Een derde kindje. Op zoek naar ervaring en praktische tips.

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Yolien, 14 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yolien

    Yolien Actief lid

    8 mrt 2011
    113
    2
    18
    Werkzaam bij parfumerie Douglas
    Groningen
    Hoi allemaal.
    Ik ben er net achter gekomen dat ik zwanger ben van een derde kindje. Niet geheel in de planning maar wel welkom. Alleen maak ik me druk om aardig wat dingen. Hoe moet het op mijn werk, maar vooral hoe doe ik het straks praktisch met 3 Kids. De oudste zal dan 5 zijn en de ander 3 jaar. Naar school brengen, op de fiets, aandacht verdelen. Kortom ik zoek tips en ervaring. :)
     
  2. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.182
    425
    83
    Allereerst gefeliciteerd!

    Geen tips, maar ik volg je onderwerp wel even :) Hier ook een wens voor een derde, maar weinig ervaring in onze omgeving.
     
  3. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    Gefeliciteerd!
    Toen onze derde kwam waren de andere twee respectievelijk 4 en 2.
    Ging prima.
    Baby in de draagdoek, peuter in de buggy en kleuter fietsen en ik te voet naar school.
    Aandacht verdelen ging ook min of meer vanzelf. Daar vind je echt je weg in. Komt goed!
     
  4. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Hier zijn ze 4, 2 en 1. De bakfiets was onze redding. Anders kwamen we echt nooit meer ergens.
     
  5. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Gefeliciteerd! Dat is het mooie van een derde, bij de eerste is alles nieuw, bij de tweede moet je de aandacht leren verdelen en bij de derde is het gewoon genieten haha.
    Zonder gekheid, natuurlijk is het drukker en moet je je kind weer leren kennen, maar je bent ook een stuk relaxter met weggaan dan bij de eerste, tenminste ik zeker wel. Als je op de fiets moet zou ik een bakfiets aanraden, lopend kun je dragend of met de wagen doen.
    Hoe bedoel je met op je werk? Ik neem aan dat je nu ook opvang hebt voor je andere kids en daar zal deze baby dan toch ook heen kunnen of niet?
     
    paula1984 en femkes vinden dit leuk.
  6. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.323
    842
    113
    Gefeliciteerd!

    Mij kinderen zijn dan wel wat ouder. 7 en 4 jaar toen de jongste kwam maar het gaat zo makkelijk. Ik grap wel eens dat als ik eerder had geweten dat 3 kinderen zo leuk zou zijn en makkelijk dan was ze er eerder geweest. Ik zag overal tegenop. (onze derde was ook nog niet gepland dus was ff schrikken in het begin)
    Ik doe in mijn eentje de kinderen naar bed en dat gaat ook prima. Eerst de 2 jongsten. Daarna de oudste. Op de fiets kan pas vanaf een maand of 8 tegen die tijd kunnen je oudste 2 zelf fietsen. Zo gaat dat hier wel tenminste.
     
  7. Yolien

    Yolien Actief lid

    8 mrt 2011
    113
    2
    18
    Werkzaam bij parfumerie Douglas
    Groningen
    Een bakfiets gaat een goede investering worden hoor ik al wel :) Met op het werk bedoel ik; ik heb een contract tot eind dit schooljaar (want werk op t hbo). Ik heb een soort van verkapt aanbod gehad om de functie van een ander over te nemen, zij gaat met pensioen. Alleen zit ik te rekenen dat ik in juni uitgerekend ben... Red ik dat om in September weer te beginnen, of gaan ze dan een ander zoeken. Pieker pieker.
     
  8. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.048
    874
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    Maak je niet druk, dit gaat straks allemaal vanzelf.
    Straks zit jij de baby te voeden terwijl je een spelletje speelt met de oudsten. Naar school, inderdaad een draagdoek en eventueel een buggy voor de middelste. Of een loopfietsje. Is de school nog te ver voor? Dan zou ik een bakfiets overwegen.

    Heb je praktische tips nodig? Laat maar weten!

    Voor nu is mijn tip: laat het los (want het komt echt goed!) en geniet!!
     
  9. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Sowieso niet over piekeren, want de baby zal er in ieder geval geen rekening mee houden. ;)
    Maar even praktisch, ik geloof dat je verlicht bent minimaal 6 weken na je bevalling niet te werken, de rest van je verlof kun je verspreiden of later opnemen geloof ik. Dus dan zou september qua werk geen probleem moeten zijn. Even los van of je dat wil en je lichamelijk herstel en de baby natuurlijk. en of het überhaupt een probleem is, want als ze jou daarvoor graag willen hebben, zullen ze vast een paar weken extra kunnen wachten. Ze moeten per slot van rekening ook in mei/juni/juli vervanging voor je hebben toch?
    Komt vast goed!
     
  10. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.850
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Hier ook drie kinderen maar hier waren de kinderen alweer 6 en 8 jaar toen de jongste werd geboren, is altijd erg soepel gegaan en kinderen waren gek op de baby en vonden het ook nooit erg om even te wachten,
    Ik ben wel het eerste half jaar thuis gebleven, heb na mijn verlof ouderschapsverlof opgenomen en daardoor was de baby iets verder eer ze naar de creche ging.
    Soms is het een gepuzzel maar dat is het met twee kinderen ook.
    En natuurlijk gefeliciteerd!!
     
  11. Yolien

    Yolien Actief lid

    8 mrt 2011
    113
    2
    18
    Werkzaam bij parfumerie Douglas
    Groningen
    Bedankt allemaal :)
     
  12. didi79

    didi79 Bekend lid

    10 nov 2014
    552
    312
    63
    Vrouw
    West Brabant
    Gefeliciteerd!
    Hier sinds kort ook met 3 kinderen (4, 2 en 8 weken) en het is vooral druk met het naar school brengen en van school halen. Bakfiets kunnen wij helaas niet kwijt in de schuur/buiten in tuin (anders zouden we deze ook aanschaffen), maar een gezin in de straat heeft er wel één en heeft ook kinderen in zelfde leeftijd, daar kan de oudste weleens mee meerijden. Ook een uitkomst natuurlijk (zij vinden het helemaal niet erg want ze hebben het aangeboden, best gezellig zelfs, zeggen ze)! Probeer gebruik te maken van hulp-aanbod van anderen, voel je niet bezwaard, ze bieden zich zelf aan, merk ik. Verder qua aandacht verdelen gaat het vanzelf!
    Ik vond vooral het lastste trimester van de zwangerschap zwaar, omdat de oudste 2 kinderen behoorlijk druk zijn en ik weinig energie meer had.
    Ik merk wel dat ik minder energie heb (na bevalling en ook ivm korte nachten door nachtvoeding van de baby), dus wanneer het kan probeer ik ook een dutje te doen!
    Qua werk is het lastig in te schatten, misschien toch bespreken met je werkgever/leidinggevende of er consequenties zijn mbt die functie!?
    Succes met je zwangerschap!
     
  13. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.827
    164
    63
    Wij hebben enkele jaren geleden besloten voor een derde te gaan, oudste twee waren 5 en 7 jaar toen de derde is geboren.

    In tegenstelling tot wat ik hier veel lees, vind ik het erg lastig met de derde. Tot 10 weken kunnen genieten van de zwangerschap, daarna niet meer (te horen gekregen dat familielid ongeneeslijk ziek is). Door combinatie van deze stress plus stress van werk plus zwangerschap, uiteindelijk in een burn-out/depressie beland. Zwangerschap eindigde in een keizersnede, waar ik hoopte eindelijk een natuurlijke bevalling te kunnen doen. Me voorgenomen om minimaal een half jaar bv te geven, wat na 4 weken al niet meer lukte. Uiteindelijk een paar maanden na de geboorte van de jongste aan de antidepressiva gegaan en in therapie, wat alles bij elkaar ruim een jaar heeft geduurd.

    Inmiddels is ze bijna 2 jaar en kan ik soms wel genieten, maar heb ik ook nog steeds geregeld spijt. Ze is heel lief enzo, slaapt al best lang door, maar ik vind het enorm zwaar. Misschien was het anders geweest als het leeftijdsverschil kleiner was geweest, maar het inleveren van mijn eigen tijd valt me vies tegen. Als ik dit van te voren had geweten was ze er dus niet geweest.

    En dan gaan de oudsten gewoon zelf op de fiets naar school, en ben ik de afgelopen twee jaar thuis geweest. Dus niet eens het geregel waar TO zich druk over maakt..
     
  14. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Hier pas een 3e gekregen, oudste was 6 jaar en de ander 3 jaar.
    Ik ben niet helemaal een goede graadmeter want onze jongste heeft een genetische afwijking en daardoor extra zorg nodig, maar ik vind een baby erbij best pittig.
    Het is toch weer helemaal terug bij af zeg maar en een ritme zoeken.
     
  15. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.727
    216
    63
    Hier kwam er een derde toen de anderen bijna 4 en bijna 7 waren. (Op een paar weken na).
    Wij wonen op 5 minuten lopen van school, dus baby in de draagzak / kinderwagen en lopen maar.

    De eerste maanden vond ik pittig, de baby wou overdag niet in bed slapen en s nachts was het tot een half jaar ook bijna elke nacht feest.
    De oudsten moesten dan toch weer naar school dus even blijven liggen s ochtends zit er niet in.
    En dan de speelafspraakjes, sport enz.. niet allemaal even leuk.

    Inmiddels is hij 10 maanden en loopt het alweer een paar maanden als een trein.
    De oudsten zijn dol op hem en hij is nu een super blije baby die veel slaapt en heerlijk kan spelen.

    We genieten echt van onze kers op de taart!
     
  16. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.355
    1.373
    113
    Gefeliciteerd!
    Ik vind het supergezellig met 3. Leuk om te zien hoe ze op elkaar reageren.
    Toen de baby kwam waren de andere twee 5 en 2,5.
    Een grotere auto is must met 3 kinderstoeltjes. En de beste koop was de bakfiets. Vooral met naar school brengen. Zwemles. Boodschappen doen.
    Qua werk vind ik het pittig. 3 kinderen op tijd bij kdv en school vind ik wel een pittige opgave.
     
  17. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    Ik heb er 3 van 6, 4 en 7 maanden

    De jongste gaat helemaal mee in het ritme van de andere 2
    ze zijn zo trots op hun kleine zusje

    het is wel drukker vooral bv met uit school halen en dan snel naar huis en dan weer door naar zwemles/sport is met 3 wel echt drukker en dan valt ze net in slaap
    maar ik heb vaak bv opa en oma die dan even een uurtje op de jongste passen
    dus ik zou kijken of je iemand achter de hand hebt die eventueel kan oppassen

    ik probeer ook 1 op 1 tijd met ze te hebben ( of mijn man )
    bioscoopje, of middagje shoppen met de middelste daar genieten ze ook echt van maar ik vind ze niet jaloers

    het huishouden doe ik vaak als de jongste slaapt
    vooral s ochtends even snel stofzuigen, wasje aanzetten vaatwasser legen en dweilen
    dan heb ik smiddags tijd voor de kinderen
     
  18. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.321
    8.798
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hier kwam de derde toen de oudste twee net 6 en net 4 waren. Ideaal, want ze gingen al naar school en ik had dus overdag mn handen vrij voor de baby. Wel moest ze natuurlijk overal mee naartoe, maar gelukkig was ze een super makkelijke baby en liep dat allemaal prima.
     
  19. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Heel eerlijk... (en ik kan zeer waarderen als iemand de andere kant belicht)... denk ik dat dit niet zo zeer ligt aan het derde kind wat er is gekomen, maar hoe je zelf in je vel zit. En hoe je in het leven staat.
    Ik zou stoppen met spijt hebben van je derde en keihard gaan werken om zelf wat beter in je vel te zitten.
     
  20. Taco

    Taco Actief lid

    11 dec 2012
    433
    35
    28
    Hier kwam de derde toen de andere 5 en 6 jaar waren. En ik moet zeggen ik vind het geweldig. Dit was echt ons onverwachts cadeautje waar we allemaal elke dag van genieten.
    Ik merk heel erg waar ik bij de 1e van de structuur was het nu allemaal los kan laten. En dit is zoveel relaxter. Hij vind alles prima. Gaat gemakkelijk overal mee naar toe. Maar het is ook zo hij heeft daarin ook wel pech want heeft weinig keus. Naar school heb ik heel vaak in de draagzak op de fiets. Was 5 minuutjes fietsen en de andere 2 fietsen dan zelf. Vond ik prima te doen.
    Wanneer jij het allemaal los gaat laten en het je zelf vooral niet te moeilijk maakt en je het geluk hebt dat de baby hierin mee gaat dan ga je heerlijk genieten van dit alles.
     
    momwithcamera vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina