Ik ben het er mee eens dat medewerkers en studenten handvatten moeten krijgen hoe ze om moeten gaan met met de mondige maatschappij. Maar de mondige maatschappij zal nooit meer een makke tamme horde mensen worden. Autoritaire benadering is nu eenmaal niet meer van deze tijd. Want een autoritaire houding wekt weerstand op. Ik ben juist voorstander van gelijkheid en de wereld ging voor mijn gevoel open op het moment dat ik me kon bedenken dat een directeur bijvoorbeeld “ook maar een mens” is. Leraren en hulpverleners moeten wat mij betreft handvatten krijgen in hoe zij een boodschap kunnen overbrengen zonder over te komen als dictator. Als zij leren hoe ze kunnen motiveren, uitleg kunnen geven waarom iets wel of niet zo is. Dan komt men veel verder. Ja de leraar (of agent, of ...) is “de baas” maar dat betekend niet dat er automatisch geluisterd wordt, want het is toch niet gek als iemand wil weten waarom iets zo is? En dus een goede reden wil horen? Wij als volwassenen pikken het toch ook niet als onze teamleider of directeur zegt: gewoon omdat ik dat zeg! Dan wil je ook tekst en uitleg. Krijg je dat keer op keer niet, dan loopt het personeel weg omdat de werksfeer onprettig is, men zich niet gezien en gehoord voelt of de directeur/teamleider wordt uit zijn functie gezet omdat er niet samen te werken valt. De maatschappij veranderd en als men niet mee veranderd dan raak je er van vervreemd en blijf je schoppen tegen een ieder die veranderd is. Maar dat schoppen is zinloos want je kan een ander niet veranderen, enkel jezelf. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Als er iets anders nodig is, is een andere aanpak misschien effectiever.
Dat kinderen ingepampert worden. Want ja sorry hoor maar ik vind dat een kind in groep 8 wel zelfstandig naar school kan komen, jongere broertjes en zusjes of niet.
Je weet niet hoever mensen van de school wonen, wat voor wegen ze over moeten én je kent het kind niet. Ze kunnen ook van het platteland moeten komen, ze kunnen langs moeilijke/gevaarlijke punten in het verkeer moeten komen die ze wellicht nog niet snappen, misschien overziet het kind de situaties nog niet of raakt het te snel afgeleid. Of, ze vinden het gewoon gezelliger om met zijn allen te lopen. Er zijn een hoop redenen waarom een kind in groep 8 gebracht wordt. Dat betekend nog niet dat ze gepamperd worden. En ja... waarom apart gaan als broertjes en zusjes ook die kant op moeten op hetzelfde tijdstip? Ze rennen toch zelf naar de klas en hun vriendjes zodra ze het plein op komen of de school in lopen.
met jou heb ik enkel medelijden. Kijk eens bij jezelf naar je posts die je geplaatst heb. Je bent het haast nergens mee eens, alles is stom, asociaal, of rete irritant. Zo’n zwartkijk op alles maakt je leven vast erg fijn!
Dan kun je blijkbaar niet begrijpend lezen. Ik leg net uit dat een kind dat misschien best kan, maar MOET dat dan? Misschien fietsen de kinderen die jij ziet wel 3x per week alleen naar sport maar vinden ouders het gezellig om mee te gaan naar school.
Het prbleem ligt toch ook niet echt bij de telefoon aannemen op school of mo dige ouders? Het probleem ligt toch bij het falen van passend onderwijs en het vele documenteren wat leraren moeten doen? M.i. zou daar verandering in moeten komen.
Tuurlijk zijn er wel gevallen dat het niet verantwoord is om een kind alleen te laten gaan, daar heb ik het niet over. Ik heb het enkel over mijn eigen omgeving, hier in buurt (geen platteland, er zijn geen gevaarlijke wegen etc).
Idd... Passend onderwijs is mislukt, het was ook gedoemd te mislukken vanaf het begin. En leraren hebben daarvoor gewaarschuwd, maar er is niet geluisterd. Net zoiets als de verzorgingshuizen en thuiszorg... Ook zo'n leuke waar de regering de vingers in de oren heeft gestopt. Maar goed, daar moet idd een verandering komen denk ik. Voor de kinderen(ook voor de 10 duizenden thuiszitters) én voor de leraren. Want voor beiden levert dit ontzettend veel stress en (voor de volwassenen) rompslomp op. Ook dat zal al een hoop doen voor de reputatie van het vak.
Dank voor de uitleg, nu is het duidelijker. Nee, de kinderen die niet zelf naar school mogen fietsen, fietsen zeker ook niet zelfstandig naar sport, het zijn allemaal ouders/kinderen die ik ken/vriendjes van mijn kinderen. Sterker nog, ik ken ook een paar kinderen die naar de middelbare school worden gebracht, en nee er zijn verder geen gezondheidsreden/bijzonderheden om dat te doen.
Iedereen, maar het kind dat met papa of mama rijdt minder snel. (Mijn kind zal ik niet zo lang brengen en halen hoor, maar vindt het wel een heel moeilijk idee dat ik moet loslaten. Door bepaalde risico’s die mijn kind dan loopt, want de tijd is anders dan toen ik jong was, er lopen naar mijn idee meer gekken op straat, het verkeer is drukker, mensen zijn bezig met hun telefoon in het verkeer)