Wat zijn "hippe mensen uit de stad"?

Discussie in 'De lounge' gestart door MadeInUSA, 14 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.539
    113
    Zeg na Roy Donders denkt volgens mij heel NL dat we in Brabant in een joggingbroek en een knot op je kop naar de Jumbo gaan:roflmao:
     
  2. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Haha ja DIT.
     
  3. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Niet? Met glimmertjes enzo?:p
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.539
    113
    Je ziet het al voor je he?
    Ze zijn er wel hoor die zo over straat gaan, maar niet de standaard Brabander zeg maar:roflmao:
     
  5. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.109
    2.533
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik vind hippe stadsmensen gejat uit Amerika. Waar iedereen New York hip and happening vind als ze er niet wonen. Waar de dorpen echt nog dorpen zijn waar ze 2 uur moeten rijden om bij een supermarkt te komen en dus jaloers kijken naar "die hippe mensen" die gewoon midden in de nacht naar een 24/7 winkel kunnen.
     
  6. Novi

    Novi Niet meer actief

    Mijn beeld erbij is een stel dat al langer samen is met een hbo of wo diploma op zak. Eerst een carrière opgebouwd met een goed salaris en op latere leeftijd aan kinderen begonnen. Hebben een grote vriendengroep met wie ze veel optrekken. Zijn sowieso erg sociaal en betrokken. Besteden tijd aan hun uiterlijk en sport, wonen in een mooi verzorgd huis.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  7. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.182
    425
    83
    Hier exact hetzelfde, min de gele regenjas, maar mét outdoor Fjallraven jas en Tula drager...

    Inderdaad op latere leeftijd kinderen, veel werken, veel sociale bezigheden, veel verschillende banen gehad en zelfs nu op latere leeftijd weer aan een masterstudie begonnen. Het kan hier en alles is dichtbij. Ik denk dat je in de stad sneller dingen onderneemt, omdat er gewoon veel te doen is en dat doet het natuurlijk ook goed op bijvoorbeeld social media, dus wordt het opgepakt als “hip”

    Ik vind het zelf dus helemaal niet per se hip, maar eerder een aanpassing aan je omgeving. Hier kun je op veel plekken, dus gevarieerd en ook redelijk geprijsd, buiten de deur eten, dus dan doe je dat sneller. Met vrienden spreek je buitenshuis af, omdat de huizen kleiner zijn en vaak geen tuin hebben en in het weekend ga je naar het bos om te wandelen zodat je even niet in de stad bent. Of anderen dat hip vinden, positief of negatief, of zelfs vervelend, blijft natuurlijk gewoon een mening.
     
    Jessi79 en KleineLai vinden dit leuk.
  8. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    En de grote stad (Amsterdam) kent zo nog wel meer doelgroepen behalve de hippe yuppen, zo ook de tokkies en de gezellige marokanen en Surinamers en thats why I love Amsterdam. Van alles wat in 1 stad, heerlijk en vind het heerlijk om met alle soorten om te gaan. En je plukt overal de vruchten van, de gezellige terrasjes van de yuppen buurten, gezellig praatje met mensen uit de volksbuurten en de cultuur van verschillende afkomsten.
    Zou niet zonder deze stad kunnen, mensen passen zich aan elkaar aan en kijken nergens van op.
     
  9. Melief

    Melief Niet meer actief

  10. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.197
    113
    Mamafiets vindt dit leuk.
  11. Melief

    Melief Niet meer actief

    Jaaa, pieste zowat in mijn broek :roflmao:
     
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.613
    25.677
    113
    Vrouw
    Nou bedankt dan. Heb t net afgeknipt en ben heel blij met mijn korte koppie.

    Kom uit een dorp overigens. Maar ook hier gewoon meerdere bakfietsen op het schoolplein. En een paar van de beschrijvingen herken ik echt mijn zwager in (woont ook in een dorp).

    Maar dat is ook wel mijn beeld bij ' hip mens uit de stad' . Veel insta-vrienden. Dure wijn schenken omdat het dure wijn is en niet voor de smaak. Altijd gekleed naar de laatste mode. Nooit zonder make-up de deur uit. Ook de mannen niet. Naar hippe feestjes of concerten gaan. Vaak bedrijfsuitjes of netwerkborrels. Verre vakanties en daar heel veel selfies maken.

    Anyway... Mijn zwager uit Simpelveld dus. :roflmao::roflmao::roflmao:
    Of all places
    Ohja... Zijn vrouw heeft ook al jaren een kort kapsel.
    Zijn zoon heeft het bijna tot op de kont. Met mannenknot :D
     
  13. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Mensen die op latere leeftijd kinderen krijgen, omdat carrière prio 1 is.

    Uiteraard in een nieuwbouwwijk met een hypotheek op het maximale van 2 inkomens, er moet dus altijd veel gewerkt blijven worden.

    Met een leasebak van het werk voor de deur. Er verzorgd bij lopen in altijd dure kleding.

