Ach, als je later terugdenkt aan je leven, is het laatste wat je je herinnert de geur. De momenten, gezelligheid en tradities met je eigen gezin zijn toch zo fijn. Hier elk jaar. Erna gewoon luchten, een keer in die week de gordijnen wassen. En gewoon de deuren naar boven dicht laten tijdens het gourmetten. En gourmetkleding meteen in de was doen in de avond. Niet meteen hoor.. lekker uitbuiken samen. Tenminste.. zo doen wij dat.
Ja en eigenlijk heb je gewoon gelijk! Ik ben nu overstag. Wij gaan gourmetten. Helaas kunnen mijn gordijnen niet gewassen worden en de deur naar boven kan ook niet dicht. Maar toch.. waar maak ik me druk over.
Als je klaar bent met gourmetten eventjes een klein pannetje met wat wasverzachter zachtjes aanzetten op het fornuis.
Ik las van de week ook de tip. Gordijnen weghalen en meteen na gourmetten de ramen met een doek vegen. En verder inderdaad bakje azijn of wasverzachter en het raam open.
Een pannetje met water en een flinke scheut azijn opzetten (als het warm is het gas laag). De lucht is dan een stuk minder.
Je kunt altijd die febreze spray proberen op je gordijnen? Geen idee of het wat is maar een oom en tante van mijn man gebruiken het voor zowat alles.
Wij deden altijd een pannetje met water en zijn op een laag gaspitje. Van de week hoorde ik dat koffiedrap met een beetje water op het vuur ook goed kan. Wel soms water aanvullen.
Haha, mooi om te lezen! Je kunt de gordijnen er ook afhalen voor het gourmetten. Dat zou ik dan wel overwegen. Veel plezier samen!
Er is dus weinig te doen tegen het stinken. Alleen na die tijd ramen open en de geur verbloemen met iets anders. Ik ben zo bang dat het overal in gaat zitten, zoals de gordijnen, de bank, het vloerkleed. We hebben een open keuken dus de stank gaat gelijk door naar de woonkamer. Die geur moet de volgende dag echt weg zijn. Anders word ik er misselijk van. En mijn gordijnen zijn niet zelf te wassen. Naar de stomerij wordt het wel een dure grap. Dan maken we wel op een andere manier leuke herinneringen.
Kan bij ons niet. Hebben van die vouwgordijnen. Heb al eens gekeken. Volgens mijn man kunnen ze er niet af
Wij maken na ieder rondje bakken, de bakplaat schoon met keukenpapier, zodat er geen restjes op de bakplaat achter blijven en dit helpt aanzienlijk voor de geur
Het heeft ook heel veel te maken met wat je op de plaat legt qua vlees. Vet vlees stinkt veel meer. Vorig jaar kerst 1 dag gegourmet met alleen vis en dat stonk helemaal niet.
Dat is de enige plek waar we dat doen ivm de stank en in de zomer/lente in de tuin Het is wel altijd een gesleep maar wel gezellig.