Ja ik denk dat dat ook de kant is die ik op ga. Minderen/er bewuster mee bezig zijn. Dan kan ik wel zeggen, wat maakt dat beetje nou uit, maarja dan veranderd er nooit iets natuurlijk. Ik mag ook graag een lekker stukje vlees eten, dus of ik het helemaal ga laten.. De tijd zal het leren ik ga in elk geval de manier waarop ik het nu gaat veranderen
Oke ik snap het, nee ik doelde op ijzer maar misschien had ik het inderdaad anders moeten neerzetten.
Misschien is het je manier van verwoorden, want ik begreep het anders als dat je nu uitlegt. Maakt ook niet uit. Het is en blijft een forum en dan begrijp je elkaar wel eens anders
Ik ben fan van de Vegetarische slager, garden gourmet en huismerk van de Ap. Tempeh of tofu lekker kruiden is ook heerlijk. Is net zo veelzijdig als ongekruide kipfilet zeg maar, kun je echt superveel lekkere dingen mee maken.
Naast minder vlees eten, kun je ook kritisch kijken naar welk vlees je eet. Opties als wildernisvlees. Ook binnen biologisch vlees is er van alles te vinden, regionale opties zijn vaak erg interessant, onze marktslager werkt samen met boeren uit de buurt en ze hebben een gezamenlijke slachterij waardoor de dieren nauwelijks hoeven te worden vervoerd. Dat zijn misschien ook ideeën?
Dat maakt het nog niet beter voor de natuur? Geen goed punt dus . Als je een punt maakt moet het wel ergens op slaan.
Ja blijkbaar ben je niet de enige. Maakt ook niet uit. Heb een kort lontje vandaag en kan het niet zo goed hebben. Gelukkig is het inderdaad een forum.
Als iedereen ineens vleesvervangers zou gaan eten ipv vlees kost dat veel minder soja dan de vlees & zuivelindustrie.
Zeker ook iets om naar de gaan kijken dank je. Het nadeel aan biologisch vlees in de super vind ik dat ze al snel 2 tot 3 keer duurder zijn. En met maar 1 beperkt inkomen moet je soms keuzes maken. Vlees weglaten of een vervanger kopen is dan al snel de 'goedkopere' optie. Maar ik weet niet hoe dat zit met de alternatieven die jij noemt
In nasi, bami, pasta en ovenschotels gebruiken wij eigenlijk altijd vervangers. Kipstukjes, vegetarische spekjes, kruimgehakt, wokblokjes. Allemaal lekker. Wraps met falafel is ook erg lekker. Komkommer, tomaat, yoghurtsaus, snack tomaatjescen wat geraspte kaas. Pitabroodjes met vivera vega shoarma , ook heel lekker. Verder vind ik de hamburger vd vegetarische slager lekker. Echt de groentenburgers etc hoeven niet van mij. Op brood is vegapate ook lekker!
De soja van vegetarisch vlees/producten wordt voornamelijk in Europa geteeld. Toch bij de vegetarische slager en Alpro.
Hier een dik jaar geleden gestopt met vlees en ferm geminderd met dierlijke producten aangezien die industrie even vervuilend en afgrijselijk is. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn maar het is het gemakkelijkste wat ik in mijn leven heb gedaan. De vegetarische slager vind ik goed. Vriend vind de beyond burger helemaal geweldig. Vegafit vind ik ook heerlijk, lijkt een beetje op snacks. Het gehakt in die groene verpakking is ook heel erg goed. Qua koken is het eigenlijk simpel. Ik kook nog hetzelfde als ervoor alleen dan met vervangers. Gewoon verschillende merken proberen. Net zoals bij vlees vind je sommige heerlijk en sommige niet.
Jouw punt is dus eigenlijk alleen maar. Doha eten is beter dan vlees eten. Maar allebei niet is dan nog steeds het beste. Maar goed... Hoe kom je dan aan je voedingsstoffen. En liefst op een beetje smakelijke manier. Ik had al bijna precies dit topic geopend. Om precies dezelfde reden. Ik wil ook kinderen met vlees. Voor de dieren (dus wat ik eet is biologisch/diervriendelijk) En voor het milieu. Maar ik ben ook een lekkerbek. Ik hou van eten. Van echt en puur. Dus een lekker stuk vlees vervangen door iets wat erop moet lijken wil ik niet. Daarom ben ik op zoek naar lekkere (liefst ook snel te maken) vegetarische recepten. Waarbij de vleesvervanger gewoon zichzelf mag zijn (dus gewoon bonen bijvoorbeeld en geen bewerkte bonen die eruit zien als een hamburger)
Wat goed! Vegetarische slager vind ik zelf lekker. En Garden Gourmet ook (bv Toscaanse carré). Verkrijgbaar bij AH allebei. Het is echt een kwestie van een beetje proberen wat je lekker vindt. En je kunt in bijvoorbeeld een pasta ook veel opvangen met sterke kaas of noten. Of eens experimenteren met groenten die je nu niet zo snel pakt.
Heel goed! Wij zijn ook minder vlees gaan eten. Ik plan onze maaltijden een kleine week vooruit en zorg ervoor dat we per week 2-3 keer geen vlees eten. Ik gebruik hiervoor veel recepten van chickslovefood. Vleesvervangers gebruiken we wel eens, maar zeker niet altijd. Heb ik vooralsnog geen tips in. En vooral niet vergeten ook overdag geen vlees te eten op brood, of dat het in een soepje zit oid.
ik bestel mijn vlees tegenwoordig bij koopeenkoe. Dit bevalt erg goed; veel meer smaak dan supermarkt vlees.
Hou je van kikkererwten? Dat met andere groentes naar keuze bijvoorbeeld paprika/courgette/boontjes. Wokken met Kokosmelk, rijst en kruiden (ik doe: ras el hanout) laat me weten wat je ervan vind mocht je het een keer maken .