Ik lust geen: Carbonara saus Orgaanvlees Wild, zoals hert of zwijn etc etc Tuinbonen Blauwe- en geiten kaas Koriander Vis: (wie dat heeft uitgevonden om het te gaan eten terwijl het zo ruikt? Ik vind zo’n viskraam ook onnoemlijk erg stinken).
Vlees heb ik nooit lekker gevonden buiten gehakt en snacks. Ben nu vegetariër dus dat eet ik al niet meer. Verder ben ik een moeilijke eter. Ik lustte heel weinig groenten maar sinds ik vegetarisch eet ben ik op alle gebieden gezonder gaan eten waardoor ik nu wel veel meer groenten lust. Maar spruiten en erwten vind ik walgelijk, daar kan ik nog niet eens naar kijken. Bonen vind ik ook zoiets gruwelijks maar ooit wil ik helemaal plantaardig gaan eten dus er komt een tijd dat ik dat ook moet gaan leren eten denk ik. Hoewel je van noten en bepaalde groenten wel genoeg eiwitten binnenkrijgt maar het zou wel gemakkelijker zijn als bonen ook op het lijstje gaat komen van zaken die ik lust.
Vis en alles wat daarmee te maken heeft lust ik niet. En mijn vriend ook niet, perfect! Ben geen vegetariër maar ik eet heel weinig vlees omdat ik peesjes, harde stukjes en vetjes ontzettend ranzig vind. Dus eet het liefst gehakt ofzo, daar zitten meestal geen gekke dingen in Koriander vind ik het meest ranzige kruid ever en overheerst alles .. Yucca vind ik ook heel naar, hadden ze veel in Cuba maar daar was ik echt geen fan van.
Ik lust absoluut geen: Bier Geitenkaas Smeerkaas Pindakaas Appelstroop Melk Eten wat slijmerig is of korrelig
Ik heb veel etenswaren niet eens geprobeerd. Wat ik wel heb geprobeerd en echt niet lust zijn olijven, alle soorten koffie en kruiden zoals tijm en rozemarijn. Van die 2 laatste ben ik echt goed ziek van geweest
Ik lust geen vis, zeevruchten en ik lust ik blauwe schimmelkaas. Ik lust verder geen alcohol, vind de smaak echt vies. Wij hebben dan ook geen alcohol in huis, mijn man lust het ook niet. Verder eet ik eigenlijk wel alles, ben geen moeilijke eter.
Ik lust echt geen lever en advocado (maar bv wel guacuamole) De meeste alcohol soorten vind ik ook vies
Ik houd écht niet van rode bietjes en van sperziebonen (behalve dan als ik er een satéschotel van maak ) en ik ben niet dol op broccoli. Oké en pudding-achtige dingen maar dat komt door de structuur. Verder is er geloof ik niets dat ik niet lekker vind. Edit: Jawel! Olijven! Ik ga er inmiddels niet meer van kokken, om de zoveel tijd probeer ik ze wel. Ik kan het namelijk niet uitstaan dat ik ze niet kan eten op de een of andere manier.
qua groenten en fruit lus ik eigenlijk alles wel. wat ik echt niet eet zijn mosselen,garnalen, slakken, en orgaanvlees en schimmelkaas vind ik ook echt vies. oh ja en olijven krijg ik ook niet weg.
Het enige wat ik ooit geproefd heb waarvan ik echt dacht 'hier krijg ik geen hap meer van door m'n keel zonder te kokhalzen' was roasted chicken chips, zo ranzig (geen idee of dat nog bestaat). En Maggi, de aanblik van dat flesje alleen al, met van die aangekoekte gore zwarte smurrie rond het dopje, brrr. Verder lust ik eigenlijk alles en ben ik dol op het uitproberen van nieuwe dingen. De dingen waar je me echt niet blij mee maakt (maar die ik wel lust en gewoon eet als ze ergens op het menu staan) zijn: Bruine bonen Zwarte koffie Orgaan- en lamsvlees Blauwe kaas Chinese five spice kruiden Grapefruit Wild En als ik heel eerlijk bent vind ik alcohol eigenlijk ook niet zo lekker. Op een limoncello/Gin Tonic/Roseetje/Proseccootje na vind ik eigenlijk alles vies.
Het verbaasde me al dat deze niet eerder voorbij kwam... Nu houd ik juist wel ervan maar ik hoor vaak dat het naar zeep smaakt (??).
Echt niet lusten. Smeerboter en pure melk. Wat ik vies vind en niet eet. Tilapia Pangasius Gemalen, geplet of gemixt vlees (gehakt, worst, hamburger, fricandon, hespeworst,.....) Schimmelkaas Koriander (zeep smaak) Wat ik niet proef en ook nooit zal proeven. Orgaan vlees, krekels en toestanden, koeientong, konijn, duif, paard, kikkerbillen, oesters, mosselen, hutsepot met staarten-ooren-poten, slakken, .......
Alles wat je ook maar vis kunt noemen. Surimi sticks, mosselen, sushi etc. Als ik op m’n werk een zak zeevruchten langs zie komen word ik al misselijk. Watermeloen en mango vind ik niet lekker vanwege de structuur. En ik ben ook niet zo van exotische vruchten. Pittig eten. Een beetje wel maar niet dat het overheerst.
Zeepsmaak idd, schijnt genetisch te zijn. Er zijn ook mensen die het gedroogd naar zeep vinden smaken maar dat heb ik gelukkig niet.