Ik heb er sinds 2 weken 1. Een russel Hobbs van 6 liter. Ik gooi er alles zo rauw in en heb dan alleen een snijplank, messen en theelepels als afwas Pasta/rijst kook ik dan nog wel apart. Tot nu toe gemaakt: karbonades, groene curry en spaanse kip. Morgen prei/kip prutje.
Ik heb een multicooker van Philips, daarin kan je ook aanbraden en er zit een timer en warmhoudstand op. Ook is de pan zelf van aluminium dus een stuk lichter en kan in de vaatwasser. Ik heb pas zelfs een hele kip erin bereid, zo makkelijk!
Nee ik maak de saus in de cooker en kook apart de pasta. Ik vond mijn slowcooker de beste aankoop van 2018. Ik ben alleen niet goed in gebruiken op doordeweekse dagen. Heb geen zin om sochtends nog dingen te snijden en in die pan te gooien ofzo. (En savonds vaak de tijd niet na het eten) Daar moet ik nog een weg in vinden ofzo.
Ik heb een crockpot multicooker. In princiepe kan ik er ook eerst in aanbraden maar eigenlijk doe ik dat nog steeds in een pan op het fornuis.. Die spullen even afwassen heb ik dan uren de tijd voor aangezien het gerecht toch minstens 4 uur in de slowcooker zit. Ik gebruik mijn slowcook functie het meest op de hoge stand, zeker voor gerechten die anders 10 uur of langer op laag zouden gaan. Altijd tevreden met het resultaat.
Moet je er dan bij zijn om de stand van aanbraden over te zetten naar koken en daarna op warmhouden of gaat dat allemaal automatisch?
Nee aanbraden moet je wel even zelf doen, en dan zet je zo een andere stand aan, maar vaak voeg je dan ook nog wel wat andere ingrediënten toe. Overigens hoeven echt niet alle ingrediënten aan te braden. Ik doe het alleen bij slavinken en soms bij kip.
Aanbraden moet je wel even bijblijven en na het aanbraden voeg je de rest van je ingrediënten toe en zet dan de slowcookstand aan en stel de tijd in. Maar aanbraden neemt echt niet zoveel tijd in beslag.
Ik ben ook positief! Vorig jaar heb ik er een simpele slowcooker gekocht om het te proberen, en ik gebruik hem regelmatig. Ideaal om tijdens de slaapjes van de jongsten alvast alles klaar te maken, en dan 's avonds geen gestress als iedereen moe en hongerig is Hier op het forum heb ik al veel tips voor recepten gevonden, ik probeer regelmatig iets nieuws uit. Dus ik zeg..doen
Ja idd! Wel gesneden maar verder rauw erin. Heel soms bak vlees kort aan voor de kleur maar in pastasaus nooit!
Ik ben fan van mijn slowcooker! Ik heb deze: http://www.crockpot.co.nl/products/crock-pot-6-liter-digitale-saute-slowcooker-csc011x/ Je kunt de pan van deze slowcooker gewoon op het fornuis zetten om aan te braden. Dan heb je niet nog een andere pan nodig. En hij heeft een warmhoudfunctie en timer. Ik maak bijvoorbeeld draadjesvlees, hachee, bolognesesaus, kipkerrie, pulled pork, honey glazed pork belly (mmm), stoofperen, uiensoep, goulashsoep en deze week heerlijke erwtensoep. Het is top, de meeste ingrediënten kun je er gewoon rauw inkieperen en dan zet je hem aan. That's it. Erwtensoep kost me zo maar een kwartiertje, ik maak een grote pan en vries nog porties in. Erwtensoeprecept: 500gram spliterwten erin (droog uit een pakje), daarbovenop een stuk of 6 schouderkarbonade, rauw zonder bot, dan een preitje snijden, een grote knolselderij en een aantal grote winterwortels in de grove rasp op de keukenmachine en allemaal erin doen. Dan zit de pan tot de nok vol. Paar laurierblaadjes en wat peper erop. Een litertje of iets meer groentenbouillion van blokjes erbij (of rund of kip) en ik leg er bovenop een verse worst (hou niet van rookworst). Na 8 uur is hij klaar, haal ik de worst eraf en snij ik in plakjes, een keer goed doorroeren en voila. Ik vind de meeste recepten van eetspiratie en Asley Williams top!
Ik gebruik de slow cooker ongeveer 2 keer per week. Het is echt mijn beste aankoop voor in de keuken geweest!
Ik heb een crockpot, ideaal ding! Tim er en warmhoudfunctie. Het ding kan ook nog eens in de vaatwasser. De binnenpan is van speciaal spul met een antiaanbaklaag, deze mag ook op het gasfornuis. Dus als je eens wel iets aan wil bakken, heb je geen extra pan die vies wordt. Juist voor de dagen dat ik minder energie heb, is hij heel handig. Dan gooi ik s ochtends wanneer ik nog wel wat energie heb, de ingrediënten er in, en s avonds kunnen we zo aanschuiven. Nadeel is wel dat je huis soms naar super lekker eten ruikt, waardoor je al veel te vroeg trek krijgt. Ik gebruik de slowcooker dan ook zeer regelmatig! @DQueen volgens mij heb jij toch ook een kennis in de UK? Daar zijn de slowcookers een stuk goedkoper, dus wie weet kan je er daar nog 1 regelen? Bij mijn crockpot zat zowel een Europese als een Engelse stekker, dus dat is ideaal.
Na zoveel maanden twijfelen nog steeds niet gekocht. Beetje schrik dat het de zoveelste miskoop in de keuken zal zijn. Wat me wel aanspreekt is dat je niet om 17u-18u nog moet staan koken. Ik ben wel nog een tijdje thuis en vriend werkt in shiften met 1-2 vrije dagen in de week (maar zou eventueel nog kunnen wijzigen). Dus voor nu ideale situatie met slow cooker, (bijna) altijd wel iemand thuis om hem te vullen en aan te steken. Maar stel dat we uiteindelijk beide in dagdienst 4/5 dagen in de week gaan werken. Gebruik je hem dan gewoon niet? Of heb je een slow cooker met uitstel tijd of laat je hem dan gewoon nog uren op warmhoudstand bij de gerechten die minder lang moeten koken? Ik twijfel dan nog tussen een goedkoop simpel klein model om te testen, of gewoon direct een duurdere grotere te kopen. Vriend vindt het geen aankoop waard, maar hij kan niet goed zo goed koken, en dit lijkt me dan een apparaat waarmee hij meer aan de slag kan in de keuken. Gewoon ingr voorbereiden, in de pot en aanzetten.. (Tweedehands niet te vinden van een gekend merk, dus dat zet misschien al genoeg )
Je kan ook een simpel en goedkoper maar wel groot apparaat kopen. De dure apparaten zijn zeker niet beter (ook niet slechter trouwens). Russel hobbs of andrew james zijn bv goedkoper dan crockpot, maar doen het echt net zo goed.
Interessant dit! Ik dacht dat die dingen altijd heel duur waren, maar zie nu dat een crockpot ongeveer 80-100 euro is? Dat is wel interessant om dan uit te proberen!
Russel Hobbs is 60 euro en net timer. 6 liter en werkt super goed. Ik ben blij met deze keuze. Crockpot is weer een categorie duurder.