Lijkt me een heerlijk buffet! Waar moet ik zijn? Als je nog wat extra groente wil toevoegen misschien in de vorm van een flammkuchen/pizza met groentes? Of een ronde cracker/blini met een Avocado dip?
Wat fijn dat je zoiets maakt voor je gasten! Ik vind dat je al heel serieus nadenk over wat iedereen lekker vindt. Prima toch? Over enkele bovenstaande reacties: Als het ging om het samenstellen van een menu die een cateraar te koop aanbiedt, dan kan je in de details kruipen. Of als je een menu samenstelt voor een eetclubje of zo. Dan kan ik me voorstellen dat je het wat professioneler aanpakt.
Dit buffet klinkt toch prima?! Op een verjaardag gaan wij sowieso niet voor de vitamines of een hoogwaardig 3 gangen menu. Vaak ben je door alle lekkere hapjes en taart al aardig gevuld, dus eet je toch niet heel veel meer. Mochten mensen wel behoefte hebben aan meer groenten, dan eten ze maar thuis zou ik denken.
Op zich ziet het er goed uit, wat ik zou toevoegen is nog wat dips voor de stokbroden. En wat hier altijd een hardlopers zijn bij het bufet op verjaardagen is een grote schaal carpacio en bij de gerookte zalm / makreel een zalmsalade en tonijnsalade en wat garnalen, paling en gepelde gamba's (laatste warm in 2 soorten saus). Wat ook nog een optie is voor net iets extra variatie is om de gehaktballetjes te splitsen in 2 of 3 soorten. 1 met satesaus, 1 met een soort oosterse ketjap achtige saus en 1 naturel bijv.
Dips zitten er sowieso bij hoor, serveer geen kaal stokbrood. Gamba's doe ik hier niemand een plezier mee. Je laatste optie had ik vanmiddag al bedacht. Ik splits de gehakballetjes in satésaus en een zelfgemaakte tomatensaus. Hou er ook wat zonder saus.
Pastasalade's zijn hier inderdaad ook altijd grote hit! Net als wraps en tomaat-mozeralla-basilicum spiesjes trouwens! Hier altijd zomer verjaardagen. Ik maak altijd een fruitsalade en voor de kinderen ook altijd ijsjes van meloen (Meloenen in punten snijden en ijsstokje door de schil prikken)
Mocht je nog een recept zoeken ik heb een heerlijk origineel italiaans recept voor gehaktballetjes in tomatensaus, dag van te voren te maken en goddelijk lekker!
Klinkt lekker hoor! Ik zou eventueel nog een 'gewone' groene salade toevoegen en wat gemakkelijke smeersels bij het stokbrood (maar misschien had je dat er al bij bedacht )
Wat me ook te binnen schiet een leuke aankledijg bij je huzaren salade k(wij doen dat met de vleessalde altijd, oke de slager of caiteraar maar oogt zo mooi op tafel) Viersier deze rondom met rolletjes, ham/kipfilet/cervelaat en augurk 9f dit soort rolletjes met asperges. Rolletjes rosbief en frikandeu erop. Plajes pathe en brie erop. Het is het oog dat het af maakt. Smaak is super belangrijk maar de opmaak maat 65% van het buffet top of flop in mijn ogen. Hier wat plaatjes voorbeelden van in mijn ogen salades die mooi opgemaakt zijn voor een buffettafel. ps. Het je nog iets overwogen voor extra warme maaltijd omdat gamba's afvallen als broodjes warm vlees? Warmhoudplaat met frikandeu, bak satesaus erbij, mand met luxe broodjes. En als laatste als aanvulling op je rauwkost hier ook favoriet en zo simpel en van te voren te breiden. Komkommers schillen en in plakjes snijden. Op 1 deel, plakje brie, toefje honing en walnoot erop. Deel 2, insmerem met verse roomkaas, zalmsnippertje erop en wat italiaanse kruiden erover strooien. Die 2 komkommer gerechtjes zijn goed te gebruiken als salade opvulling/aankleding. Oh en mijn allerlaatste tip, want lijk nu een stalker. Probeer de bufettafel mooi aan te kleden (mooie hoes, tafelklem) en het servies, etagaires en serveerschalen, of liever mooie houden planken, in 1 stijl te houden. Dat straalt rust uit en nodigt uit daar graag iets van te proberen. En echt het allerlaatste wat ik op een buffeltalel altijd mooi en gezellig vind staan is in het midden een grote houten plank met (franse) kaasjes, druiven, rolletjes rauwe ham, stukjes meloen, of van alles wat. Zoals de.foto's hieronder. * al met al is het wel duidelijk dat ik momenteen groot fam ben van de houten planken om hapjes op te serveren omdat je hiermee lekker kunt mixen en als alles eenmaal staat (je kunt veel voorbereiden voor de verjaardag) en tijdens de verjaardag zelf alleen nog bij te vullen wat op raakt.
Oh ja en het laatste wat ik er over zeg. Bij de ene hollandse verjaardag (75%) krijg je bij binnenkomst plastic bakjes chips op tafel, daarna supermarkt gebak, nog 1 plakje (lever, gekookte, salami en bij mazzel ossenworst) doen ze heel gek gaat er daarna nog een rondje toast met smeersels doorgegeven langs in de zittende kring (haal het niet in je hoofd er 2 te nemen. Doen ze echt gek gaat er nog een haringschotel of bitterbal rond in diezelfde kring waarin niemand mingeld. En voor het avond eten word je de deur alweer uitgekeken omdat het kado binnen is en daarvoor was je eigenlijk uitgenodigt. Dat jij al zo uitgebreid bezit bent je gasten in de wattem te leggen zegt in mijn ogen dat je het eigelijk al niet eens meer fout kan doen. Dus doe wat je kan doen, vooral.qua voorbereiding dat je niet de hele dag in de keuken staat en het feestje mist. En geniet van het feit dat je je gasten zo lekker in de watten hebt laten liggen.
Ik zou inderdaad de satésaus apart doen. Ik vind gehaktballetjes lekker maar lus geen satésaus (niet dat ik uitgenodigd ben maar er zullen vast meer mensen zijn met dit 'probleem'). Ik ben niet echt iemand die van gezond eten houdt dus wat mij betreft zijn er meer dan genoeg gezonde dingen . Mocht je toch nog wat willen toevoegen dan zou ik voor bitterballen of broodje kroket gaan.
Ik was het topic aan het doorlezen om te kijken of er bepaalde allergieën zijn en deze post beantwoord dit. Goed dat je voor deze mensen iets anders maakt!
Ik vind deze post weinig toevoegen en nogal beledigend overkomen. Ik ken genoeg mensen die zo een verjaardag vieren en dit doen wij 9 van de de 10x ook op deze manier en het is altijd gezellig en de gasten worden zeker niet de deur uitgekeken omdat het kado binnen is??
nou. Hier viert dus echt niemand zijn verjaardag zo. En ja, het zijn ‘Nederlanders’. Ik snap best wat je hiermee bedoelt... dat TS het goed doet qua eten op de verjaardag. Maar je hebt wel een scheef beeld van Hollandse verjaardagen. Iets met over 1 kam scheren?
Sorry geld ook voor @Anouk2005 maar dat is hoe ik het in 90% van de gevallen zelf ervaren heb. Een hollandse verjaardag is qua eten, drinken en gastvrijheid in max 75% van de gevallen gewoon niet te vergelijken met buitenlandse verjaardagen. Veel van de hollandse zijn toch echt zittend in een kring met chips, worst kaas en soms haring en een bitterbal. In mijn ogen echt verjaardagen en geen verjaardagsfeestjes helaas.
Dan moet je niet gaan als je het zo vreselijk vindt. Ik zit overigens prima in een kring, soms even van stoel wisselen, een wijntje en een toastje met een lekker smeersel, een handje chips of nootjes, een lekkere bitterbal of een andere lekkere warme snack, leuk gezelschap en mijn dag is gemaakt.