Heel de tijd de vraag, heb je al een vriendje? En niet hetero

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door lovewinnie, 6 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Herkennen jullie dat ? Dochter is 12, 1e jaar vwo en familie, vrienden van ons echt allemaal vragen steeds. En heb je al een vriendje . Dochter wordt er erg ongemakkelijk van. Ook omdat ze beetje aan het onderzoeken is wat ze nu precies is . Ze dacht eerst biseksueel maar is er nu over uit. Ze is panseksueel. Iets wat wij als ouder meteen accepteren en nooit moeilijk over gedaan hebben. Ik antwoord dan meteen, of een vriendinnetje. Waarop ze reageren met, nog dat is niet te hopen dat ze met die onzin meegaat . Huhhh hoezo. Laat mijn kind gewoon met rust . Of o dat gaat vast wel over . Waarom moet dat over gaan. Schrik er wel van dag zoiets nu in 2019 nog zo erg taboe is ofzo. Of iets is wat tijdelijk zou zijn en echt wel over gaat .
    Op de vraag wat pan inhoudt leggen dochter en ik uit dat je op persoonlijkheid valt en niet op geslacht krijg je weer opmerkingen als, als je maar niet met z'n transgeval thuis komt lijkt me echt erg als mijn kind dat zou doen . Echt diep triest. Hoe gaan jullie hier mee om ? Wij zijn altijd open geweest en onze kinderen opgevoed met dat man/man vrouw/vrouw of hetero gelijk zijn en dat het ons niet uitmaakt en hoor ik weer, je hebt je kind zelf zo gemaakt je had het moeten verbieden.

    Vraag me soms echt af , waarom wordt het nog steeds gezien als een ziekte ? Alsof deze mensen wat fout doen .
    Ik zie wel waar mijn kinderen mee thuis komen. Zolang deze persoon ze goed behandeld en liefde wederzijds is maakt mijn niet uit of het een hij/zij is of iets daar tussen in .

    Iemand die het zelfde schuitje heeft gezeten en tips hoe ik mijn dochter weerbaar kan maken tegen de buiten wereld. Paarse vrijdag is haar dag en ze kijkt er naar uit. Paarse kleding, regenboog bandana etc en ze schaamt zich gelukkig totaal niet . Maar door haar ass kan ze het ook moeilijk los laten deze opmerkingen .
     
  2. Prikje

    Prikje Actief lid

    18 dec 2017
    221
    81
    28
    Vrouw
    Het is echt diep triest hoe mensen er nog in staan!!! Wat is er nou belangrijker? Dat iemand gelukkig is? Of dat iemand een leven lang een toneelstuk moet opvoeren om zo de omgeving gelukkig te houden?

    Hier sta ik er helemaal neutraal in naar mijn dochter toe. Het gaat om haar keuze, het gaat erom dat ze gelukkig wordt, met welk geslacht maakt mij helemaal niks uit!! Tuurlijk zijn er wel zaken die ik lastig voor haar zou vinden. Bijvoorbeeld als ze er voor kiest om met een vrouw door het leven te gaan, is het de buitenwereld die het niet volledig accepteert. Als ze een kinderwens heeft, dat het dan niet gemakkelijk zou worden. Maar dat zijn mijn moedergevoelens die het allerbeste wil voor mijn kind.

    Maar ik denk dat het het belangrijkste is dat de ouders achter hun kind staan, welke keuze het kind ook maakt!
     
  3. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.440
    1.685
    113
    Ik zou het eerder afkappen met als ze trouwplannen heeft ben jij de eerste die het hoort of zo iets.
    Laat dochter lekker uitzoeken wat ze is en met wie ze thuis wil komen.
    Er zijn altijd mensen die dat te pas en te onpas vragen, had vroeger ook zelf van die zeurtantes.
    Gaf daar ook nooit antwoord op of wel als ik al een tijdje wat had.

    Mijn dochter mag het eerst zelf uitvinden, vind 12 ook erg jong omdat nu al vast te leggen en te melden tegen iedereen. Zou het binnen het gezin houden.
     
    Fennec vindt dit leuk.
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    12, arme meid, lekker zelf uit laten zoeken en zou toch fijn zijn als de omgeving rekening kan houden met een jong meisje dat misschien niet eens zo ver is.

    Fijn dat jullie open staan voor jullie dame en ik zou het verder ook binnen het gezin houden. Ze heeft nog tijd genoeg om uit te zoeken waar en op wie ze valt.
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ze wil het zelf juist niet verstoppen. Zo heeft ze haar outfit al klaar liggen voor paarse vrijdag volgende week op school, is erg actief in forum van jongeren zoals haar. glbtq+ club van over de hele wereld en zelfs een Whatsapp groep. Ze zit in eerste van het vwo en loopt kwa ontwikkeling best het voor en is dus ook op onderzoek gegaan. Wie ben ik, wat ga ik er mee doen en ga ik me ervoor verstoppen. Ze loopt er niet mee te koop en denk dat weinig het weten tenzij ze het vragen . Bedoel je gaat ook niet vertellen, he ben hetero. Voor ons is het niet zoiets als als de kast komen . Het is normaal. Ze is toch al geen meisje meisje. Nooit geweest ook. Jurkjes, make up etc is echt no go. Haar vrienden van de basisschool en die nu met haar op vwo zitten weten het wel en haar nieuwe vrienden ook. Ik besef nu pas hoe hard de buiten wereld gaat zijn hierin. En ook kwa kinderen krijgen maak ik me niet druk , daar zijn tegenwoordig genoeg hulpmiddelen voor en anders is adoptie ook altijd een optie. En wie weet wil ze niet eens kinderen . Ik kijk altijd is mogelijkheden en niet in wat niet kan .
     
  6. Prikje

    Prikje Actief lid

    18 dec 2017
    221
    81
    28
    Vrouw
    Wat mooi hoe jullie erin staan!! En dat ze van jullie de steun krijgt om te zijn wie ze zijn wil!!
     
  7. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.637
    2.373
    113
    Vrouw
    Ik zou juist je hierin uitspreken naar je vrienden en familie, wees trots op hoe ze het doet en laat dit zien aan de buitenwereld.
    Dan is het hopelijk wel duidelijk dat het gaat om de binnenkant en niet op de buitenkant!
    Facebook etc?
     
  8. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Och jeetje zeg ze is pas 12, geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een 12 jarige te vragen of hij/zij al een vriendje/vriendinnetje heeft, buiten mijn eigen kinderen gaat mij dat namelijk helemaal niets aan. Ik zie vanzelf wel wanneer er aanhang verschijnt.

    Mijn eigen 12 jarige ( en 10 jarige) zijn daar nog helemaal niet mee bezig dus wij als ouders ook nog niet, we zien vanzelf wel wanneer er een persoon in hun leven opduikt waarmee ze verder willen.
     
    Jo79 en NiekeKris vinden dit leuk.
  9. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.983
    5.815
    113
    Waarom wordt ze er ongemakkelijk van? Nee is dan toch een prima antwoord?
    Dat zij niet perse met een vriendje thuiskomt doet er niet toe toch? Of denk ik nu te simpel?
    Zo, veel vragen :o:
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  10. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik zou het inderdaad gewoon bij ‘nee’ houden. Tenzij ze zelf de behoefte voelt om het toe te lichten. (Eventuele opa’s en oma’s ed is misschien anders.)
     
  11. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Pfff ze is pas 12! Hallo! Net naar middelbaar je hoeft dan toch nog geen verkering te hebben op die leeftijd!?
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Wat triest, zulke reacties.
    Fijn voor haar dat jullie er zo mee omgaan.
     
  13. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Omdat ze het idee heeft dat jongen / meisje verplicht is ofzo. Waarom vragen ze niet je al verkering ? Ze heeft idee dat ze iets fout doet ofzo. Ze heeft ook ass dus neemt dingen nogal snel persoonlijk op en letterlijk.
     
  14. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    #14 GroeneBomen, 6 dec 2019
    Laatst bewerkt: 6 dec 2019
    Ze is 12 pfff hemel dat mensen zich nu druk maken om haar liefdesleven. Al zou ze 22 zijn, wat maakt anderen dat uit? T is niet besmettelijk.

