Mijn zusje doet dat ook altijd. " nou zo lust je het wel hoor". Gvd. Zo eet ik ook geen rauwe dingen. Ze had een keer met kerst een gerecht gemaakt met rauw eiwit, nu was ik ook nog zwanger, net 4 weekjes. Ze zat bijna te janken omdat ik niet wilde proeven, heb toen uit nood maar verteld dat ik zwanger was, wat ik nog helemaal niet wilde, alleen maar omdat zij het zo belangrijk vond dat ik dat gerecht zou proeven.
Dat is wel rot dat je schoon familie zo is. Mijn lievelingseten is zalm, vooral rauwe zalm maar smaken verschillen toch? Vind geitenkaas trouwens ook vies. Smaakt zo bedorven ofzo.
Ik heb echt een heel lijstje met dingen die ik echt niet lust - groene spruitjes (paarse vind ik wel lekker) - koffie (en alle varianten daarop) -melk - witlof - tomaten - alles wat uit zee komt (behalve vissticks, kibbeling en sliptong) - alle sterke dranken - iedere vorm van stamppot - aardappelpuree Nouja ik kan wel even doorgaan. Ik ben vooral een structuureter. En een enorme zoetekauw
Alles waar vis in zit (behalve kibbeling en lekkerbek), blauwe kaas, lever/leverkaas/pekelvlees, alcoholische dranken (muv witte wijn) eet/drink ik niet. Verder hou ik niet van ijs en vla, eet t soms uit beleefdheid maar lekker vind ik t niet.
Geitenkaas en alles dat nog naar "beest" ruikt als je het hebt klaargemaakt. Dat laatste klinkt misschien wat raar maar denk aan schaap en hert. Als iemand me zoiets voorzet zonder dat ik weet wat het is dan nóg ruik ik het al voordat ik een hap heb genomen en begint mijn maag zich te draaien.
Op nummer 1 banaan. Die plakkerige structuur en dan nog maar te zwijgen van het geluid wanneer iemand een banaan eet Brie krijg ik ook niet door mijn strot, alsof ik een hap boter moet eten want dat vind ik ook niet lekker.
Schaap ruikt bereid echt niet naar "beest" hoor, het gewone vlees ervan in ieder geval niet. Het ruikt wel anders dan rund, maar een levend schaap (wij hadden er pas een in de tuin... Dus ik spreek uit ervaring haha) stinkt echt een uur in de wind.
Oef, als ik deze lijstjes allemaal lees dan is er best veel dat ik niet lust. Nu maak ik wel onderscheid tussen niet lusten en liever niet willen eten. Lust ik niet (tot kokhalzen aan toe) - alles wat bitter is (bier, wijn, spruitjes e.d) - gekookte prei (dat men dat überhaupt eten noemt) - chocolade (melk of puur, brrrr) - zalm - nori (gedroogde zeewier, daar blijf ik zowat in.) - koffie - orgaanvlees - schelpdieren - bleekselderij (dat smaakt zoals een muffe sok onderuit de wasmand ruikt) - groene kiwi's (die goudkleurige heb ik dan weer niet zoveel problemen mee) - ik lust alleen jonge kaas, cheddar en zachte geitenkaas. en dan zal er vast nogal wel een hele zooi zijn dat ik echt niet lust.
Kip wat door iemand anders dan mezelf is klaargemaakt. Het idee alleen al op een spiertje te kauwen of vetbrokje is al genoeg om braakneigingen te hebben terwijl ik dit typ. Ik ben ook niet zo dol op ander vlees. Maak het voor mezelf niet zo vaak, maar eet het wel als het door een ander is klaargemaakt, maar kip weiger ik gewoon. Al maakt de koning het en komt ie het hoogstpersoonlijk op een gouden bordje bezorgen. Voor de rest ben ik niet zo dol op grote stukken groente zoals tomaat en paprika. Maar zou er wel een klein beetje van eten als iemand voor me heeft gekookt. Oh, en vlees zoals hersenen, insecten, nietjes en lever begin ik niet eens aan. Voor de rest eet ik alles
Ik kan alles eten maar gewoon voor het idee vind ik orgaanvlees idd niet zo fijn. Verder zou ik alles eten als ik ergens anders wordt uitgenodigd voor het eten. Zelf zou ik met stip op 1 nooit Bami klaarmaken, of tagliatelle. Maar in een restaurant zou ik het wel opeten.
Glibberige dingen van vlees en dingen uit de zee. Glibberige dingen van groente vind ik geen probleem. Tuinbonen vind ik echt niet lekker. Lamsvlees en schapenvlees
Volgend mij lust ik van wat hier genoemd wordt alles. Met 1 uitzondering; wat ik echt nooit zal eten zijn insecten, slakken etc. De smaak zal misschien best te doen zijn maar ik vind het al gore beesten om te zien lopen/vliegen/kruipen, die steek ik echt niet zonder te kokhalzen in mijn mond. Edit: rode kool en olijven vind ik niet lekker. Maar ik kan ze prima door mijn strot krijgen uit fatsoen zeg maar
Wat ik echt niet lust en ook echt niet kan eten: paprika, en pepers die naar paprika smaken. Zodra dat in een gerecht verwerkt zit, zelfs al is het onzichtbaar, ik proef het meteen en vind het zo goor. Paprikapoeder lust ik wel Wat ik echt niet lekker vind en dus liever ook niet eet maar eventueel wel zou kunnen eten: zuurkool, koriander en citroengras (tenzij in kleine beetjes en goed verwerkt) Wat ik niet wil proberen: insecten, slakken, orgaanvlees (dat niertje bij de kippenbout vind ik heerlijk, maar ik moet er niet aan denken om grote lappen orgaan te eten)