Lekkere verse tomatensoep. kan je aan toevoegen wat je wilt https://www.leukerecepten.nl/recepten/tomatensoep/
Dit is hoe ik snert maak, de pan gaat meestal de eerste dag al leeg haha [ ] 1 pak spliterwten [ ] 1 kilo prei gesneden (alleen het lichte gedeelte van de prei) [ ] 1 kilo vlees ribbetjes of hamlappen [ ] 1 ui [ ] Aardappels in blokjes ( hoeveelheid beetje zelf kijken) [ ] 1 rookworst op plakjes [ ] 1 pakje gerookte spek [ ] Zout na smaak Spliterwten afspoelen Alles in de pan behalve aardappels Water toevoegen zodat de inhoud net onder water staat Paar uur laten pruttelen Als vlees goed gaar is aardappels toevoegen Nog een uurtje pruttelen en klaar Ongeveer 5 liter soep Je kan ook nog varkenstaartjes of Vakensschenkel toevoegen voor extra smaak
Dit is ook precies mijn succesrecept! Haha. Ik ben het nu ook aan het maken. Alleen doe ik er nog een theelepeltje chilipoeder doorheen voor pittige erwtensoep. Heeerlijk!
Dat is veel vlees. Of ligt dat aan mij? Maar het is we wel echt weer voor nu... Ik ga binnenkort eens een poging wagen. Heeft iemand ook een vegetarisch Snert-recept? Dan kan ik die maken als mijn moeder komt.
Ik heb deze laatst voor een familiediner gemaakt (eigen recept) en dit viel enorm in de smaak. Zoete aardappel (700 gram - 1 kilo) 1 Pompoen 1 ui 2 teentjes knoflook Blikje kokosmelk (ongeveer 250 ml) 1 Blikje tomatenpuree Blikje gezeefde tomaten Gesneden lente-ui 2 bouillonblokjes Scheutje kokosolie of olijfolie (om mee te bakken) 1 liter water Zoete aardappel schoonmaken, schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Ui snipperen en knoflook in stukjes snijden. Dit aanfruiten in de pan met paprikapoeder, totdat de ui glazig ziet. Zoete aardappel erbij en lichtjes aanbakken. Liter water en twee bouillonblokjes toevoegen en zachtjes laten koken. Pompoen in partjes snijden en zaden verwijderen, schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Pompoen en blikje gezeefde tomaten in de pan doen (zorgen dat alles goed onder water staat) en dit alles zachtjes laten koken totdat de zoete aardappel zacht geworden is. Vervolgens doe je de kokosmelk en de tomatenpuree erbij en pureer je het geheel met een staafmixer. Daarna snijd je de lente-ui in ringen en voeg je dit toe aan de gepureerde soep. Theelepeltje chilipoeder erbij en peper en zout naar smaak toevoegen en de soep nog even zacht laten pruttelen. Voor het serveren snijd je nog even platte peterselie en voegt dit toe in het kommetje. Succes gegarandeerd! Naanbrood is er erg lekker bij!
Ik maak hem momenteel vegetarisch! Gewoon het vlees weg laten en 2 liter water toevoegen. Dan wordt hij ook heerlijk!
@Mamafiets Het lijkt idd veel vlees De prei en spliterwten koken natuurlijk helemaal weg waardoor ik het wel fijn vind dat je dan veel vlees hebt, je zou ook minder vlees kunnen doen Ik doe zelf als ik de soep opschep nog een snufje witte peper erbij in de kom
ik maak het ook met zoveel vlees hoor, je hebt wat ribbetjes, karbonaatje of krabbetjes nodig met wat bot zodat je wat smaak aan je soep krijgt, ik gooi er ook wat spek in, je gooit er namelijk geen bouillon blokje in. en het bottige vlees haal je er ook weer uit, en snij je t vlees van Klein, dan hou je een stuk minder over qua gewicht.
Klopt vaak doe ik er ook een varkensschenkel bij in voor extra smaak. Mijn moeder doet er ook varkensstaarten bij in maar die hoeven voor mij dan weer niet haha. De smaak van de soep word er wel heel lekker van
Heeft iemand toevallig een recept van lekkere (dikke) mosterdsoep? Ik heb al van alles geprobeerd maar heb nog geen perfecte mosterdsoep gevonden.
Precies mijn gedachte, daar gaat een heel varken in. Ik maak 'm hetzelfde maar laat al het vlees achterwege.
Ingredienten [ ] Klontje boter [ ] 1 eetlepel bloem [ ] 250 ml kookroom [ ] 1 prei [ ] 1 tot 1.5 eetlepels mosterd [ ] 1 liter Kippenbouillon [ ] Spekjes [ ] Rode ui [ ] Knoflook poeder [ ] Uienpoeder Voorbereidingen Prei in zo dun mogelijke ringen snijden Spekjes, ui met uienpoedee en knoflook poeder bakken Kippenbouillon maken Bereidingswijze Spekjes bakken met ui en poeders en dan in een schaaltje doen Klontje boter smelten en eetlepelbloem toevoegen Bouillon beetje bij beetje toevoegen Mosterd toevoegen Kookroom toevoegen Spekjes mengsel toevoegen Nog 10 min pruttelen en klaar Net opscheppen wat van de prei erbij in de soepkom 1 liter soep voor ongeveer 4 personen Zo maak ik de mosterd soep Hoe meer boter en bloem je doet hoe dikker de soep word Mosterd is na smaak toevoegen
zoveel lekkere soepen en ik zit opgescheept met een kerel die alleen maar tomaat, champignon of groentensoep wil. En een dochter die het helemaal vertikt te eten. Zucht !
Hier hetzelde. Hoef echt niet met snert of bonensoep aan te komen bij man. Vaak maak ik voor hem iets anders en vraag dan aan ouders, oma's en opa's of die lekker snert of bonensoep komen eten
Deze courgettesoep is ook erg lekker en makkelijk om te maken: https://www.puursuzanne.nl/recepten/courgettesoep
https://culinairebagage.blogspot.com/2017/01/romige-limburgse-mosterdsoep-met-spekjes.html?m=1 Deze is zalig!
Supersnelle doperwtensoep Ui Pak diepvries doperwtjes Bouillonblokje Creme fraiche Verse munt Snipper de ui en fruit in wat olijfolie. Voeg doperwtjes toe en schep een paar keer om. Voeg kokend water toe (de boel moet goed onder staan, maar niet teveel) en het bouillonblokje. Laat ongeveer 10 min koken. Pureer met de staafmixer en wat blaadjes munt. Voeg bij het serveren nog wat gesneden munt en versgemalen zwarte peper toe