slowcooker

Discussie in 'De lounge' gestart door DQueen, 29 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Wat je ook kan doen. Ingrediënten in zakjes voorsnijden. En dan in de vriezer doen. Of in de koelkast bewaren voor dag erna. Dat zie ik wel eens op de Facebook groep over peppen en vriezer maaltijden. Nu heb ik dit nog niet geprobeerd hoor dus weet niet of de smaak heel anders zal zijn als het uit de vriezer komt.
     
    Salentein vindt dit leuk.
  2. Pastasaus

    Pastasaus Actief lid

    11 sep 2016
    255
    144
    43
    Vrouw
    Op de spaghetti
    Ik lees even mee! Ik heb namelijk 's avonds vaak weinig energie om te koken en ben de laatste tijd behoorlijk inspiratieloos, het is vaak hetzelfde wat we eten. Oftewel dezelfde afgezaagde aardappels / vlees / groente of een wereldmaaltijd oid. Zo'n slowcooker klinkt ideaal.
    Het enige wat ik me dan nog afvraag, als je er vlees in klaar maakt dan moet je toch alsnog je aardappels / rijst en groente bijv. apart klaarmaken? Dan kan ik net zo goed 's avonds het vlees tegelijk opzetten daarmee... dan ben ik niet minder tijd kwijt dan wanneer ik het doe zoals ik het nu doe.
    Of zie ik dat verkeerd? Ik neem niet aan dat je je aardappels en rijst / groente er gelijk bij in kunt doen aangezien het 1 pan is.
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    In heel veel gerechten zit bij mij al veel groente, dus dat maak ik niet nog eens los. (Hooguit nog een salade oid) Maar ik moet er inderdaad wel nog rijst, pasta oid bij koken (aardappels kook ik niet/nauwelijks die gaan meestal in de airfryer of oven). Eigenlijk spreid ik zo mijn kookwerkzaamheden over de dag en dat vind ik heel prettig.
    Een pan pasta/rijst opzetten aan het eind van de dag vind ik op dat moment veel handiger dan ook nog allerlei snijwerk e.d. te moeten doen. En ik hoef het ook niet meer te timen met de rest van het gerecht, want dat staat dan al klaar in de slowcooker.

    Er zijn wel wat recepten voor complete maaltijden uit de slowcooker. Maar het persoonlijk is dat niet waar ik hem voor heb. Ik heb hem voornamelijk voor stoofgerechten, die door het lange en op lage temperatuur garen zo veel smaakvoller zijn. Het kookgemak vind ik een bonus.
     
    Pastasaus, Marti en DQueen vinden dit leuk.
  4. Jet2018

    Jet2018 Niet meer actief


    +1!

    Even doorspitten hier. :)
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja mij zou het ook om kookgemak gaan. Zo fijn op werkdagen en met sporten van de kinderen dat ik niet in alle drukte nog hoef te snijden enz.
    Wat is een handig formaat qua liters?
     
  6. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik heb al een hele tijd een slowcooker en ik gebruik 'm nog supervaak. Vorig jaar ofzo was 'ie kapot en ik ben meteen naar de winkel gegaan om een nieuwe te halen. Hij staat hier zeker 2x in de week aan. Ik maak er vaak soep en stoofschotels in, of alleen het vlees (zoals een hele kip, spareribs, gehaktballen in jus). En allerlei andere sauzen, pastasaus, kip kerrie, etc. Stoofpeertjes en appelmoes zijn er ook superlekker uit.

    Wij hebben een crockpot met timer van 5,7 liter en sinds kort nog een russell hobbs van 3,5 liter erbij. Ik vind de crockpot qua formaat heel fijn voor soep en stoofschotels, wij zijn met 4 grote eters en dan hebben we die inhoud wel nodig.
     
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Beter te groot dan te klein, dus voor een gezin van 4 personen zou ik voor minstens voor 4,5 liter gaan maar groter kan ook echt nog wel. En als kookgemak dus het belangrijkste is, dan kan je juist de slowcooker gebruiken om grotere hoeveelheden te maken en dan in te vriezen. Ik heb nooit genoeg ruimte in mijn vriezer en vergeet altijd wat ik nog heb liggen dus ik doe dat (nog) niet. Maar eigenlijk is dat ook heel handig, vooral met pastasauzen en soepen, maar andere dingen natuurlijk ook.
     
    DQueen en tuc vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Wat grappig, volgens mij hebben wij dan precies dezelfde slowcookers in huis. De crockpot wordt hier het meest gebruikt, maar die lichte, kleine russel hobbs is zo fijn voor de wat kleinere gerechten.

