Ik heb 8 kilo tomaten van mijn moeder gekregen uit haar tuin en maak daar voor vanavond een stevige tomaten/groenten soep van. Daarbij wat brood en een salade. Van de overige tomaten maak ik wat potjes salsa, zelfgemaakte ketchup en pastasaus.
Voor mijn doen erg culinair en dat alles zonder 1 pan aan te hoeven raken vanavond uit de oven: halve krieltjes met rozemarijn (zo uit de supermarkt) oven groente schotel met courgette, champignon, rode ui, peulen en doperwten met een dressing van olie, knoflook, peterselie, bieslook en rozemarijn (gemaakt door de groenteman) de kinderen italiaanse kipspiesjes (kipfilet met daarin katenspek, pesto, zongedroogte tomaat en pijnboompitjes) en voor mezelf varkenshaas schaaltje met plakjes varkenshaas, plakjes brie, een bosuitje en een dressing waarvan ik de ingredienten niet weet en iets knapperigs erop waarvan ik ook niet weet wat het is. Zowel de kip als varkenshaas zo in kant en klaar in ovenschaaltjea bij de slager gekocht. Zo maak ik toch nog iets lekkers van een hele makkelijke maaltijd
Bistro aardappeltjes, sperziebonen, hamburger voor dochter en kippenvleugeltjes met piri piri kruiden voor mezelf. Allemaal restjes van dit weekend, dus hoef het alleen maar op te warmen