Toetje na gourmetten

Discussion in 'De lounge' started by Manolito, Nov 27, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Haha ik vind het eigenlijk ook een beetje gezeur en een beetje ondankbaar. Waarschijnlijk is het nu dan toch weer niet goed, als ijs en tiramisu niet goed waren..
    Ik vind ijs juist altijd wel lekker fris na een zware maaltijd. Maar goed dat was de vraag niet. Ik zou denk ik ook een pak vanillevla voor hen neerzetten en voor jezelf wat anders lekkers maken:D
     
    Manolito likes this.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,303
    25,766
    113
    NiVa0230, Ysabella and Manolito like this.
  3. Driessen21

    Driessen21 Fanatiek lid

    Jan 13, 2012
    1,036
    293
    83
    Female
    Manolito likes this.
  4. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,665
    2,110
    113
    Ja, dat is een goeie.
    Denk dat die wel in de smaak gaat vallen.
     
    Loveischocola likes this.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Dit is zoooo goddelijk lekker!

    En als antwoord op vraag van ts. Ik zou als toetje denk ik een kleine etagaire met lekkere bonbon's en koekjes neerzetten voor bij de koffie.
     
    Manolito, Ysabella and Anouk2005 like this.
  6. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    Mar 19, 2018
    2,122
    2,577
    113
    Female

    Ik heb me er bij neergelegd. Hij krijgt z'n heilige vla de rest iets anders. :thumup: bij sommige is enkel dat van hun goed de rest niet. :rolleyes:
     
    Paardenbloem likes this.
  7. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,932
    19,101
    113
    Female
    Ik zou dus net hetzelfde doen.
    Hij zijn vla en de rest een lekker dessertje.

    Bij ons is trouwens het koppel waar je een toastje met vleessla, spaghetti en een cornetto krijgt het koppel met de meeste kritiek als ze bij anderen zijn.
    Ook altijd te zwaar, te veel, te weinig,....
    Niets tegen het eten dat ze serveren want niet iedereen kookt graag of kan goed koken maar ik zou toch zo geen streken durven verkopen op een ander (kan die man sowieso niet goed uitstaan, kan ook dat zijn).
     
    Aries likes this.
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    Als er mensen komen eten bij ons, dan zet ik na het eten altijd een kaasplateau op tafel, bestaande uit:

    • mozzarella (kleine bolletjes)
    • camembert
    • brie
    • port salut
    • roquefort
    • druiven
    • mandarijntjes uit blik
    • walnoten
    • chutney
    • vijgenjam
    • gekruide toastjes

    Valt hier altijd goed in de smaak, maar ik ben een beetje bang dat je daar misschien geen zin meer in hebt na het gourmetten wat al een flinke maaltijd op zich is.

    Je zou ook kleine glaasjes kunnen vullen met:

    • vanillepudding, slagroom en rode besjes
    • chocomousse met slagroom
    • fruitsalade
    • aardbeien met balsamico
    • kwark met blokjes (diepvries)mango
    • griesmeelpudding met rode saus
    • laagje koekkruimels, laagje dikke pudding, laagje fruit, toef slagroom

    Óf je doet gewoon lekker simpel: schaal met allemaal lekker ‘Sintsnoep’, bestaande uit marsepein, chocolaatjes, borstplaat, gevulde speculaas, pepernoten, etc.

    Heel veel plezier alvast!
     
    Manolito likes this.
  9. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    Mar 19, 2018
    2,122
    2,577
    113
    Female

    Wanneer mag ik komen eten hahaha.
    Behalve de noten/pinda's ivm allergie.
    Lijkt me een feest om bij jullie te mogen eten.
     
    Iertje81 likes this.
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,973
    33,650
    113
    :D Welkom hoor ;)
    Lijkt me ook lastig zo’n allergie...
    Heb je ook een pen bij je altijd?
     
  11. Ansel

    Ansel Actief lid

    Aug 11, 2019
    495
    640
    93
    Female
    Dit vind ik een hele lekkere, met niet zoveel werk en die toch vrij luchtig valt:

    https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/trifle-met-bosvruchten

    Je kan ook met eerder kleine glaasjes werken (als je de porties niet te groot/zwaar wil maken). Met fijne glazen oogt het ook best sierlijk.

    Wat wij eens als dessert gekregen hebben (bij anderen die ons hadden uitgenodigd voor gourmet) waren pannenkoekjes die je dan zelf moest bakken in de pannetjes onder de gourmetplaat.
     
    Manolito likes this.
  12. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    Oct 12, 2014
    3,492
    2,602
    113
    Female
    Friesland
    Ik lees mee. Wij hebben zelf altijd een viënetta ijsstam of schepijs na haha. :)
     
  13. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,932
    19,101
    113
    Female
  14. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,299
    11,062
    113
    Gourmetten is best zwaar. Ik zou gewoon een hoop gesneden fruit (meloen, mango, bessen, appel, peer, aardbeien als je nog goede kan vinden, plakjes banaan, enzovoorts) mooi opmaken op een schaal of etagere, iedereen kan pakken. Eventueel wat lobbig geklopte slagroom erbij.
    En vervolgens bij de koffie nog iets van een bonbonnetje of klein koekje (bv cantuccini)
     
    Manolito likes this.
  15. MnnW

    MnnW Fanatiek lid

    Jun 10, 2013
    3,246
    2,364
    113
    Female
    Pannetje smeltchocolade op de gourmet en schaal met gesneden fruit en evt lange vingers/spekjes erbij?
     
    Manolito likes this.
  16. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    Sep 3, 2019
    13,932
    19,101
    113
    Female
    Heerlijk.
     
  17. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,665
    2,110
    113
    Oh ja dat is ook leuk
     

Share This Page