slowcooker

Discussie in 'De lounge' gestart door DQueen, 29 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

  2. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.065
    17.020
    113
    Deze is lekker! Ik gebruik altijd kippendijen en die trek ik na afloop wat uit elkaar. Vind gewone kipfilet niet zo lekker uit de slowcooker
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik zou voor vers gaan. Behalve dat ik eigenlijk niet weet of het wel goed is om de kip in de slowcooker te ontdooien (ivm snellere bacteriëngroei) komt er dan veel meer vocht uit de kip en wordt je gerecht misschien te nat.
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
  5. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Zal dan nog naar de winkel gaan achter kippendijen of mss een hele kip, denk eigenlijk ook dat het te droog zal zijn met kipblokjes.

    Zou ze op voorhand ontdooien hoor :thumup:

    Ziet er erg lekker uit, maar geen idee wat hamlappen zijn, die benaming hebben we niet in België volgens mij. Zal straks eens in de ah kijken.
     
  6. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Hesp? Is dat een woord? Mijn man zei dat.
    Schink kan ook nog, dat gebruiken ze in Nederlands Limburg ook wel.
     
  7. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik had hem wel met (verse) kipfilet gemaakt. Was prima! Niet droog. Denk dat ik er ook stukken van heb gesneden eigenlijk, hoe krijg je anders die bloed en witte friebels uit de kip? Ben zelf geen fan van kippedijen.

    Heb nog nooit bevroren vlees gebruikt in de slowcooker, geen idee waarom niet eigenlijk. Ik zou t gewoon proberen en de kooktijd gelijk houden.
     
  9. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
  10. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Het is niet de bedoeling om bevroren in de slowcooker te doen, maar vooraf te ontdooien in water ;) het ging erom dat het al blokjes waren ipv hele kipfilet.

    Ham/hesp ken ik wel, maar dat zijn schelletjes voor op de boterham/tosti, lijkt me niet iets wat je in de airfryer doet. In de ah niets gevonden waar hamlappen op stond.
     
  11. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Snap ik, ik bedoelde ook ontdooid vlees wat uit de vriezer komt. :)
     
  12. tuc

    tuc Niet meer actief

    download.jpeg
     
  13. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Bedankt, lijkt me dus dit? Soms wel verwarrend al die verschillende benamingen :D
     
  14. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja dat is het idd
     
  15. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Ja, de vleeswaren variant heet ook ham hier, haha. Die je hebt gevonden heet hespesnede, zit toch “hesp” in.
    In nederland is het hamlap als stuk vlees en gewoon ham als vleesware, dus dat is ergens wel vergelijkbaar. ;)
     
  16. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Ja, maar niemand noemt dat hier hespesnede, staat er gewoon bij als omschrijving, in de winkel zul je enkel varkenssnede zien staan op het etiket
     
  17. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    O ja, dan snap ik de verwarring inderdaad. Voordeel is, als je vanaf nu een nl recept ziet met hamlappen, ga je je nooit meer afvragen wat dat zijn...:roflmao:
     
  18. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Inderdaad :D:D
     
  19. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.065
    17.020
    113
    Ik heb voor komende week een gerecht op de planning staan die zo’n 12 uur in de slowcooker moet. Voel er weinig voor om de wekker tussen 05.00 en 06.00 te zetten om de slowcooker aan te zetten (eenmaal wakker val ik enorm moeilijk weer in slaap). Dus what to do?
    Voor het slapengaan (rond 23.00) aanzetten en vanaf 11.00 op warmhoudstand laten staan tot het avondeten? Hoe doen jullie dat met gerechten die erg lang moeten?
     
  20. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.027
    3.840
    113
    Vrouw
    Thuis

Deel Deze Pagina