Lasagna maken voor vanavond. Hoe bewaren???

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 10 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ansel

    Ansel Actief lid

    11 aug 2019
    495
    640
    93
    Vrouw
    Ik ben nogal een angsthaas op dat vlak :) Ik laat dus nooit eten een paar uur op het aanrecht of in de oven staan, zeker niet een gerecht met vlees en/of zuivel. Maar als je dochter rond 15u thuiskomt en het dan wel in de koelkast kan, zou ik het wel durven. De vraag is natuurlijk of je buren nog plek over hebben :)
     
    DQueen vindt dit leuk.
  2. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    18.508
    17.442
    113
    Ik ziu het gewoon in de oven bewaren
     
  3. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.479
    8.738
    113
    Doe ik nooit. Etenswaren gaan hier altijd de koelkast in.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  4. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.072
    5.826
    113
    Vrouw
    Misschien een heel dom idee hoor... maar zit er dan niks in je koelkast dat er even uit kan? Pakken drinken, fruit, groente dat in de winkel ook niet koel ligt?
     
    DQueen, Neuzeke en bosi333 vinden dit leuk.
  5. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.187
    113
    De meeste voedselvergiftigingen vinden thuis plaats XD

    Ik ben echt een pietlut in zoiets, dan niet maken of de wijn uit de koelkast :)
     
    DQueen vindt dit leuk.
  6. Taiga

    Taiga Fanatiek lid

    28 apr 2019
    1.493
    2.327
    113
    Ik zou het ook bakken en daarna in de oven laten. Gaat prima.

    Bij de buren vragen zou ik trouwens echt een beetje raar vinden :$
     
    Biny vindt dit leuk.
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Helaas niet. Op wat flessen drinken na, maar die staan in het sta-gedeelte in de deur. Heb al geprobeerd daar wat te stoppen maar dat werkt niet.
    Wij hebben helaas een heel kleine koelkast. Een grotere staat op het wensenlijstje (of een extra in de schuur)
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.679
    113
    Natuurlijk vinden die het meeste thuis plaats, mensen eten ook het meeste thuis natuurlijk... maar dat gaat vooral om fout bereiden, bv rauwe kip op een houten snijplank en daarna de sla erop ofzo. Niet om een lasagne die even op het aanrecht staat en voor het eten nog wordt opgewarmd ;)
     
    momwithcamera, soovi, suus1983 en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Persoonlijk vind ik het wel een beetje ‘dramaaaaa’ om niets. Zelf gebruik ik bijna altijd vegetarisch gehakt, maar ook met gewoon gehakt zou ik het echt wel aandurven.

    Of eigenlijk is aandurven een onjuiste woordkeuze. Ik zou het gewoon logisch vinden om het alvast te maken en op het aanrecht of in de oven laten staan.

    In de hectiek vergeet ik wel eens een kliekje nasi, bami of pasta in de koeling te zetten. Ik eet het dan gerust de volgende dag nog eens op. Ik ben hier nog nooit ziek van geworden en zou niet weten waarom een gezond ander mens dat wel zou worden.

    Eet smakelijk ;)
     
    olleke, Mamamijn en momwithcamera vinden dit leuk.
  10. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    Vriend heeft 2 horeca-diploma's, hij zegt dat je het prima een paar uurtjes buiten de koelkast kunt bewaren. Folietje erover, in de oven schuiven, niks aan de hand :D
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  11. Mammavantwee

    Mammavantwee Niet meer actief

    Voordat het afgekoeld is, kunnen ze het al eten. Dus lekker afgedekt klaarzetten
     
  12. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Maar voordat je gerecht afgekoeld is (vooral een ovenschotel) ben je ook een paar uur verder.
     
  13. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.516
    36.478
    113
    Ik ben ook een pietlut, gooi soms dingen op de datum al weg, maar hier zie ik echt totaal geen gevaar in.

    Maak vaak genoeg tussen de middag pasta saus, die ik dan aan het eind van de middag verwarm. Gaat prima.
     
  14. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    22.619
    13.846
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Sommigen zullen het geheid not done vinden maar ik zet de schaal dan gewoon alvast in de oven.
     
  15. Marlau

    Marlau Fanatiek lid

    2 jun 2015
    1.973
    1.191
    113
    Ik laat avondeten wat over is ook gewoon afkoelen in de pan en dan voordat ik ga slapen gaat het de koelkast/diepvries in. Dat is ongeveer even lang. Nooit over nagedacht. Ik zou het gewoon in de oven zetten.
     
  16. Irene2

    Irene2 Actief lid

    21 mrt 2019
    375
    610
    93
    Vrouw
    Ik zou hem alleen al niet in de koelkast zetten omdat het dan zo lang duurt voor de binnenkant weer heet is. Vanaf 4 graden verwarmen of vanaf een graad of 20 scheelt toch best veel tijd.

    Daarbij zou het pas heel laat de koelkast in kunnen ivm afkoelen(anders is je koelkast te warm door de warme lasagne). Die twee uur die je dochter het nog koel weg zou kunnen zetten doen echt niks. Denk dat het midden dan nog niet eens op koelkast temperatuur zou zijn in die tijd.

    Dus ik zou hem ook op het fornuis of in de oven laten staan en dan gewoon s avonds de normale tijd(of misschien iets korter, bladen zijn waarschijnlijk al zacht in die tijd) in de oven zetten.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  17. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dramaaaaaa??? Het is gewoon een vraag, zoals er op een forum veel vragen gesteld worden
     
  18. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.364
    200
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    Ik zou hem ook gewoon in de oven laten staan totdat het etenstijd is.
    Deur is toch dicht, komt niets bij Eventueel afdekken met folie idd
     
  19. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.933
    19.102
    113
    Vrouw
    1st laten afkoelen en dan de frigo in.
    Geen plek in de frigo.
    Plek maken dan e.

    De buren zou ik met rust laten :roflmao:
     
    Ansel vindt dit leuk.
  20. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Gewoon in de oven laten staan, duurt het straks ook minder lang om hem weer op te warmen :cool:
     

Deel Deze Pagina