klagen over vuurwerk

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 7 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.846
    16.878
    113
    Vrouw
    In een stad.. en dat is het nu juist. Leuk voor als je in een stad woont. Maar mensen in omliggende dorpen zoeken het dan maar uit? Of hoe moet ik dat voor me zien?
    Ik vind vuurwerk erbij horen met oud en nieuw, samen met de buurt wat afsteken.. langs de huizen lopen en elkaar gelukkig nieuwjaar wensen, ik geniet daar wel van.

    Dat er dan een aantal randdebielen zijn in nederland die het moeten verpesten, omdat ze niet fatsoenlijk ermee om kunnen gaan kan ik ook niet aan doen..
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  2. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Al het vuurwerk buiten oud en nieuw om vind ik overlast. Ook categorie 1 vuurwerk. Ik snap ook niet dat de overheid het goedkeurt dat dit wel het hele jaar door mag worden afgestoken. Buiten dat ik het persoonlijk gewoon irritant vind die knallen, zijn dieren er vaak erg angstig van. En ook sommige ouderen schrikken er erg van. Voor mij heeft het ook niets met buitenspelen te maken. Er vallen genoeg andere dingen te verzinnen om te spelen, zonder dat dieren, ouderen en ik daar last van hebben. Maar goed, dit is mijn persoonlijke mening. Ik snap heel veel keuzes van de overheid niet wat dat betreft.
     
    Nellie4, Marbloempje, Happyhope en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Dat kleine vuurwerk gebruik ik nu ook... training voor mijn net-niet-meer-pup op een gewone ronde steek ik soms iets af... knal erwt, rotje of rookbom...


    En nee daar klaag ik echt niet over maar als hier achter op de parkeer plaats zo hard vuurwerk afgaat dat mijn huis letterlijk staat te schudden of en dingen vernield worden... ja dan klaag ik! Niet bij knal 1 wel bij knal 5/6!!!
     
    Whoopy, GossipGirlxoxo en Ysabella vinden dit leuk.
  4. Msee

    Msee Niet meer actief

    Particulier vuurwerk, welke categorie dan ook, volledig afschaffen.
    Per gemeente een evenement op 31 december organiseren. Overdag voor de kleintjes, snachts professioneel vuurwerk.
     
    Nellie4, koffie88, Sado en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.374
    8.468
    113
    Het valt mij op dat de voorstanders het veelal gewoon gezeur vinden van de tegenstanders. Zelfs truttig heeft één persoon ons genoemd. Maar het valt mij op dat er door de voorstanders totaal niet inhoudelijk wordt gereageerd op redenen als deze die door Leesteken wordt genoemd. Dus huisdieren flink in de stress. Maar vergeet ook dieren buiten, ouderen en baby's niet.
    Mijn tweeling is met 25 weken geboren en hebben nog steeds heel prematuur gedrag. Dit resulteert onder andere in sterke schrikreacties en overprikkeling.
    De één heeft (tot nu toe) nog niet zo'n last van het vuurwerk omdat het meestal nog de milde knallen zijn. De andere schrikt wel heftig en raakt volledig in paniek. Echt ontzettend zielig? Hier heb ik dus mee te dealen.
    Leuk he?!
     
    Marbloempje, Happyhope, Maslov en 5 anderen vinden dit leuk.
  6. catlady

    catlady Bekend lid

    26 jun 2013
    939
    397
    63
    Vrouw
    Nederland
    Ik heb in het buitenland gewoond. Daar was vuurwerk niet toegestaan, zou door gemeentes geregeld worden.
    Het enige vuurwerk wat we hoorden was illegal geïmporteerd. Gemeentes deden er niets aan. Was weinig een zo'n oud en nieuw.

    Op oudejaarsavond vuurwerk vind ik niet erg, maar dat geknal een aantal week ervoor vind ik erg onnodig
     
  7. xSNDY19x

    xSNDY19x Fanatiek lid

    2 dec 2009
    1.777
    639
    113
    Vrouw
    *pakt de popcorn erbij*

    Wat een leedvermaak dit topic!

    Die ene maand per jaar dat je je af en toe dood schrikt van een hardere knal kom op nou en de rest is inderdaad cat1 vuurwerk.

    Zo word er over altijd en alles maar geklaagd en het is versomme ook nooit goed he. Ik snap wel dat sommige hier zeggen trutjes enzo.

    Ik weet dat Nederlanders klagers zijn, maar kunnen we soms niet even over ons hart strijken en denken ach die ene maand!
     
    Whoopy, wishfulthinking en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Sorry ik ben een moraalridder zoals ze dat zo noen en je hoort je aan de regels te houden. Die bommen die hier soms afgaan, echt niet normaal vind ik dat. Met oud en nieuw vanaf middernacht en dan een uurtje vind ik nog te doen. Maar eigenlijk ook helemaal niet nodig. En zeker dus niet de hele maand.
    Ik vind het een waardeloze traditie.
     
    Marbloempje, Happyhope, Evanesco en 8 anderen vinden dit leuk.
  9. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Ik wrijf in mijn handen dat wij hier totaal geen overlast hebben van vuurwerk. Het lijkt mij niet prettig als je dat wel hebt. We horen wel het één en ander. Maar het is zo weinig dat we er geen hinder aan ondervinden.
     
  10. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.042
    113
    Vrouw
    Ik hou van vuurwerk! Alleen siervuurwerk :) en het liefst van een ander want meer dan 10 euro geef ik er niet aan uit haha.

    Knal gebeuren mogen ze wel afschaffen, vind die rotjes niet feestelijk.
     
    hummeltje5, Fuddey en Zonnestralen vinden dit leuk.
  11. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Aan al dat knal vuurwerk heb ik nog nooit wat aan gevonden. Siervuurwerk kan daar integen wel mooi zijn! En ik kan daar ook echt van genieten (wel van andermans geld) vind het zelf zonde geld om te kopen.

    Ik vind alleen wel dat je het moet doen op de afgesproken datum en tijden.
    Heb een hond die helemaal panisch wordt van knallen, en dan letterlijk alle deuren open springt en over het traphekje vliegt als ware.
    Daarvoor moeten wij nu echt de deuren op de knip houden voor het geval dat.

    Juist omdat die knallen onverwachts komen, kan zij er niet aan wennen. Oudjaarsdag heb je de hele dag door knallen en merk ik aan haar dat ze daar sneller aan "went" dan hier en daar een losse harde knal dan raakt ze zo van slag.

    Voor de dieren vind ik vuurwerk vreselijk en al helemaal als ze er steeds vroeger mee beginnen. Mijn hond loopt echt vanaf eind november tot aan begin januari alert en gespannen buiten. :(
    Kleine rondjes, want het liefst plast ze nog net en rent daarna terug naar binnen.
     
    hummeltje5 en Zara75 vinden dit leuk.
  12. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    #112 momwithcamera, 8 dec 2019
    Laatst bewerkt: 8 dec 2019
    'Ze spelen tenminste lekker buiten?' Ehh ja dat kan ook met een bal of in een speeltuin :rolleyes: ik heb vroeger ook gespeeld met vuurwerk maar je kunt nu ook de conclusie trekken dat het gewoon dom is om kinderen er mee te laten spelen.
    Ik vind vuurwerk echt een waardeloze traditie, van mij mag het afgeschaft worden dat zomaar elke consument er mee kan rommelen. Elk jaar raken volwassen en kinderen gewond, er ontstaat schade en mensen en dieren zijn er bang voor. Artsen zijn er tegen omdat die elk jaar direct na de jaarwisselen ontplofte ogen en handen mogen gaan repareren omdat mensen er niet goed mee om kunnen gaan. En aan de hoeveelheid zooi die nog maandenlang op straat ligt te zien zijn er ook maar weinig mensen die hun troep opruimen. Ik snap echt dat mensen het mooi vinden. Maar graag in shows gerund door professionals.
     
    koffie88, Fuddey, NiVa0230 en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Er wordt eerder genoemd, die ene maand van het jaar... als we dat nou bij die ene dag in het jaar houden, dan blijft het specialer voor de liefhebbers en is er niet zoveel overlast.

    Ik vind (sier) vuurwerk met de jaarwisseling best leuk, maar de rest van de maand vind ik het onzin. Naast het feit dat ik vind dat veiligheid en vuurwerk afsteken ontzettend wordt onderschat, vind ik dat we dit niet kunnen verantwoorden naar het milieu toe. Ook de aantallen miljoenen Euro’s die per jaar de lucht in worden geschoten vind ik altijd weer shocking.
    Vorig jaar heb ik van heel dichtbij brand meegemaakt door vuurwerk, dan is de lol er ook snel vanaf. Wij moesten zsm naar buiten en konden niet thuis slapen.

    Dus wat mij betreft wordt het afgeschaft, of als eerste stap in ieder geval verboden tot 31 december, welke categorie dan ook. Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat het niet was toegestaan om vuurwerk voor 31 december af te steken. Ik irriteerde mij hier in ieder geval gisteren al aan.
     
    hummeltje5 en Zara75 vinden dit leuk.
  14. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Hier ook zo'n truttig persoontje die erg anti vuurwerk is. :rolleyes: Dat zou een stuk minder zijn, als het gewoon binnen de tijden dat het mag wordt afgestoken en daarna wordt opgeruimd.
     
    Fuddey vindt dit leuk.
  15. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.068
    4.178
    113
    eet smakelijk:rolleyes:

    ik zit nu rechtop in bed ondat iemand zo idioot is twee enorme knallers af te laten gaan. Ik dacht oprecht een explosie. De baby schrok wakker. Die slaapt gelukkig weer.

    in een tijd waarin je nog maar 100 op snelwegen mag, je blauw betaalt aan alles wat slecht is voor het milieu snap ik niet dat dit oke gevonden wordt.
     
    Happyhope, Fuddey, bozoe en 4 anderen vinden dit leuk.
  16. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Ik vind het altijd zo jammer dat mensen iets wat ze zelf niet herkennen bestempelen als ‘aanstellen’ en ‘truttig’ ed. Nu eenmaal niet iedereen is hetzelfde. Sommige mensen hebben oprecht last van vuurwerk, net als dat jij van andere dingen misschien last hebt en dan waarschijnlijk ook hoopt op begrip van mensen in je omgeving.

    Bij mijn weten mag je categorie 1 vuurwerk pas kopen en afsteken vanaf 12 jaar. Dat zijn mijn kinderen nog niet, dus ze kopen het nog niet en ze steken het niet af. Ik maak een uitzondering voor knalerwten op oudejaarsdag en mijn man laat de oudste met oud en nieuw soms onder begeleiding wel wat afsteken. Vuurwerk in je zak stoppen lijkt me extreem onveilig, ik mag dus hopen dat ze dat sowieso nooit zullen doen, ook niet als volwassene.

    De jongste vindt al dat vuurwerk maar niets en de katten ook niet. Ik ken ook iemand met een hulphond, althans die had ze, die verziekt is door vuurwerk. Dat gaat veel verder dan ‘gewoon schrikken’, eigenlijk verziek je dan iemands leven, want die persoon is afhankelijk van zo’n hond. En dat vind ik dus niet normaal.

    Mijn jongste kan ik binnen houden met oud en nieuw, maar niet de hele maand december. En in het kader van buiten spelen: daar heeft zij evengoed recht op, lijkt me. Hier valt het gelukkig nog mee. Half december beginnen de buurjongens wel, vind ik onnodig, maar ze houden wel echt rekening met hun omgeving, dus daar hoor je me tegen hen niet over en ik bel er ook zeker de politie niet over (dan zou ik hem eerst aanspreken of desnoods hun ouders; maar dat kan makkelijk omdat we elkaar kennen).
     
    hummeltje5, MinnieMouse94 en Sado vinden dit leuk.
  17. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Het vervelende vind ik dat als het oud & nieuw is je er rekening mee houdt.
    Zeker met dieren etc.
    Nu ze nu al zo knallen kan je soms geen kant meer op met je bange hond.
    Vind het echt sneu.
    Onze herder is nu al aan de medicatie.
     
    Leesteken vindt dit leuk.
  18. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik vind trutjes ook echt zo:rolleyes:
    Kan jij mij zien?
    Je hoort de tegenstanders toch ook niet over aso's?
     
  19. Friesin

    Friesin Fanatiek lid

    4 aug 2012
    2.260
    721
    113
    Ik vind vuurwerk er wel bij horen. Niet de vuurwerkbommen of zelf inelkaar gezette creaties en alleen wanneer en waar het mag.

    Na 00.00 heerlijk naar buiten, of bij slecht weer boven op zolder voor het raam staan, naar een vrolijk gekleurde hemel kijken. I LOVE IT!

    Traditioneel wordt er bij ons in het dorp vlak na het nieuwe jaar carbid geschoten. Wat een kracht joh! Vroeger vond ik dat altijd erg spannend, nu doe het me niet zo veel meer.
     
  20. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.011
    3.478
    113
    Vrouw
    Ik ervaar geen overlast en voor een melding bij de politie moeten ze het (bij mij) wel heel bont maken.
    Maar van mij mag het particuliere vuurwerk z.s.m. afgeschaft worden. Te vaak verkeerd zien gaan in de omgeving, vernielingen, Enschede...

    Uiteraard verpesten de personen die zich hufterig gedragen met vuurwerk, het wel voor de 'gewone' aanstekers.
     

Deel Deze Pagina