    Verder een erg druk/sociaal leven
     
  14. LaQueen

    LaQueen Fanatiek lid

    4 mei 2014
    4.114
    4.956
    113
    Vrouw
    D
    M
    #74 LaQueen, 14 aug 2019
    Laatst bewerkt: 14 aug 2019
    Wauw. Ja klopt, hier hebben we geen winkels als Costes en Tommy Hilfiger. Hier kopen we al onze etenswaren nog bij de boeren en weten we niet wat supermarkten zijn. Hier heb je alleen maar boeren schuurfeesten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Ik ken véél mensen uit dorpen en die dragen bijvoorbeeld meer merkkleding dan ik. Daarnaast zit er ook nog verschil in bepaalde vriendengroepen en opleidingskeuzes. Niet alle mensen uit een dorp zijn zo en zeker niet elk dorp is zo. Dan ga jij blijkbaar met een bepaalde ‘categorie’ mensen om, wat ervoor zorgt dat jij nu denkt dat dat zo in elk dorp is.
     
    Magnolia29 vindt dit leuk.
  15. Pechvogol

    Pechvogol Fanatiek lid

    19 jun 2014
    1.361
    678
    113
    Laten we vooral niet uit het oog verliezen dat veel van die hippe lui heeeel hard proberen te verbergen dat ze gewoon uit de provincie komen hè :D Die komen nog zo groen als gras naar de grote stad voor hun studie en binnen 3 kwartier praten ze grachtengordel-Amsterrrrrrrrdams alsof ze voor niks anders zijn gemaakt. Dan doen ze een paar jaar alsof ze de ultieme local zijn.
    Baby nummer één is allemaal leuk en aardig in je vogelhok in de Pijp. Maar wanneer baby nummer twee zich aankondigt groeien ze uit hun bezemkast op 3 hoog en verhuizen ze naar de Vinexwijk of terug naar de provincie, want t was als kind best relaxt opgroeien. En zo komt er weer plek in de stad voor de nieuwe lichting. Is allemaal goed toch!!;)
     
    mh81, Sophie221, Elena22 en 5 anderen vinden dit leuk.
  16. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.167
    495
    83
    Sorry uiteindelijk gaat het erom wat jij leuk vindt en is mijn mening totaal irrelevant haha
     
  17. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Hippe stadsmensen zijn voor mij de echte hipsters, die te enthousiast worden van veeeeeel te dure soja koffie melk uit een imheems dorp in Zuid Amerika. Die eruit zien alsof het ze niet interesseert, maar ondertussen de hipster kleding kopen bij dure zaken. Die meewarig nee schudden als je dan een hamburger bij de McDonalds koopt want zij zitten dan bij de bio vega snackbar met exorbitante prijzen voor friet. Ook van die types die zeggen groen te zijn, maar regelmatig vliegen naar hippe bestemmingen en daarmee toch niet zo groen zijn haha

    Of juist te overdreven chique: dat ze niet naar de groenteboer gaan maar roepen dat ze naar de groentejuwelier gaan. Waar de wortel nog steeds een wortel is, maar dan duurder.


    Ik ben een stadsmeid. De eerste keer dat ik een schuurfeest meemaakte was ik écht in shock. En dat mijn vriendin haar eigen kip liet slachten en wij die op aten. Dat ze alleen nl 1,2,3 en regiozender hadden. Terwijl wij al het eerste internet thuis hadden. Ik vond mijzelf nooit een echt stadsmens, maar na kennismaking met het platteland en dorpsleven als puber kwam ik daarop terug haha. Ik ben geen hip stadsmens, maar de stad is wel mijn natuurlijke habitat haha
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  18. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.167
    495
    83
    Wauw wat voor dorp was dat dan? Want je kip slachten heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt iewwww en nog geen kabel is ook wel een beetje triestig haha.. hier heb je ook dorpjes in de omgeving waar je blij mag zijn als je überhaupt een internetverbinding hebt
    Schuurfeesten vond ik altijd wel grappig
     
  19. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    In mijn puberteit he, al slacht ze nog steeds de kippen haha. Dat is niet veranderd. Wel moet ze als ze met de bus naar de stad gaat, eerst 15 minuten fietsen naar de dichtsbijzijnde bushalte haha dus t is écht een gat. De buurman kwam op zn klompen naar hun huwelijksfeest, want hij was nog aan het melken geweest en ging gewoon in 1 keer door. Alleen t overal uitgetrokken dus. En niemand keek daarvan op, behalve ons groepje uit de stad haha
     
    hummeltje5 en medj1983 vinden dit leuk.
  20. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Mijn idee daarbij (puur op basis van gevoel) zijn dorpse mensen wat minder wereldwijs. Wat bekrompener in gedachten, omdat ze veel dingen alleen kennen uit het nieuws en niet uit ervaring.

    edit. vood onderbouwing, Toen ik nog op de middelbare school zat en er kinderen vanuit wat dorpen hier naar school kwamen vonden die bijv. buitenlandse mensen best bijzonder. Waren over het algemeen best rascistisch. Kwamen niet verder dan schuurfeesten met dorpsgenoten in het weekend.
     
    SAARC vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina