Maar in hoe lange tijd geleden moet die koorts geweest zijn dan? ik heb wel verhoging gehad maar ook blaasontsteking en flink verkouden dus ik dacht dat de verhoging daar van kwam.. vraag me af wanneer je er nu wat mee moet..
Ik heb wel de afgelopen 2 weken last gehad van diarree... maar geen koorts of overgeven. Ook niet dat ik me ziek heb gevoeld. Dus... tja... ik wacht het nog maar even af.
Zo weer thuis, ik heb geen koorts dus bloedprikken hoeft dat niet. Normaal zou ik antibiotica krijgen uit voorzorg maar daar ben in allergisch voor. Ze heeft met de micro bioloog gebeld van hoe nu verder. Ik moet nu 2x daags temp meten, en mijn ontlasting in de gaten houden. Zit er bloed of slijm bij dan gelijk HAP bellen ook bij koorts bellen, en als zelf idee heb vertrouw het niet of mijn hoofdpijn moet extreem worden. Hij had ook gezegd dat de kans heel klein is.. dus moet nu zelf in de gaten houden. Blijft nog spannend ik had wel beetje verhoging maar dat kan ook bij een eventuele buikgriep horen..
Blijft spannend eh. Goed dat het onder de aandacht is en goed je temperatuur bijhouden. Succes komende tijd!
De assistent had mij nog terug gebeld erover ze had de GGD gebeld. Ik moet zodra ik koorts krijg bellen en dan word er bloed geprikt. Dus temperaturen en afwachten.
Weten jullie of het gaat om de 'verse' vleeswaren of om de vleeswaren uit de koelkasten? Ik heb geregeld vlees vd jumbo gegeten, maar heb geen verpakkingen meer.
Ik heb vorige week dinsdag(was het toen al besmet?) ook voorverpakte kipfilet gegeten. Moet je zelf ziek worden om je kindje eventueel te kunnen besmetten of kan dit ook zonder griepverschijnselen? Vind het ook maar niks dit...
Zie mijn uitgebreide post ergens dit topic. Je moet zelf eerst ziek worden, en dan nog is de kans klein dat je kindje ziek wordt omdat het weinig voor komt dat het over gaat op je kindje. Neemt niet weg dat het allemaal maar eng is!
Ik heb het vluchtig gelezen maar kon hieruit niet ophalen of je eerst zelf ziek moet worden en het dan pas door kan geven of je het ook zonder ziek worden door kan geven. Heb zelf nergens last van gelukkig. Maar dit kan dus enige tijd duren? Normaal hoor je dat je dit erg snel al merkt door buikgriep ed.
Zolang je geen koorts hebt gehad is er niks aan de hand. Dus jij moet eerst koorts hebben, ziek zijn, pas ben je besmet met listeria.
En had dit dan al moeten gebeuren of kan dit nog komen na anderhalve week? Bedankt voor je antwoorden trouwens
Het kan in principe nog komen omdat listeria soms een lange incubatie tijd heeft. Voor die tijd valt er niks preventiefs te doen, dus het enige wat je kunt doen is je temperatuur in de gaten houden en bij koorts aan de bel trekken.. Maar de kans op überhaupt een besmetting is volgens RIVM en GGD echt heel klein. De Jumbo heeft uit voorzorg alles uit de schrappen gehaald wat uit de desbetreffende fabriek komt, het zit niet bij voorbaat overal in. De regels in NL zijn erg streng om uitbraken te voorkomen. Neemt niet weg dat er wel een (kleine) kans is.
Wat ik zo raar aan het hele verhaal vind, is dat ze deze leverancier al veel langer op de korrel hadden. Er is eerder een uitbraak van Listeria geweest bij dit bedrijf en er waren sterke vermoedens dat het er wederom niet goed liep. Ze stonden onder verscherpt toezicht en er werden regelmatig monsters genomen van o.a. de snijlijnen. Ik snap niet dat er niet veel eerder besloten is om voor de zekerheid het vlees van deze leverancier uit de schappen te weren. Beter voorkomen dan genezen, lijkt mij.
Dat wil ik dus ook graag weten. Ik koop nooit geen voorverpakte vleeswaren uit de koelkasten, enkel vleeswaren die in zo'n doorzichtige verpakking zitten met een witte sticker wat het is. Overal op internet staat dat het om de voorverpakte vleeswaren gaat, dus ben ook benieuwd of dit er dan niet bij hoort.
Verse vleeswaren worden normaliter in de winkel gesneden en verpakt en worden dus niet voorverpakt geleverd, ik ga er van uit dat deze er dus niet bij horen.
Volgens mij ook, maar idd ook nog wel wat onzekerheid. Ik vraag me af of het vlees dan ook niet gewoon uit die fabriek komt.
https://www.ad.nl/binnenland/dit-weten-we-over-het-listeriaschandaal~a4b8d067/ Tussen juli en begin oktober hebben ze niets kunnen vinden, maar dat wil nog niet zeggen dat de bacterie daar al niet aanwezig was.