klagen over vuurwerk

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 7 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.872
    13.038
    113
    Vrouw
    Heel goed van je, zodra mijn zoon ouder is en zelf met vuurwerk de straat op wil, krijgt hij ook die regels mee.
    Helaas liggen er hier regelmatig wel lachgaspatronen op straat, dus ik vermoed dat dat een andere groep is.

    Zodra er trouwens ooit iemand bewust vuurwerk naar mijn kinderen, huisdieren of mij zelf gooit, dan hebben ze echt een groot probleem. Dan ga ik dus wel bij de ouders klagen, en als die niet meewerken dan zal ik wel de politie bellen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Met het laatste volkomen eens, en als ik zo een klacht van iemand over mijn eigen kind krijg dan heeft die echt een groot probleem.Dan is het voor hem zeker 1 jaar geen oud en nieuw want dan ligt hij die dag om 20.00 uur in bed en tot oud en nieuw komt hij alleen nog maar buiten onder begeleiding van mij of zijn vader.
     
    Cin85 vindt dit leuk.
  3. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Van mij mag het vuurwerk stoppen. Het enige wat echt mooi is is (semi) professioneel siervuurwerk. En het echt mooie spul is maar zelden legaal...

    Mijn kinderen krijgen met oudjaar alleen een paar knal erwten en sterretjes. Heb een hekel aan knalvurwerk.

    Voor de rest zie ik met name veel schade, bergen met afval en gevaarlijke situaties waarbij vuurwerk op verkeerde plekken terecht komt. Wij moedigen dit absoluut niet aan bij de kinderen. Ik ken een boel andere (en gezondere) hobby's in de buitenlucht..
     
    Roos12, Nellie4, Marbloempje en 9 anderen vinden dit leuk.
  4. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    #84 Lief of Stoer, 7 dec 2019
    Laatst bewerkt: 7 dec 2019
    Ik heb niet alles gelezen. Van mij mogen ze heel het vuurwerk verbieden. Naast de angst die het bij mens en dier kan veroorzaken, vind ik het een complete milieuramp. In deze tijden vind ik dat echt niet meer kunnen. We moeten aan de elektrische auto, van het gas af, isoleren, consuminderen, alle afval scheiden en ga zo maar door. Maar wel jaarlijks voor zo'n 70 miljoen aan kruit de lucht in knallen. Dat klopt gewoon niet. Daarom zou het van mij verboden mogen worden. En eerlijk, ik denk ook niet dat dat nog heel veel jaren gaat duren voordat ze alles verbieden...

    https://www.ad.nl/politiek/kamer-wil-meer-soorten-vuurwerk-verbieden~a92009a1/?referrer=https://www.google.com/

    Edit: Mijn kinderen mogen niets afsteken en we kopen ook niets. Overlast ervaren we niet veel. Toevallig vanavond eenmalig een rotknal van één of andere vuurpijl. Daar doe ik niets mee. Als het langdurig zou zijn, bel ik misschien wel de politie. Voor mijn huis zou ik ze verzoeken weg te gaan. Maar dat zie ik hier nog niet gebeuren.
     
    Desse, Bloem2310, Marbloempje en 8 anderen vinden dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik denk ook niet dat het nog langer dan 5 jaar duurt voor in heel NL consumenten vuurwerk verboden is en er alleen nog proffesionele vuurwerkshows georganiseerd zullen worden.
    Alleen blijft het probleem van het illigale buitenlandse vuurwerk dan bestaan, en dat zijn juist de hardste knallen.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  6. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Dat denk ik ook wel. Maar voor mijn redenatie (milieu) neemt dat dan wel de grootste pijn weg ;)
     
    nizzie86, Zoe123 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.284
    4.153
    113
    Ik heb een keer de politie gebeld, toen stak onze onder buurjongen vuurwerk afstak in de afgesloten ruimte met schuren (en leidingen) onder de flat.

    Ik vind vuurwerk voor mijn eigen kinderen niks. Mijn jongste heeft vorig jaar zijn hand verbrand aan een spetterkaarsje.
     
  8. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Hier wordt al best regelmatig wat afgestoken maar ik heb er niet echt (over)last van tot nog toe. Mijn kinderen zijn er nog te jong voor maar zolang het enigszins lukt, wil ik het ook verbieden. Ik vind het gevaarlijke, vervuilende troep en ontzettend zonde van het geld. Ik vind het net zoiets als roken. Je hebt voor heel veel geld even kort plezier en dat met flinke gezondheidsrisico’s. Als je bijvoorbeeld oogartsen en plastisch chirurgen spreekt in het ziekenhuis, wordt het lastig om er eentje te vinden die zijn kinderen (of zelf) vuurwerk af laat steken..
    Ook heb ik toen ik een jaar of 10 was, gezien hoe iemand zijn hand verloor door een iets te snel ontploffend stuk vuurwerk. Dan heb je er wel genoeg van gezien voor de rest van je leven:|
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik vind siervuurwerk trouwens wel mooi om naar te kijken en professioneel georganiseerde shows hiermee en dan een verbod voor ‘thuisgebruik’ op vuurwerk lijkt mij dus een prima plan.
     
    Zara75 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  10. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Hier in de buurt ook een jongetje van toen 10 die 5 jaar geleden 5 vingers is verloren door vuurwerk. Vuurwerk dat van straat was geraapt en opnieuw afgestoken (dat was waarschijnlijk de 1e keer niet ontploft) en de 2e keer te snel omdat de lont dus al te kort was.
    Dat heeft me aan het denken gezet. Dan geef ik mijn kind liever dat cat.1 spul waar hij hoogstens een brandwond van kan oplopen dan dat hij niets krijgt maar stiekem vuurwerk aan anderen gaat vragen (dan weet ik niet wat hij afsteekt) of van de grond gaat oprapen.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  11. Leesteken

    Leesteken Fanatiek lid

    14 okt 2018
    3.630
    3.436
    113
    Ja, echt super leuk dat vuurwerk. Hier wordt al weken knalvuurwerk afgestoken. Ik heb dus ook al weken een paar honden in de stress.

    Overdag lopen de honden vaak buiten maar dit gaat al niet meer. Vorige week 1 in paniek over een hek van 2m gesprongen. Echt lachen.

    Doe maar gewoon met oud en nieuw en de rest van het jaar niet.
     
    hummeltje5, Desse en Zara75 vinden dit leuk.
  12. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Ik zal niet klagen, maar misschien wel zeuren (tegen mijn man oid) als ik er écht last van zou hebben. Vaak is dat niet door vuurwerk zelf, maar wel om wat ermee gedaan wordt.
    In liep vroeger, toeb ik een jaar of 13 was met mijn hond en toen heeft een groep gasten vuurwerk naar ons gegooid. Sindsdien was mijn hond doodsbang en is voor mij de lol eraf gegaan.

    Hier stond een groep vorige week bij school. Kleine knallertjes, niks aan de hand. Schijnbaar had iemand toch de politie gebeld want toen het schoolplein verlaten was (en die groep een stuk verderop stond) kwam er politie. Maar goed ook want ze hadden allemaal dingen aan het schoolhek gehangen en aangestoken. Toen heb ik dus wel de politie aangesproken, meer om te waarschuwen dat het even geblust moest worden.
     
  13. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.527
    6.219
    113
    zuid-holland zuid
    Ik heb nog niemand met knalerwten en sterretjes gezien ... daar zou ik ook de politie niet voor bellen. Mijn kinderen mogen 30/31 dec cat1 afsteken met hun vader. Maar ze vinden dat echt niet zo leuk dat ze dat 3 weken lang zouden willen doen.

    Maar de meeste vroeg-aanstekers hier gebruiken illegaal vuurwerk of gebruiken vuurwerk om vernielingen aan te richten.
    Al drie jaar op rij zijn er ruiten van ons kinderdagverblijf gesneuveld door vuurwerk. Vorig jaar lag het glas zelfs in de babybedjes! Gelukkig was het na sluitingstijd.
    Dat raakt me echt zo erg, dat ik echt de politie zal bellen als ik iemand in de buurt zie met knalvuurwerk.
     
  14. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.971
    17.011
    113
    Vrouw
    Op oudjaarsdag echt geen problemen mee. Als mijn zoontje de leeftijd heeft dat hij het ook wilt hebben/afsteken, wie ben ik om hem dat te gaan verbieden? Verbieden gaat toch niet helpen is mijn mening.

    Buitenom oudejaarsdag zal ik dit zeker verbieden (Zo lang ik dat kan) er komt een leeftijd dat ze hun eigen ding gaan doen, of je iets nu verbied of niet. Enige wat ik dan kan doen is hopen dat hij dan wijs genoeg is om een goede keuze te maken.

    Ik zie ook niet echt het nut van de hele maand december vuurwerk afsteken? Sterretjes oké, maar knallen etc nee, bewaar dat voor oudjaarsdag
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  15. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.126
    15.190
    113
    Hier nog een trutje die het niks vind. Geldverspilling, slecht voor het milieu, gevaarlijk
     
    Marbloempje, Happyhope, Evanesco en 8 anderen vinden dit leuk.
  16. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Maar als er dan overal grote professionele shows komen. Dan is dat toch net zo belastend voor het milieu?
     
  17. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    989
    1.712
    93
    Vrouw
    Heb niks tegen ongevaarlijk vuurwerk, erger me er wel aan, maar ja,is maar hooguit een maand dat je die knallen hoort en 1 nacht waarbij het flink tekeer gaat,prima.
    Heb hier wel een buurjongen die best harde vuurwerk afsteekt op de parkeerplaats als ouders niet thuis zijn en ruimt nooit zijn zooi op, zijn vader is een schoonmaak-freak,dus die zou het nooit goedkeuren,maar die is er nooit als dat joch bezig is:mad::mad::mad:. Met ouders kan je geen gesprek voeren, want hun kinderen zijn heilig en zouden zoiets nooit doen. Heb laatst telefoon erbij gepakt en gedaan alsof ik aan het opnemen was, toen hij de vuurwerk afstak. Nou,toen die mij zag "opnemen", gelijk naar binnen gegaan voor een bezem, al zijn zooi netjes bij elkaar geveegd en weggegooid:rolleyes:.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    1 show in een stad ipv al het particuliere afsteken? Lijkt me toch een stuk minder belastend...
     
  19. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    #99 bozoe, 7 dec 2019
    Laatst bewerkt: 7 dec 2019
    Ik heb een schijthekel aan vuurwerk. Ik hoop dat het allemaal verboden word. Het heeft totaal geen toegevoegde waarde vind ik.

    Het gejank op Facebook begint nu alweer. "Maar het is een traditie"...:rolleyes::rolleyes:

    Edit
    Ondertussen zit ik met een panische hond omdat iemand net besloot iets af te steken.
     
    Happyhope, Zara75, Sado en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.971
    17.011
    113
    Vrouw
    Hier beetje hetzelfde verhaal. Vaak steken wij zelf ook wat af bij oud en nieuw. Deze week waren de jongens van de overburen aan het knallen. Ja so what? Dan maakt het me echt niet uit en zou daarvoor zeker niet de politie bellen.
    Wel als ze bijv bewust in onze tuin zouden gooien of dingen moedwillig slopen door vuurwerk.
     
    hummeltje5, Whoopy en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina