tafel stond, maar het is toch anders als het actief word aangeboden dan dat ze per ongeluk een slok nemen. Zou gewoon even zeggen dat je liever niet hebt dat hij het nog eens doet.
     
    wwrr, stiertje88, Iertje81 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  17. Salentein

    Salentein Niet meer actief

    Hier ook, onze twee jarige pakte vorige week op zijn verjaardag zo een flesje radler van tafel en dronk eruit. Was dus nog een druppel radler die erin zat. Schrok er wel van maar gebeurd is gebeurd en hij leeft nog. Ik zou het hem niet bewust laten proeven dus in dat opzicht vind ik dit minder een leuke actie van opa en niet ok. Ik zou zeggen dat je het niet meer wil en thats it
     
    Iertje81 en QueenMuffin vinden dit leuk.
  18. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    Frisdrank is oké, maar een slokje schuim en een slokje bier kan niet.. eten ze ook nooit een stukje te rijp fruit zeker?
     
    wwrr, MaMa en Lies1611 vinden dit leuk.
  19. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.528
    26.076
    113
    Vrouw
    Uit mijn plaat gaan zou ik niet doen, opa was zich van geen kwaad bewust. een goed gesprek als twee volwassenen onder elkaar is wel verstandig.

    T is echt een generatie verschil, ik mocht als uk ook wel een slokje van de port van mijn moeder proberen, onze auto had geen gordels en de sigaretten stonden naast de zoute stokjes op tafel als er een verjaardag was. Mam wou haar kleinkind wel even op schoot vervoeren in de auto maar in plaats van boos te worden, ben ik gewoon een rustig gesprek aan gegaan en ze schrok toch wel van het gevaar. Zij zit nog met haar hoofd in toen wij zelf klein waren op sommige punten :)

    Ben ook benieuwd welke fouten wij maken later met onze eigen kleinkinderen, omdat het in onze tijd wel kon haha
     
    suus1983, MaMa, honkeytonk en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. Marlau

    Marlau Fanatiek lid

    2 jun 2015
    1.917
    1.171
    113
    Ik zou inderdaad vragen of ze dat in de toekomst niet meer willen doen. Verder geen woorden aan vuil maken.
     
    Spectre, Iertje81 en QueenMuffin vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina