Daarom staat vrijwillig tussen haakjes. Ik heb zelf ook wel herinneringen genieten of ik nou toch eens wilde betalen omdat ik het vaak gewoon vergeet. Als je zonder uitleg niet betaald kan het idd zo zijn dat je kind niet mee mag doen aan bepaalde activiteiten. Maar ik denk niet dat dat gebeurd als je bijv de directeur uit legt dat je het geld door bepaalde omstandigheden gewoon niet hebt. Daarom wordt het ook gebruikt voor de kinderen wiens ouders het niét betalen kunnen, maar dan moet je dat wel eerlijk durven zeggen.
Je kan gewoon het financieel jaarverslag opvragen bij de oudervereniging, dan zie je waar het geld precies aan wordt uitgegeven - hier gaat het toch ieder jaar weer helemaal op en geven ze geen exorbitante cadeaus en geen schoolreisje naar bv de Efteling.
Je mag altijd het jaarverslag van de OR opvragen en lezen Of nog beter: zelf in de ouderraad, dan kun je zelf toezien op het beheer van de ouderbijdrage.
Toch voelt het voor mij niet als vrijwillig maar toch wel als een verplichting. Ik kan het betalen maar heb er toch vaak mijn vraagtekens bij wat er met al die duizenden euro’s wordt gedaan. Kerstbomen kopen, een Sint inhuren, een kerstdiner waarvoor ouders zelf in de keuken moeten staan?
Dit kun je gewoon navragen hé? School staat los van het beheer van de ouderbijdragen en het organiseren van activiteiten. Dat doen de ouders, dus je kunt je er gewoon bij aansluiten. In principe worden alle niet-les gerichte activiteiten op scholen betaald vanuit de ouderbijdragen. Vraag de begroting op en je weet het.
Zitten zeker allemaal te borrelen met onze vrijwillige centen Ik ga eens vragen naar een begroting maar eerst eens zien of ze mee willen werken.
Ik zou zeggen: word zo snel mogelijk de penningmeester van de ouderraad, kun je alles zelf perfect regelen
Penningmeester is er al dus dat wordt hem niet. Raak ik een gevoelige snaar? Ik vraag me gewoon af waar 11.000 euro naartoe zou moeten gaan ieder schooljaar weer.
Je kunt het toch gewoon vragen aan de school ipv hier 4 berichten te plaatsen dat je het je zooo afvraagt? Beetje vervelend als het zo na te vragen valt en je hier bij voorbaat al erover loopt te klagen
En zonder mij had ze geen stroom ini het lokaal om les te geven maar dat loop ik toch ook niet te verkondigen Wat een arrogantie zeg
Nee hoor, dat is het niet. Als het gaat om niet-onderwijsgerelateerde activiteiten mag een kind worden uitgesloten. Vanuit het ministerie is aangegeven dat uitsluiting ongewenst is, maar het is geenszins bij wet verboden.
In onze mail stond “het gelieve zo spoedig mogelijk over te maken naar...” Dat zet toch een bepaalde toon. Nergens stond vermeld dat je kind anders uitgesloten zal worden. Ga er maar van uit dat het dan niet het geval is.
Zo sta ik er ook in. Onze school heeft van het vorige extra geld een gym- en muziekleraar aangesteld. Die zijn er dit schooljaar ook nog, dus daar is blijkbaar nog steeds geld voor. Hierover is ook duidelijk naar ouders gecommuniceerd. Ook hebben ze een fulltime concierge/klusjesman (naast de conciërge die momenteel in de ziektewet zit en aan het reïntegreren is). Bij de kleuters is er een klassenassistent aanwezig. Klassen zijn maximaal 26 kinderen. Leerkrachten zijn zelden ziek. Onze school is ook aangesloten bij een stichting met een grote invalpoule. Leerkrachten in die poule hebben ook een vast contract. School heeft natuurlijk wel het geluk dat er hier geen enorm lerarentekort is. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er op korte afstand twee goed aangeschreven PABO's zitten.
Dan moet je naar de jaarlijkse ouderavond van de or/mr van school gaan. Dan krijg je een financieel jaarverslag waarin je kunt zien waar aan de gelden worden besteedt.
Je hebt grotendeels gelijk. Al is het dan wel aan de school om mijn kinderen op te vangen als een niet-onderwijsgerelateerde activiteit onder lestijd plaatsvindt. Daar wens ik ze dan veel succes mee als ze de zoveelste keer naar het theater, de muziekschool, de boer, het bos of de schaatsbaan gaan En dan ga ik direct de discussie aan of men gezien de enorm hoge werkdruk niet beter gewoon het onderwijsprogramma kan volgen in plaats van al die quasi interessante uitjes te organiseren die gek genoeg altijd later moeten eindigen dan de schooltijden, waarbij ouders tot vervelens toe benaderd moeten worden om te rijden en achteraf de foto's op Parro gezet moeten worden. Kost immers allemaal veel tijd.. van de juf die het zo druk heeft..
Hier heeft school af en toe kinderen die niet meedoen met bepaalde activiteiten - niet vanwege het geld, maar omdat ouders die keuze zelf maken - die kinderen worden dan gewoon opgevangen in een andere groep. Met activiteiten inkorten/afschaffen ben ik het wel een beetje eens, sommige dingen kunnen hier ook veel kleiner en eenvoudiger, terwijl ze dan tóch nog leuk zijn. Scheelt veel geregel voor de leerkrachten.