Waar ik woon vinden ze orgaanvlees heel normaal. Ik heb er zelf geen probleem mee; pas heb ik nog schapenhersenen gegeten smaakt zoals roerei trouwens.
De meeste dingen krijg ik wel weg. Wat ik niet lust zijn peren en normale smakeloze tomaten. Verder heb ik wel dieet wensen ivm allergieën en een spastische darm, maar die dingen lust ik wel.
Ik lust best veel niet, al ligt dat vaak ook aan hoe het bereid is. Gekookte groente brr, in lasagne oid vind ik groenten heerlijk. Verder eet ik geen vis, dat vind ik echt vies. Groenten die ik echt niet eet zijn bietjes. Daar moet ik echt van overgeven zo vies. Ben ook geen fan van schimmelkaas, zoet element in hartig eten. Bossche bollen hebben toch chocolade op de top, geen fondant? Oh Wikipedia zegt chocoladefondant
Sinds ik moeder ben heb ik veel meer leren eten. Wat ik mijzelf niet aangeleerd krijg: vlees met gummy of skwiet stukjes, dan is de maaltijd voor mij ook wel over. Spruitjes. Blik en potjes groenten die slap zijn. Sushi. Mosselen. Levertjes, nieren en ander raar vlees. Insecten. Slakken. Die donkere, rare en stinkende plakjes vlees voor op brood. Sommige Franse kazen. Bittere sla.
Bij mij is het niet perse wat ik niet lust, als wel wat ik niet durf te eten (insecten bv, mosselen, slakken, coquilles, bloedworst, orgaanvlees en vlees van niet gangbare dieren). Wat ik echt niet lust is parmaham.
Ik lust eigenlijk best veel, niet alles maar hej volgens mij lust niemand ALLES Bier vind ik vies. Geef mij maar een mix drankje. En wat ik echt ranzig vind, en wat ik elke keer wel weer probeer, is komkommer. Jasses. zo’n overheersende smaak. Als het in de buurt van kaas heeft gelegen proef ik dat direct aan de kaas. Brrrr. Maar het is een makkelijke, vullende groente dus ik probeer het wel elke keer. Tot nu toe vind ik het nog steeds vies.
Ik ben net een vuilnisbak. Er zijn wel een paar dingen die ik niet eet. Zoals duif, eend, bloedworst, hert, konijn, slakken en vast nog wel wat dingen. (Ik weet dus niet of ik het allemaal niet lust, maar ik hoef het sowieso nooit) Een aantal dingen die ik niet lekker vind zoals blauwe kaas, rozemarijn, activia, en, vast nog wel wat dingen. Wijn/champagne/bier vind ik ook niet zo lekker. Maar bier of champagne kan ik nog wel een glaasje van op. Maar ik zou het nooit bestellen ofzo!
Ik ben echt een grote zeurpiet met eten. Te lange lijst om op te noemen denk ik. Vaak heeft bij mij iets niet lusten niet met de smaak maar met de textuur van eten te maken. Zachte dingen heb ik moeite mee. Zo lust ik bijna alle groente rauw maar vind ik gekookte groente vaak vies.
Bloemkool, broccoli en spruiten. Ook niet als soep, met saus of als het ergens in zit, ik vind het echt niet lekker. Schimmelkaas Ansjovis Koffie Bier
Ohnee dat wil ik ook niet eten bah! Geen hersenen en geen koeien tong. Slakken wel ooit op maar ik pas nu ook daarvoor
Wat ik overigens wel weer vreemd vind van degenen die geen orgaanvlees zeggen te eten (uit mijn vriendenkring, bedoel ik dan), dat ze wel worst en kippenvleugels met vel eten. Huid en darm zijn toch ook organen?
Zo een ben ik ook. Verder heb ik wel geleerd dat het er heel erg vanaf hangt hoe iets bereid wordt. Dat ik dan toch heel veel nog wel eet zolang het maar goed bereid is. Mijn lijstje van wat ik écht niet lust is nu: Zuurkool Daar stonden ook ooit spruitjes op. Maar die zijn er dus af gegaan doordat iemand ze enorm anders maakte. Ik vind het zelf erg jammer dat ik moeilijk ben als het om structuur gaat. Hierdoor eet ik bijvoorbeeld bijna geen fruit. Want ik lust wel appel bijvoorbeeld. Maar zodra de appel ook maar iets melig wordt, moet ik er niks meer van weten. Net zoals dingen met pitjes erin. Ik vind mandarijnen best lekker. Maar zodra ik dan een partje heb waar ik een pitje in tegen kom, moet ik een tijd lang niks van mandarijnen hebben bijvoorbeeld.
Dranken met koolzuur lust ik echt niet... , de prikkeling in Mijn mond, brrrrr. Maar ook bier en wijn, überhaupt alcohol of iets waar het in verwerkt is houd ik niet van. Witlof zal ik nooit klaarmaken. Verder vind ik een hoop niet lekker, maar eet het wel. Maar meer als het goede voorbeeld bij mijn kinderen. Bij de jongste helaas zonder succes, die eet helemaal niks, en proeven is er ook niet bij.....
Toffe reacties! Ik ben vegetariër dus eet überhaupt geen vlees, denk alleen dat ik dat niet mee hoor te tellen. Is immers een keuze, geen idee wat ik daarin wel of niet zou lusten. Na bijna 25 jaar is dat gewoon deel van mijn identiteit en staat het los van m'n smaakpapillen haha. En verder tja bereidingswijze reken ik ook niet mee. Worteltjes doperwtjes uit blik, gátverdamme. Verse worteltjes, gesmoord, met vrieserwtjes en een gefruit uitje, heerlijk. Om maar een voorbeeld te noemen. Was de vloeistoffen vergeten ook. Wat ik echt niet lust is whisky. Zal ook nooit vrijwillig wijn drinken, maar ga er niet van over m'n nek. Verder nog niets tegengekomen wat ik aan "mijn lijstje" zou moeten toevoegen haha.
Wortels, gadver! Verder weet ik het niet. Schapenhersennen of konijn oid eet ik gewoon niet, dus geen idee of ik het lust. Ik ben wel zo 1 van wat de boer niet kent, dat vreet ie niet.
(Eet al 18j vegetarisch maar tel ik niet mee) - bier (ook de categorie ‘proef deze eens is eeeecht anders’; niet dus! Ba.....!) - warme tomaat (wel tomatensaus en rauwe tomaten, maar geen tomaatjes uit de oven, iets met structuur enzo) - yoghurt met stukjes fruit (ook met structuur: doe ik zelf stukken fruit in yoghurt eet ik het wel graag) - spruiten - rauw witloof - marsepein - koriander (is genetisch blijkbaar? Voor mij smaakt het naar zeep)
Ik ben echt een hele makkelijke eter, ik lust (voor zover ik weet) echt alles en ook dingen die ik minder lekker vind, kan ik wel gewoon eten als ik het voorgeschoteld krijg. Dat zijn sowieso ook maar 2 dingen, rauwe tomaten en chocolade (ja, echt!).
Zuurkool! En nog bijv gekke dingen als slakken, lever, bloedworst, tong enz. Weleens sommige dingen geproeft en eet ze echt nooit weer. Uhmmm verder marsepein/fondant