Verschillend maak eigenlijk vanalles, ligt er aan wie er komt. Pasta, ovenschotels, risotto, maaltijd soep met verschillende hapjes. Vandaag krijg ik mijn ouders en zus te eten en maak ik op verzoek marmita (Marrokkaanse stoofpot met groentes aardappels en evt vlees/kip)
Als ik wil uitpakken, maak ik een groot stuk vlees klaar. Voordeel is dat je het lang van tevoren klaarmaakt en de oven de rest doet. En het ziet er indrukwekkend uit Dit is een favoriet recept: https://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/31/25-tenen-knoflook-1551396-a535837 Verder bijvoorbeeld vlees- en groentestoof met couscous, of quiche, of verschillende dingen door elkaar zoals kip uit de oven - gewokte groente - traybake groente - salade (maak eens rucola-watermeloen-feta-munt-walnoot-zwarte olijf) En als iemand "gewoon" langskomt, maak ik iets wat we anders ook zouden eten.
Lasagne met brood en salade. Mexicaanse keuken is ook goed van tevoren te doen. Off topic @Hakoek wat ga je snel!!! 31 weken al❤ gaat alles goed?
Vaak inderdaad sate, aardappeltjes, stokbrood, pindasaus, knoflook, komkommer en een salade. Je kunt ook een grote pan nasi of bami maken. Of stamppot.
Hahaha ja ik ga als de brandweer Buiten de normale kwaaltjes om gaat het prima!! Dank je! Nog maar 3 weken werken en dan gaat mijn verlof al in. Lekker cocoonen en ons voorbereiden op de komst van de kleine meid
En vond jij hem ook lekker? Op smulweb heeft het recept maar drie sterren gekregen zie ik.... dat weerhoudt me...
Heel verschillend ik vraag meestal waar ze zin in hebben; Ovenschotel, Kip met pasta, spinazie en Boursin, Roti, grote pan soep etc, broodjes kipshoarma. Niets is te gek hier. A.s vrijdag krijg ik eters en dan maak ik een Indische rijsttafel. Hoera voor 2 slowcookers op een lange werkdag
Hahaha dit hadden wij de afgelopen 2x met vrienden op bezoek. Zit je zo gezellig te kletsen, is het opeens alweer 18.30 en moeten eigenlijk de kinderen bijna naar bed. Dus maar Bstellen of afhalen
Nou bij ons is het op voorhand al gewoon eten halen of bestellen. Ik hou niet van koken dus als ik er onderuit kan komen doe ik dat erg graag hahaha!
Verschillend wat er gekookt word met eters. Laatste keer was met Sinterklaas , voor de dames (leeftijd 16-21) een grote pan boerenkool met gebakken spekjes en rookworst. Voor de volwassenen een rijst gerecht met sajoer boontjes en kip ajam paniki. Allebei simpele gerechten en er kan eigenlijk maar weinig mee mis gaan ! Handig van stamppot vind ik dat ik er vaak meer van maak en dus de volgende dag lekker kan opbakken
Wij eten dan ook vaak zelfgemaakte pizza. Soms haal ik bodems die ik in kwarten snij, andere keer maak ik het zelf. Allemaal bakjes met ingrediënten op tafel, ieder die zn pizzatje maakt. Dan ieder een kwart in de oven en dan weer een nieuwe maken. Ik maak er altijd een grote salade bij
Ligt eraan wie. Mijn schoonmoeder is altijd wel in voor iets "nieuws" (daar valt een curry met rijst of Hollandse macaroni bv al onder haha) maar mijn eigen familie is zo moeilijk. Tig allergieën/dieetwensen/voorkeuren (geen scherp eten willen bv, zoutloos, geen paprika, geen champignon... kan nog wel even doorgaan). Dus daar gaat echt heel veel planning aan vooraf. Vaak werd het -van hun kant uit- dan maar gewoon friet van de cafetaria, zo saai. Traditioneel gezien is het hier waar ik woon het meest gastvrij om couscous te bereiden voor je gasten. Maar dat vind ik dan ook weer zo saai als je van tevoren weer wat je gaat eten (is met bruiloften trouwens precies zo).
Meestal maak ik of een hartige taart, een grote pan verse soep, pasta of kippilav. Gaat altijd goed op.