Doordeweeks kook ik. Op mijn vrije dagen uitgebreid en op de dagen dat ik werk iets makkelijks. Zaterdag is vaste patat dag Zondag is wisselend, pizza, broodje shoarma, soep met stokbrood en smeersels en soms kook ik heel uitgebreid en iets nieuws. Maar net waar ik zin in heb.
Hier is vrijdag altijd frietdag. De rest van het weekend verschilt heel erg. Een van de twee dagen kook ik wel gewoon gezond. De andere dag kan het stokbroodje gezond, broodje gehaktbal, pizza oid worden. Mijn moeder had vroeger een vast schema: Op zondag: zelfgetrokken soep, aardappels, vlees en groente Maandag: vlees van zondag, aardappelen en groente, ( groente werd altijd tot snot gekookt, sperziebonen,bloemkool, koolraap met zo'n smerige melksaus rode kool, spinazie a la creme) Dinsdag: aardappelen, vlees groente (en vlees was zoiets als verse worst, karbonade, blinde vink 3x getver) Woensdag: gebakken aardappelen, schnitzel, sla (dan was de marktdag in het dorp en haalde ze sla) Donderdag aardappelen, vlees groente Vrijdag: bami, spaghetti, macaroni, nasi Zaterdag friet
Leuk om te lezen hoe iedereen toch zijn eigen gewoontes heeft. Bij ons is het dat degene die het eerst thuis komt begint met koken door de weeks. Dit is meestal iets van pasta, AGV, rijstgerecht, lasagne, stamppot etc. Op zaterdag is het heel wisselend, ligt er echt aan wat we hebben gedaan, maar dan haal ik voor die dag echt waar we zin in hebben (de rest van de boodschappen is met de weekboodschappen gehaald). Zondag is meestal ongezond: pizza, friet, afhaal, soep + brood met lekkers etc.
Geen vaste gewoonte. Zaterdag en zondag eten wij vaak wel ongezonder. Maandag begint bij ons het gezonde eten weer. Als kind was woensdag wel vaak pasta dag en zaterdag patat dag. Maar omdat ik onregelmatig werk is een vaste dag bij ons voor eten ook niet praktisch.
Wij hebben geen vaste kook/ eet gewoontes. Wel meestal 1 dag van het weekend wat lekkerder, zoals pizza maken, kaasfondue of uiteten. Mijn man kookt (vindt koken ontzettend leuk), dus ik doe de boodschappen en de afwas.
Nou zeker! Hij vindt het ook leuker dan ik, en ik ben tot 18:15 ongeveer aan het werk op dinsdag (en hij is woensdag vrij). Dus komt goed uit zo
We hebben zeker geen vaste dagen voor bepaalde gerechten. Ik kook graag uitgebreid en divers en probeer iedere week wel 1 of 2 nieuwe recepten uit. Daardoor is er geen 'tijd' om wekelijkse dingen te herhalen. Ik let bij het samenstellen van het weekmenu op de afwisseling van rijst-, aardappel-, tortillagerechten, e.d. Donderdag is hier de drukste dag dus dan eten we iets wat vooraf grotendeels al klaar kan staan, zoals soep, stoofgerechten uit de slowcooker, oid Wat wel vast ligt is een uitgebreid weekendtoetje. Dat maak ik altijd zelf en vaak met hulp van 1 van de kinderen. Zoon komt sowieso graag spatels aflikken Doordeweeks eten we nooit toetjes, dus in het weekend doen we dan wat decadenter. En wat ook vastligt is de laatste zondag van de maand. Dan eten we 'zondagmiddagavondetenborrel'. Oftewel allemaal borrelhapjes/snacks/tapas, grotendeels zelfgemaakt en gaan we borrelen als avondeten. Ook weer een goed moment om receptjes uit te proberen en ook hier helpen de kinderen graag mee.
Ook wij hebben totaal geen structuur. Makkelijk als het zo uitkomt, uitgebreider als het kan. Vroeger bij mij thuis was zondag altijd afhaaldag (patat/chinees/pizza).
Man kookt elke dag eigenlijk. Soms verzamelen we wat restjes en eten we dat. Hij kookt altijd heel uitgebreid en vaak iets nieuws. Curry, risotto enz. Ik maak af en toe grote pan tomatensoep en vries ik in kleine porties in om in weekend op te eten. Op zondag eten we vaak een borek van Turkse bakker of omelet met restjes avocado, champignon, salade enz. Geen vaste frietdag en soms op woensdag makkelijker/afhaal ivm drukte van die dag!
Wij hebben geen vaste dagen voor bepaalde maaltijden. Lijkt me ook niet heel lekker iedere zaterdag friet bijvoorbeeld. Wel vaak op vrijdag iets makkelijks en zaterdag of zondag uitgebreider koken. Doordeweeks meestal wel 2 keer rijst, een keer vegetarisch en vis. Alleen dan niet op vaste dagen.
Leuk om te lezen Hier geen gewoonten wat dat betreft. Wel eten we redelijk gevarieerd. Dus pasta, rijst, noodles en AGV . Soep en pizza etc incidenteel, want kritisch kleingrut. Meestal niet 2 dagen achtereen uit dezelfde categorie.
Vriend kookt doordeweeks altijd. Meestal houden we wel wat over, zodat we 1x per week kliekjesdag hebben. Zaterdag kook ik, en dan ietsie uitgebreider. Zondag altijd frietdag.
Ja ik vind dat dus ook saai: vaste dagen, maar om ons heen heeft zo ongeveer iedereen dat, dus dacht dat het aan mij lag. Vaste frietdag,vaste rijstdag, vaste AVG dag.
Hier zeker wel: - ma t/m wo: gerecht dat ook in zijn geheel in te vriezen valt - do: kliekjes - vrij: de jongens kiezen om en om iets. Nee, dat is niet altijd iets met een P - za: soep, brood + iets kleins erbij - zo: vis met iets van (gebakken) aardappeltjes.
Wij doordeweeks wel normaal. Van AGV tot pasta tot wok of iets dergelijks. Meestal zaterdag makkelijk en zondag kijken we wat we nog in huis/vriezer hebben.
nee, geen vaste dagen dat we iets eten wil er helemaal niet aan denken wat ik volgende week al ga eten..... ik houd van koken en nieuwe dingen uitproberen op maandag houd ik rekening met zwemles van de oudste dan zijn we pas rond half 6 thuis dan zijn ze vaak moe en als ik dan nog moet koken word het wel erg laat dus dan zorg ik dat ik vaak al smorgens iets klaar maak wat alleen nog de oven in moet
In de zomer helemaal geen vaste rituelen, vanavond zijn het snijbonen, aardappels en vlees/vega (blergh...) Mijn man is daar nu mee bezig. We wilden eigenlijk naar Cubanita, maar dat is vol In de Winter vaak/regelmatig dat ik op vrijdag soep maak: erwtensoep, bruine bonensoep, pompoensoep, courgettesoep, wel de wat ‘zwaardere’ soepen, man en kind zijn gek op soep, Op woensdag kookt mijn man ook altijd, ik geef dan hockeytraining en ben samen met mijn dochter dan rond 18 thuis. Makkelijk (Chinees of pizza) eten we meestal als we het druk hebben, allebei een vergadering tot laat of als we er trek in hebben, maar dat is niet heel vaak.