Ik ben nogal een angsthaas op dat vlak Ik laat dus nooit eten een paar uur op het aanrecht of in de oven staan, zeker niet een gerecht met vlees en/of zuivel. Maar als je dochter rond 15u thuiskomt en het dan wel in de koelkast kan, zou ik het wel durven. De vraag is natuurlijk of je buren nog plek over hebben
Misschien een heel dom idee hoor... maar zit er dan niks in je koelkast dat er even uit kan? Pakken drinken, fruit, groente dat in de winkel ook niet koel ligt?
De meeste voedselvergiftigingen vinden thuis plaats XD Ik ben echt een pietlut in zoiets, dan niet maken of de wijn uit de koelkast
Ik zou het ook bakken en daarna in de oven laten. Gaat prima. Bij de buren vragen zou ik trouwens echt een beetje raar vinden
Helaas niet. Op wat flessen drinken na, maar die staan in het sta-gedeelte in de deur. Heb al geprobeerd daar wat te stoppen maar dat werkt niet. Wij hebben helaas een heel kleine koelkast. Een grotere staat op het wensenlijstje (of een extra in de schuur)
Natuurlijk vinden die het meeste thuis plaats, mensen eten ook het meeste thuis natuurlijk... maar dat gaat vooral om fout bereiden, bv rauwe kip op een houten snijplank en daarna de sla erop ofzo. Niet om een lasagne die even op het aanrecht staat en voor het eten nog wordt opgewarmd
Persoonlijk vind ik het wel een beetje ‘dramaaaaa’ om niets. Zelf gebruik ik bijna altijd vegetarisch gehakt, maar ook met gewoon gehakt zou ik het echt wel aandurven. Of eigenlijk is aandurven een onjuiste woordkeuze. Ik zou het gewoon logisch vinden om het alvast te maken en op het aanrecht of in de oven laten staan. In de hectiek vergeet ik wel eens een kliekje nasi, bami of pasta in de koeling te zetten. Ik eet het dan gerust de volgende dag nog eens op. Ik ben hier nog nooit ziek van geworden en zou niet weten waarom een gezond ander mens dat wel zou worden. Eet smakelijk
Vriend heeft 2 horeca-diploma's, hij zegt dat je het prima een paar uurtjes buiten de koelkast kunt bewaren. Folietje erover, in de oven schuiven, niks aan de hand
Ik ben ook een pietlut, gooi soms dingen op de datum al weg, maar hier zie ik echt totaal geen gevaar in. Maak vaak genoeg tussen de middag pasta saus, die ik dan aan het eind van de middag verwarm. Gaat prima.
Ik laat avondeten wat over is ook gewoon afkoelen in de pan en dan voordat ik ga slapen gaat het de koelkast/diepvries in. Dat is ongeveer even lang. Nooit over nagedacht. Ik zou het gewoon in de oven zetten.
Ik zou hem alleen al niet in de koelkast zetten omdat het dan zo lang duurt voor de binnenkant weer heet is. Vanaf 4 graden verwarmen of vanaf een graad of 20 scheelt toch best veel tijd. Daarbij zou het pas heel laat de koelkast in kunnen ivm afkoelen(anders is je koelkast te warm door de warme lasagne). Die twee uur die je dochter het nog koel weg zou kunnen zetten doen echt niks. Denk dat het midden dan nog niet eens op koelkast temperatuur zou zijn in die tijd. Dus ik zou hem ook op het fornuis of in de oven laten staan en dan gewoon s avonds de normale tijd(of misschien iets korter, bladen zijn waarschijnlijk al zacht in die tijd) in de oven zetten.
Ik zou hem ook gewoon in de oven laten staan totdat het etenstijd is. Deur is toch dicht, komt niets bij Eventueel afdekken met folie idd
1st laten afkoelen en dan de frigo in. Geen plek in de frigo. Plek maken dan e. De buren zou ik met rust laten