Ivm werk heb ik 2 dagen doordeweeks dat ik een eerder gekookte maaltijd opwarm of wat volkoren bollen met bijv aardbeien, pannenkoeken met fruit toe.. pizza met wat rauwkost etc etc eet. Juist in het weekend is meer tijd om te koken. Dus juist in het weekeinde agv of wat anders dat gezond is en op de 2 dagen dat ik niet voor 18 uur thuis ben wat makkelijks (Dat overigens ook gezond kan zijn). Vaste frietdagen oid doen we niet aan.
Maar wordt brood met knakworsten echt als volwaardig avondeten gezien? Wij eten in het weekend vaak 2x warm. Bij de lunch vaak een eenvoudige pasta met sla ofzo en 's avonds dan iets van vlees of vis met groente en wat stokbrood. Friet halen doen we nooit heel soms als we ergens zijn, maar meestal nemen we zelf dan iets mee.
Op zaterdag vaak wat makkelijks, maar geen vaste gewoonte. Echter de zondag wel. Man is gewend vanuit huis om dan altijd patat met erwten te eten en een lekker stuk vlees. Die gewoonte is zo vast geroest bij hem. Dat we dit al jaren trouw eten op zondag. Op een enkele uitzondering na.
Wij eten wat en wanneer we het willen. Spontaan uit eten op een dinsdag, patat wanneer we er zin in hebben. Heb echt een hekel aan eten plannen. Ik heb sowieso boodschappen voor 4 maaltijden in huis. En voor de rest zien we het wel. We eten trouwens altijd wel heel erg gezond. Hooguit 1/2 keer per week naar de snackbar en 1 keer per 2 maanden pizza.
Ik kook op maandag, dat is mijn vrije dag, altijd de basis voor de rest van de week. Niet voor het weekend dan. In het weekend is het vaak op zaterdag patat met een snack, pizza, bbq, broodjes met goed beleg enz. Op zondag eten we meestal bij m’n moeder. Zo niet; dan verzinnen we iets makkelijks of gaan we uit eten. Op maandag kook ik voor die avond, maak ik vaak alvast pastasaus (vers), gehakt aangebraden met kruiden en groenten voor taco’s, ovenschotel en kruid ik het vlees voor de AVG-dag. Welke dag we het precies eten en welk vlees voor de AVG enz maakt niet zoveel uit. Soms maak ik voor de zaterdag alvast m’n eigen hamburgers. Alles gaat zo de vriezer in en dan hoef ik het ‘s ochtends er alleen maar uit te halen en ‘s avonds als we thuiskomen de pasta te koken, taco’s in de oven te doen, de airfryer aan te zetten voor de aardappels en de groenten te stomen. Op maandag bak ik ook altijd een taart of cake of koekjes om dinsdag mee te nemen voor m’n werk. Ben nu op vakantie en ze moeten het op de zaak 2 dinsdagen doen zonder mijn baksels. Daar zagen ze wel tegenop Mijn man komt altijd graag lunchen thuis op maandag en dan ook vooral vanwege die geur die in huis hangt Ik hou van koken en ben er ook heel snel mee/in. In een paar uurtjes is alles wel klaar In m’n studententijd kok geweest
Ja vrijdag altijd zo makkelijk mogelijk. Vette hap zijn we hier allemaal niet van. Dus is het meestal een lekker broodje met fruit/salade. Inderdaad op zaterdag en zondag juist uitgebreider koken. Ik wil ook nog weleens saus maken in het vooruit voor ergens in de week. Dan voor 2 dagen lasagne en 2 keer pasta.
We hebben geen vaste dagen, al proberen we door de week vooral groente + vlees te eten. In het weekend is het vaak iets makkelijks, bijv pasta, nasi, iets uit de airfryer, pizza, broodje hamburger etc.
Nee hier geen vlees in de soep op kippensoep na, maar dat eten we weinig. Soepen die we graag eten: pompoensoep, tomatensoep, tomatenpaprika. Ik vind het echt zonde om vlees in de soep te doen, die smaken al heerlijk van zichzelf. En de kinderen eten graag knakworst.
Op maandag zijn we laat dus eten we iets snels doch gezond. Denk aan een wokgerecht met voorgesneden groenten of avg. De rest van de week geen vaste gerechten behalve dat ik op zaterdag en zondag de meeste tijd heb om uitgebreid te koken. Wel eten we in een week een keer vega, een keer AVG een keer rijst /pasta/Mexicaans/ovenschotel o.i.d maar nooit vaste dagen (en ook bijna nooit dezelde gerechten) Dat vind ik ook leuk dus twee vliegen in 1 klap. Maar wij eten bijv ook al niet standaard een keer per week patat of pizza ofzo. Oh ja, bij ons kookt degene die het eerste thuis is of zin heeft. Dat ben ik meestal op woensdag en in het weekend en vakanties. Ma/di/do/vr vaak mijn man (of beetje samen)
Een slechte kookgewoonte, ik kook bijna niet. We eten van de 7 dagen zeker 4 buiten de deur (geen snackbar/mc donalds vergelijkbare dingen). Het is verschillend op welke dag we wel of niet thuis eten. Het ligt puur aan hoe de dag is verlopen. In het weekend besteed ik wel meer aandacht aan het ontbijt (als daar die dag ook tijd voor is).
Zeker. Doordeweeks avg of pasta/rijst Zaterdag brooddag meestal Zondag waar we zin in hebben. Dit kan avg zijn, maar ook patat.
Wat kook je de overige dagen dan? En wat eten jullie dan buiten de deur? Ik vind veel buiten de deur best ongezond namelijk. Je weet nooit wat ze erin doen of met hoeveel zout, vet en suiker ze koken. Ook al zit er best wat groente in. Thuis is het gezondste.
Ik vind het echt heel erg meevallen. Het ligt eraan waar je eet. Wij eten geen hele vette dingen. Thuis eten we normale maaltijden. Moet ik alles opnoemen wat ik kook?
Ik maak elke vrijdag een weekmenu voor de week erop. We eten altijd 2x aardappels. Dat kan dan gewoon agv zijn, of een stamppot, ovenschotel etc. 2x een pasta gerecht, 1x rijst, 1x iets anders. Bijvoorbeeld wraps, zelfgemaakte soep met salade, of iets anders. En 1x per week eten we een frietje/pizza/bestellen we eten. Dit is op zaterdag of zondag, dat hangt van mijn werkrooster af.
Haha nee ik was benieuwd maar dat buiten eten of afhaal is toch altijd wat ongezonder dan thuis. De porties groente zijn vaak kleiner en zoals ik zei weet je nooit hoeveel vet en zout erin zit. Je weet gewoon nooit wat er in je eten zitten tenzij je de mensen van de zaak kent ofzo en ziet wat ze precies gebruiken.
Ik vind het lastig om iets anders dan frieten te maken op zondag ( zo meegekregen van thuis). Maar vriend heeft onregelmatig werkschema met vrije weekdagen en wisselend weekendwerk, en anders is hij naar de voetbal, dus zondag is niet langer frietdag bij ons. Trouwens frieten met goed stuk vlees, zoals biefstuk, ribbetjes, kip aan het spit, geen snacks oid. Ik probeer een weekmenu te volgen, maar vanaf dat het avg is, trekt vriend zijn neus op en vraagt om spaghetti, hij vindt 4x spaghetti bolognese per week prima. Mijn bolognese saus is overigens volgepakt met groenten, dus ongezond zou het niet zijn. Veel pasta bij ons in huis dus, en max 1x avg per week. Afhalen is geen vaste dag, maar gebeurt regelmatig als het anders aardappelen zou zijn.