    Appelmoes vind ik ook lekker uit de slowcooker. Ik gooi er vaak nog een steranijsje bij, heerlijk en geen omkijken naar. En er staat nu een appelmoesrecept met gember en sinaasappel in de allerhande. Die ga ik binnenkort ook maar even in de slowcooker uitproberen.
     
  9. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Na dit topic wil ik er ook een :roflmao:
    Welke raden jullie aan? graag een met timer, en niet te klein qua aantal liters.
     
    DQueen vindt dit leuk.
  10. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja, dat denk ik ook! Toevallig. En dat recept uit de allerhande was ik ook al van plan binnenkort te gaan maken, lijkt me heerlijk.
     
    Adje vindt dit leuk.
  11. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Ik gebruik hem 4 tot 5 keer per week.

    Ik denk dat het voor jou net als voor mij zoveel scheelde.

    Ik gooi smorgens alles in de cooker en zet hem op 8 uur en na die tijd is het klaar.

    Afgelopen weekend. Erwtensoep en boerenkool gemaakt. Alles in de cooker en geen omkijken meer naar.

    Ik maak echt heel veel in dat ding. Zoveel dat ik er een 2e bij wil hebben haha
     
    DQueen vindt dit leuk.
  12. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83

    De eerste die ik had was 25 euro bij aldi met timer en 3 warmte functies.
    Ik gebruik hem nog steeds als eerste. Vind hem erg fijn in gebruik. Inhoud 6 liter dus groot zat voor mijn gezin
     
    Zulema vindt dit leuk.
  13. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    En de slowcooker gaat dan vanzelf uit neem ik aan? Kan je savonds nog even snel verwarmen of kan je hem echt zo instellen dat hij van bijv 12 tot 6 aanstaat?
     
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.384
    21.762
    113
    Je kan ook een tajine kopen. Is hetzelfde principe alleen veel goedkoper.
     
  15. Linda86

    Linda86 VIP lid

  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Is er ook iemand die er aardappelen en groenten of zelfs stamppot in maakt?? En is dat lekker??

    En hoe zit het met stroomverbruik als de SC de hele dag aan staat?
     
  17. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Avg eten wij bijna nooit, maar stampot komt heerlijk uit de slowcooker!

    Stroomverbruik is super laag, geloof dat hij vooral zichzelf warmt houdt en maar af en toe echt hoeft op te warmen. Maar daar kan je vast een betere uitleg over vinden.
     
    tuc vindt dit leuk.
  18. tuc

    tuc Niet meer actief

    En hoe werkt dat met water als je stamppot maakt??
    En je doet alles er dan tegelijk in neem ik aan? Op het fornuis kook ik met hutspot de aardappelen en wortel apart. Ik heb dat wel eens in 1 pan gedaan, maar dat was niet zo.
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    #59 Adje, 30 sep 2019
    Laatst bewerkt: 30 sep 2019
    Stamppotten of aardappel met groente erin maak ik nooit in de slowcooker, dus daar kan ik je niet mee helpen.

    Wat betreft stroomverbruik is hij heel zuinig. 8 uur slowcooker is nog steeds veel goedkoper dan bv een uur in de oven.
     
    tuc vindt dit leuk.
  20. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Na een paar maanden lezen en recepten zoeken ben ik sinds vorige week ook in het bezit van een slowcooker. Heb er inmiddels soep en chili con carne in gemaakt, vind het echt een super fijne pan!
    Ik heb de Russell Hobbs 6liter pan, met timer en warmhoudfunctie.
    Het idee voor als ik een dagdienst heb, is om de avond ervoor alles te snijden en dan de gevulde pan in de koelkast klaar te zetten.
    's Morgens om 6.00 voor ik vertrek zet ik de pan aan en dan hopelijk als we thuis komen een heerlijke pan met eten.
    Ben met de gerechten die ik van de week heb gemaakt ook af en toe weggegaan om een beetje aan het idee te wennen, vond het ergens ook spannend om een pan aan te laten staan terwijl ik niet thuis ben, maar het is (uiteraard) goed gegaan. Ik las ergens dat een slowcooker net zoveel stroom verbruikt als een koelkast (en die zet je ook niet uit als je weggaat).

    Heb nog een hele lijst met recepten staan om binnenkort uit te proberen, denk dat we er gemiddeld 2x per week wel uit zullen eten en daarnaast ook nog de restjes, want zijn grote recepten waar wij vaak 2 of 3 (soms wel 4x) van kunnen eten.
     

Deel Deze Pagina