Wij hadden vandaag; Tomatensoep Verse worst, gebakken aardappelen en wortelen Vlaflip en vanille vla.
Had een nieuwe recept voor pasta arabiata gevonden en gemaakt maar die kon zo de kliko in. Denk verkeerde peper gebruikt (spaanse) want was totaal niet pittig en hij was zuur van smaak, vermoed door de lepel tomaten pure in het recept. Baalde flink want in Italie was ik gek op de pasta arabiata maar deze kwam niet in de buurt. Gelukkig had ik nog veel vis voor de lunch morgen (garnalen, zalm, paling en makreel) in huis dus hebben we daar broodjes bij afgebakken zodat we niet de hele avond honger zouden hebben.
Gisteren heeft vriend zelf broodje hamburger gemaakt met alles erop en eraan; komkommer, tomaat, augurk, mayo, ketchup, bacon en cheddar. Daarbij gebakken aardappelpartjes en een salade met tomaat, komkommer en feta. Van de salade nog veel over, maken we vandaag denk ik een maaltijdsalade van met gebakken kip, gekookt ei en spekreepjes erin. Denk dat ik er een broodje bij bak
Aardappels, rode bietjes en een rundervink Alleen zoontje krijgt andere groente omdat ie bietjes echt niet lust. Ik denk dat ik voor hem wortels erbij maak
https://recepten.lidl.nl/Recept/Tagliatelle-met-pesto-pompoen-geitenkaas-en-walnoten Ik doe er zelf meestal nog wat cherrytomaatjes door en soms gebakken champignons.
Tomatenpuree bij voorkeur eerst verhitten voordat je het verder verwerkt. Waar ik woon is tomatenpuree echt een basisproduct in bijna ieder gerecht, wordt zelfs in kiloblikken verkocht. Maar ik moet wel zeggen dat deze tomatenpuree echt niet te vergelijken is met dat zure goedje uit Nederland, veel meer smaak en zoeter. Wij kochten in Nederland daarom ook vaak Turkse tomatenpuree, die is echt veel smaakvoller.
Roz djerbi, rijst met groenten en kip en dit alles uit de stoompan. Had nog een restje knoflooksaus van een paar dagen geleden dus die doe ik erbij.