Ik wil op mijn laatste werkdag voor verlof iets lekkers maken. Maar nu komt het. De een mag geen lactose, de ander geen gluten en weinig tot geen koolhydraten en ik wil iets suikervrij. Tsja, wat maak je dan nog in de trant van muffins, cake, baksels, bananenbrood etc.? HELP! De eisen op een rij: - geen gluten, lactose of bloem/meel; - liever ook geen havermout oid want dit ligt mij in baksels erg zwaar op de maag; - suikervrij; - geen rauwe ei. Wat dus prima kan is ei, noten, fruit. Maarja, wát voor smeuïge dingen maak je dan? Dat kan toch bijna niet?
Kijk even op de website van oahns kitchen.nl ! Zij maakt koolhydraatarme en glutenvrije recepten, enorm veel keuze in gebak/taart enz.
Tofu cheesecake (nog nooit geproefd of gemaakt, maar dat schoot me meteen te binnen) https://minimalistbaker.com/easy-baked-cheesecake-vegan-gf/
De fudge brownie van Voedzo voldoet aan al je eisen en is superlekker. Suiker zuivel en tarwe vrij. Je vind 'm via google
Kijk eens in Ralph Moorman zijn boeken. Veel lactosevrij, glutenvrij en suikervrij. Je kan met kokosmeel of amandelmeel bakken. Dat is sowieso wel wat zoeter. Zonnebloemolie gebruiken i.p.v. roomboter. En vullen of garneren met fruit. Van het kokosvet van kokosmelk kun je een soort verkapte slagroom maken.
Deze! https://www.zoetrecepten.nl/recepten/cake-cupcakes-muffins/speculaas-bananencake/ Zelf een keer gemaakt voor iemand die ook geen suiker, gluten of lactose mocht...en het was echt lekker
Thnx voor de tips zo ver. @yoghurt nee een fruitsalade vind ik geen traktatie. Wil wel iets lekkers bij de koffie, snap je? Iets 'lekkers' als in: een baksel. Ik ga eens op onderzoek uit!
Hier nog wat ideeën: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/glutenvrij-2/dadel-vijgen-bars-met-kokoscreme/ https://www.zoetrecepten.nl/recepten/chocolade/gezonde-brownies-glutenvrij-suikervrij-vetvrij-en-lactosevrij/
Ja, hier staat veel lekkers op! Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Zelf vond ik het bakken met dadels minder geslaagd. Maar de recepten zonder of met weinig dadels wel lekkerder.
Ik heb deze al meerdere keren gemaakt voor mijn veganistische, glutenintolerante en suikerintolerante collega's. Toen ik een keer voorstelde om iets anders te maken, werd mij vriendelijk doch dringend verzocht dat niet te doen https://www.zoetrecepten.nl/recepten/glutenvrij-2/onweerstaanbare-chocomousse-brownietaart/
Ah vrij heeft een cake mix zonder gluten tarwe koemelk en soja. Wel ei dus. Plantaardige boter zoals wajang. Ik maak daar de taart mee voor mn dochter.
Bij een goede patteserie diverse gebakjes bestellen en zo ook een lactose en gluten vrij gebakje voor de collega's die dat niet mogen.
Ook leuk maar stel dat ze niet hoeven? Bovendien wil ik het qua kosten wel klein houden. Ik werk er pas sinds kort en om nu 30€ aan iets lekkers uit te geven als gebaar omdat je met verlof gaat vind ik overdreven.
Kijk even bij ohmypie. Mag er ook geen glutenvrij meel inzitten? Want ik dacht aan een worteltaart gezoet met dadels en banaan. En voor het vocht kokosmelk.