Wat ik lastig vind aan “geen vlees meer eten, maar vlees vervangen door kaas” is dat je nog steeds diezelfde bioindustrie support. Kaas is niet echt duurzamer dan vlees. Tenzij de kaas van biologische melk en vegetarisch stremsel is gemaakt, schiet je er niet veel mee op. Qua snacks vind ik de champignon- bitterballen van de vegetarische slager erg goed. Die van Mora zijn ook best ok. Ik vind de Vegeterrier knakworst ook best goed. En de mora diepvries vega-satestukjes, mjammie!
Ik maak trouwens zelf wel eens snacks. Niet erg vaak gelukkig maar hier is amper iets verkrijgbaar qua vleessnacks (zit niet echt in de eetcultuur), laat staan vega. Wat wij lekker vinden is bijvoorbeeld falafel, pakora en brik en op de laatsgenoemde na allen zelfs vegan en brik is met ei, maar wel vegetarisch. Ook maak ik wel eens kroketten, dat kan natuurlijk ook prima vegetarisch.
De vegetarische bitterballen en de saucijzenbroodjes van de vegetarische slager. Kaassoufflé van Mora is ook prima qua smaak.
Ja maar ik ben ook vegetariër omdat ik tegen de bioindustrie ben en ik graag wil dat de dieren waarvan ik hun producten gebruik een goed leven hebben gehad. Dus dat win je een stukje bij biologische melk. Hier nog even een bron over dat vlees vervangen door zuivel geen zoden aan de dijk zet. https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/05/maximaal-een-glas-melk-per-dag-en-het-einde-van-het-broodje-kaas-a3972201
Klopt daarmee is vegan de oplossing maar is zo moeilijk. Stomme kaas Ik eet nu 6 dagen vegetarisch en 1 dag vegan. Stilaan ga ik het opbouwen. Allee 3/5 jarenplan. Doel is 6 van de 7 dagen alleen plantaardig eten. Voor mij is de voornaamste reden de gezondheid. Misschien dat het daarom zo moeilijk gaat.
@Fantykoekie ik lees vaak dat het laten van kaas het moeilijkste is. Ik denk dat het gewoon een kwestie van afkicken is. Ik hield ook erg van kaas maar eet het nu eigenlijk nooit meer, ik ben geen vegan geworden maar kaas is hier gewoon duur en smerig, dan leer je het wel snel af. En vreemd genoeg mis ik de kaas nu ook totaal niet meer.