    Zoon hoort vaker: is dat niets voor meisjes??? Omdat hij oa van my little pony houdt, glitters en roze. Hij is nog maar 4 maar krijgt vanaf 2 jaar al vaker die opmerking. 'je bent toch geen meisje?' nee zegt hij ook, maar ik vind het gewoon mooi en dat mag :)
    (Of ik zeg zelf, zijn piemel valt er niet af hoor als hij zijn my little pony borstelt)
    Omdat hij zo trots en blij is dan, stoppen de opmerkingen ook gelijk gelukkig.
    (Mijn man vindt t wel lastig, ook ass. Is bang van reacties voor anderen en neemt t ook heel zwaar op en probeert zoon wat te sturen in meer jongensspeelgoed. Puur omdat hij niet de opmerkingen wil maar zoon is heel duidelijk in wat hij wil gelukkig)

    Snap dat gewoon niet, waar bemoeien mensen zich mee. T is niet dat ze er last van hebben dat iemand op t zelfde geslacht valt, of een jongen die graag met meisjesspeelgoed speelt of dat een 50 jarige nog nooit verkering heeft gehad omdat ze t alleen veel te leuk vindt
     
    lovewinnie vindt dit leuk.
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Nou dat ze vragen of ze een vriendje heeft vind ik niet zo raar. Je kunt toch ook gewoon uitleggen dat merendeel van de mensen heteroseksueel is en dat mensen er daarom wat meer van uitgaan, maar dat iets anders daarom niet verkeerd is?

    Wat betreft die andere opmerkingen, die zijn bizar en ouderwets, ik zou me dan eerder focussen op hoe je je kennissenkring /familie gaat voorlichten, want zo kortzichtig hoef ik ze niet om mij te heen te hebben.
     
  16. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Mijn zoontje liep op zijn 4e met roze prinsessenjurkjes en nagellak en wilde kapper worden. Heerlijk, en wij hebben eigenlijk nooit opmerkingen gekregen en hij ging er ook mee naar de winkel en naar buiten (of ze durfden niet haha). En als je hem nu ziet vraag ik me altijd af waar dat schattige kereltje is gebleven, zo stoer en "mannelijk" (voor zover een 12 jarige dat kan zijn) als hij nu is.

    Maar wij zeggen zelf ook altijd dat je op mannen/vrouwen/beiden kunt vallen en dat alles mag en goed is. Vind het echt bizar dat er tegenwoordig nog zo over gepraat wordt, hoor ik in onze omgeving gelukkig niet.
     
    lovewinnie vindt dit leuk.
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik vind dit eigenlijk wel goed advies. Het is belachelijk dat er mensen zijn die zich zo neerbuigend uitlaten over andere geaardheden dat hetero. En liefst zou je de hele wereld opvoeden om niet zulke kortzichtige opmerkingen te maken. Maar is dat haalbaar? Voor de komende weken / maanden / jaren in ieder geval niet.
    Draag er vooral je steentje aan bij, door open te zijn en voor te leven hoe het ook kan. Maar maak je dochter ondertussen weerbaar. Met haar ASS zal dat lastiger zijn, maar zeker niet onmogelijk.

    Dat veel mensen bij een meisje in eerste vragen naar een vriendje, is puur op basis van statistiek niet zo heel vreemd. Je kunt haar denk ik prima leren dat de meeste mensen die zo'n vraag stellen, vooral denken vanuit hun eigen kaders. Dat is niet iets waar zij zich opgelaten over hoeft te voelen. Als ze zich er goed bij voelt, is het fijn dat zij door haar openheid de blik van die ander kan verruimen.
    Een deel van de mensen zal denken "Oh ja, dat kan natuurlijk ook" en hun vraag een volgende keer wellicht wat breder formuleren. En een deel komt met zo'n stomme opmerking. Ook dat kun je aan je dochter uitleggen: zo reactie zegt alles over de zender en niets over haar als persoon.

    Worden opmerkingen daar minder pijnlijk van? Nee, zeker niet gelijk. Het is oneerlijk dat zij moet leren zich hiertegen te wapenen, in plaats van dat de ander wat subtieler en genuanceerder is. Maar het is, vrees ik, voorlopig in bepaalde kringen nog wel de realiteit. Leer haar dus dat soort meningen te laten bij de personen die ze verkondigen en niet te koppelen aan haar eigen identiteit.
     
    Mop81, Eppo82, Zwierezwaai en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina