Heb net een pan macaroni gemaakt. Ik ga vanmiddag werken dus hoeft mijn man alleen even opwarmen als hij thuis komt met de kids rond 17:30.
Vroeg mij af, hoe laat jullie koken dan? Want ik vind vroeg koken fijner maar een of andere manier lukt het mij niet of heb ik ook geen zin. Daarnaast vind ik het met sommige gerechten lekkerder als het vers wordt gemaakt.
Ik probeer het overdag klaar te zetten, zodat ik het alleen maar aan hoef te zetten. In de ochtend het liefst. Maar vaak begin ik met koken rond 16.00. Kinderen beginnen dan al moe te worden, de oudste even op de tablet en de jongste in de kinderstoel. Ik wil rond 17.00 eten, maar mijn vriend is nu voortaan om 18.00 thuis of later. Soms eet ik dan vast met de kinderen.
Handig over dat alvast klaarzetten, dat is voor mij eigenlijk ook handiger om te doen. Ik merk dat dochter ook moe wordt na 16:00 uur en dat ze dan ook honger begint te krijgen. Misschien een nieuwe doel om aan te werken
Rond 12 uur 's middags begin ik er meestal mee. Soms vroeger en soms later. We eten dan rond 4 uur. Mijn schoonmoeder begint er al heel vroeg mee, om 10 uur ofzo.
Ik probeer inderdaad ook sochtends alles al klaar te zetten, groente snijden, vlees marineren etc. Dan savonds ben ik zo klaar, is toch vaak spitsuur hier. Vanavond eet ik alleen met de oudste. Heb gebakken aardappeltjes, kip en salade. Maar zou zomaar kunnen dat ik pannenkoeken ga bakken. Net waar we zin in hebben.
Ik zet soms dingen de avond van te voren klaar. Ik ben elke dag van 7:30 - 18:15 uur weg. Daarna maak ik het dus af
Als ik vrij ben kook ik gewoon ‘s avonds, hoewel ik het snij-werk vaak ‘s ochtends of ‘s middags al doen. Als ik aan het werk ben kook ik zoveel mogelijk vooruit de avond ervoor. Dan hoef ik het de volgende avond alleen maar af te bakken of op te warmen. Ook kook ik veel met de slowcooker, ‘s morgens vullen en aanzetten, ‘s avonds is het eten klaar