Inspiratie vegetarische recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 9 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Wij willen minderen qua vlees eten.
    Eigenlijk om te beginnen om de dag maar eens.
    Dag vlees, dag zonder vlees.
    Zelf ben ik van de rijst, noodles en pasta.
    Dat is makkelijk vega te maken.
    Maar mn man is echt een traditionele eter.
    Aardappelen ,groente en vlees.
    Dat is wat lastiger.
    Iemand suggesties hoe ik dat aanpas?
    Vlees vervangers ken ik, maar zijn die wel lekker? (En welke dan juist wel?)
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    23.137
    8.869
    113
    Er zijn inmiddels zo enorm veel vleesvervangers dan er zeker goede tussen zitten! Wat je lekker vindt, is persoonlijk, dus ik zou gewoon uitproberen. Zelf ben ik niet zo’n fan van groenteburgers, maar ze worden al jaren verkocht, dus kennelijk worden ze wel gegeten. ;) En bv. vegetarische gehakt vind ik alleen lekker als het verwekt zit in een gerecht.

    Een van mijn favoriete gerechten is dit: https://www.optimavita.nl/recepten/recept-vegetarische-spinazie-lasagne-met-mozzarella/ Al maak ik hem wel met spinazie a la crème. En is dus wel pasta. ;) Maar mij lijkt juist de aardappelen, groente en ‘vlees’ makkelijk; kwestie van een vegetarische burgertje (bv.) erbij en klaar.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  3. Gruffalo123

    Gruffalo123 Fanatiek lid

    26 jun 2017
    3.940
    4.461
    113
    Hier eten we grotendeels vegetarisch, maar gebruiken eigenlijk geen kant en klare vleesvervangers. Die vinden we bijna allemaal niet erg lekker. In plaats daarvan zorg ik dat er voldoende eiwitten in de maaltijden zitten. Dit in de vorm van eiwitrijke groenten (denk aan bonen/peulvruchten) af en toe een beetje ei door het eten, soms soja, vaak ook wat noten door het eten.
    Fijn boek om lekker en divers vegetarisch uit te koken helemaal voor een gezin is green kitchen at home en little green kitchen (zijn gewoon in het Nederlands te krijgen). Gemakkelijke recepten die meestal zeer goed bij kinderen in de smaak vallen (hier 1 moeilijke eter die bijna alle gerechten eruit lust).
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  4. Fantykoekie

    Fantykoekie Fanatiek lid

    18 jul 2018
    2.959
    3.838
    113
    Vrouw
    #4 Fantykoekie, 9 aug 2019
    Laatst bewerkt: 9 aug 2019
    Ik vind verschillende producten van de vegetarische slager wel lekker.

    Vegan gehakt van naturli is echt heel goed. Die gebruik ik vaak bij pasta, rijst, taco,... Je zou er ook gehaktballen van kunnen maken maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

    Mijn vriend vind de beyond burger helemaal geweldig maar ik vind daar helemaal niks aan. Dat smaakt mij teveel naar vlees. Dat is natuurlijk de bedoeling maar door dit soort vlees vond ik het juist gemakkelijk om vegetariër te worden. Het meeste vlees vond ik al niet lekker. :roflmao:

    Het merk vegafit is mijn favoriet en vooral die kipnuggets. Van dit merk vind ik alles wel lekker, zelfs lekkerder dan echt vlees. Smaakt meer snackachtig vind ik.

    Eigenlijk heb je geen andere gerechten nodig dan dat je normaal doet. Je kan hetzelfde gewoon kopen in de vegetarische en veganistische variant.
     
    Zara75 en cowgirl80 vinden dit leuk.
  5. Roodborstje2

    Roodborstje2 Fanatiek lid

    18 mrt 2015
    1.211
    981
    113
    Vrouw
    Z-Holland
    Hey wat super dat jullie minder vlees willen eten! Elke dag zonder vlees doet zoveel goed voor onze planeet. Als je man een echte vleesliefhebber is zou ik uit de buurt blijven van groenteburgers etc. Deze lijken niet op vlees. Mijn persoonlijke favorieten die echt op vlees lijken qua vervangers:

    Vivera Krokante Kipschnitzel - echt briljant levensecht. Ik maak er wraps mee met honing mosterd, eet ze los bij aardappels, als kipburger, en ze zijn ook super lekker in sushi als je ze in sojasaus bakt :D

    Lidl Filetlapjes - van het BBQ assortiment, dus die zijn ook lekker op de barbecue

    AH Verse plantaardige burger - heeft echt zo'n gehaktachtige structuur en ijzerachtige vleessmaak. De Beyond Meat Burger lijkt nog meer op vlees, maar die is lastig

    Vivera balletjes - Zo op zichzelf niet echt fantastisch maar wel erg lekker in satésaus als tapasachtige snack of in de rode saus bij spaghetti & meatballs

    Kipstuckjes van de Vegetarische Slager - uitstekend als kipsaté

    Gehacktbal van de Vegetarische Slager - bereiden in groentebouillon of vega jus, echt lekker bij de winterse kost

    De Kipshoarma schijnt ook erg goed gelukt te zijn, maar ik heb nooit van shoarma gehouden.

    Kroketten & bitterballen zijn lekker van de Vegetarische Slager maar ook erg lekker van de Aldi! Voor een fractie vd prijs :p

    Voor op brood vind ik de boterhamworst met tuinkruiden van de Vegetarische Slager erg lekker. En als snack de Satébroodjes van de Albert Heijn :rolleyes:
     
    Manolito, Zara75 en Lana1986 vinden dit leuk.
  6. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.611
    2.404
    113
    Vivera Krokante Kipschnitzel werd hier al eerder genoemd hier en die is inderdaad echt superlekker! Wij hebben een hoop verschillende geprobeerd met wisselend succes. Maar er zitten zeker hele lekkere bij. Als je man van echt vlees houdt, zou ik dan niet de burgers nemen waar heel veel groenten in zit.
     
    NiVa0230, Roodborstje2 en Zara75 vinden dit leuk.
  7. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Bij de Appie en Jumbo kun je ook vegetarische giros en shoarma krijgen.
    Superlekker met rode ui, fetakaas en puntpaprika. Op natuurlijk een pitabroodje. De 1e keer dat we dat aten vraten we nog net onze vingers niet op, zo lekker!:roflmao:
     
    NiVa0230, Manolito en Lana1986 vinden dit leuk.
  8. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.192
    1.053
    113
    Vrouw
    Dat klinkt goed, ga ik van de week eens uitproberen!

    Wij eten ook wel graag falafel. Of macaroni/ spaghetti met vega geruld gehakt. En bami met oosterse wokblokjes, die zijn in een groene verpakking, kom even niet op t merk. Wij eten zelf wel vleesvervangers, met name omdat mijn kinderen slechte eters zijn, lusten geen (bruine, kidney, witte of ander soort) bonen, geen ei etc. Als je kinderen dat wel eten, dan zou ik wat minder vervangen, en wat meer afwisselen.
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  9. Mammie87

    Mammie87 Fanatiek lid

    17 mei 2016
    1.995
    273
    83
    Wat goed! Wij zijn de afgelopen maanden ook veel minder vlees gaan eten. Vleesbeleg op brood weglaten is natuurlijk een makkelijke. Wij eten niet veel echte vleesvervangers, bijna niet zelfs. Wel gebalanceerde maaltijden, waar dan bv cashewnoten in zitten. Voor avondeten vind ik vaak inspiratie op chickslovefood.nl

    Succes :) in het begin is het even zoeken, maar na een tijdje gaat het vanzelf!
     
  10. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Zelf een bietenburger maken (even googelen voor het recept).

    Wil je alleen minder vlees eten, of ook minder vis? Anders kan je als vleesvervanger voor aardappelen groenten en vlees ook een stevige witvis nemen. De vishandel kan vaak goede adviezen geven.
     
  11. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Er zijn lekkere vleesvervangers te krijgen, maar er zijn ook voldoende recepten te vinden waar je helemaal geen vleesvervangers voor nodig hebt.
    Mijn vrouw is vegetarisch, ik niet. Elke week zoek ik recepten uit via de ah website/app. Voldoende keuze.
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik ben fan van de boeken van Ottolenghi en dan met name Plenty en Plenty more. Staan heerlijke vegetarische gerechten in. Het boek Simpel heeft ook heerlijke gerechten waarvan veel vegetarisch (maar dus niet alles).
     
  13. Pyaar

    Pyaar Actief lid

    14 jan 2019
    456
    629
    93
    Vrouw
    Kook lekker mijn favoriet: linzenrijst met muntyoghurt. :thumup: ! Indiaas recept. Proteïnen sowieso binnen :p. Je hebt veel filmpjes op youtube, je kunt zoeken onder dahl rice / dhal shawal / spiced lentils. Je hoeft het niet heel spicy te maken, net wat je zelf lekker vindt. Laat je gewoon de green chilis weg of doet wat minder red chili powder. En muntyoghurt of gewoon yoghurt erbij en klaar is kees. :thumup:
     
  14. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Klink mij heel smakelijk .
    Denk niet dat mn man er warm voor loopt.
    Ach, dan maar eens 2x koken
     
    Pyaar vindt dit leuk.
  15. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Ik heb een vis allergie .
     
  16. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Tagliatelle met champignons in roomsaus. Ik gebruik verschillende champignons. En ui en knoflook. Heerlijk vinden wij dat. Soms broccoli erbij.
     
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Mijn dochter is zo'n slechte eter. Ze eet nog wel iets vlees, maar niet het gezonde, (knakworst, rookworst, speklapjes).
    Vleesvervangers gaan er lastig in, ze lust wel de vegetarische gehaktballetjes. Al die bonen vindt ze helaas ook niks. Ik geef haar veel noten. En ze drinkt melk, eet kaas en eieren.
     
  18. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
  19. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik heb het gekocht voor vanavond! Ben benieuwd. Verwarm je alleen de gyros? Of ook de ui en puntpaprika?
     
  20. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    #20 Zulema, 22 aug 2019
    Laatst bewerkt: 22 aug 2019
    Hier eten we regelmatig vegetarisch.
    Ik houd echt van salades maar mijn partner zit daar niet "vol" van, ondanks dat er gewoon genoeg inzit..

    Dit is wel een super lekker recept.
    Zoete aardappel stamppot:
    500gr zoete aardappels
    75gr rucola
    100gr feta
    3 gegrilde paprika's uit pot
    1 bosui
    2tl basilicum
    Hand pijnboompitjes
    Scheut kookroom of melk
    Zout en peper

    Aardappelen schillen en in 4 stukken snijden. Zet water op en kook ze 15 a 20 min (even kijken wanneer ze goed gaar zijn)
    Ondertussen bosui, paprika's en feta in stukjes snijden.
    Pijnboompitten even kort roosteren in een pan zonder olie (wel goed in de gaten houden, brand snel aan)
    Aardappel stampen met wat kookvocht en kookroom of melk.
    Daarna kan alles erbij en roer je het rustig door elkaar.

    Serveer dit met een vega burger (bijv die van de vegetarische slager) of een stukje kabeljauw (al is dat niet echt vegetarisch:roflmao:).
     
    NiVa0230 en mariska165 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina