Hallo dames, Ik heb een vraag over champignons... Hoe kopen en bereiden jullie champignons als je ze koopt? (Ongesneden, gesneden, maak je ze schoon of niet en zo ja hoe..) Ik vraag me al een tijdje af hoe je dat het veiligste kan doen als je zwanger bent ivm toxoplasmose. (Zand en dergelijke zit nog wel eens aan ongesneden champignons en omdat er wel gezegd is dat bijvoorbeeld in de tuin werken gevaarlijk is enzo..) Of gaat het door verhitting goed en hoef je niet zoveel extra te doen..? Ik koop ze zelf bijna altijd ongesneden en maak ze dan schoon met een borsteltje. Dat borsteltje gaat daarna de vaatwasser in, maar dat blijft eigenlijk best wel lang vochtig.. Vraag me ook wel beetje af hoe hygiënisch dat is En de laatste tijd áls ik ze gesneden koop zijn ze dus niet schoongemaakt van te voren.. Wat kan je nou het beste doen met die champignons als je zwanger bent?
Nooit bij stil gestaan dat je toxoplasmose van een champignon kan krijgen Ik veeg de champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje. En snij de pootjes eruit.
Champignons verhit je en zijn dus veilig. Na voedselbereiding was ik altijd goed m'n handen. Lijkt me geen probleem. En champignons worden gekweekt in kassen/grotten oied toch. Dus daar zullen niet zo gemakkelijk katten komen om hun ontlasting te doen, lijkt me.
Ik koop (en kocht) ze gesneden en bakten ze altijd gewoon. Ze worden goed verhit dus geen kans op toxo
Nouja, op internet staat dat ze gekweekt worden op kuikenmest en paardenmest, dat wist ik ook niet hoor.. Ik vroeg het me al een tijdje af, dus vandaar de vraag
Geen gekke vraag hoor! Hier iemand die het aan haar verloskundige gevraagd heeft: https://www.zwangerschapspagina.nl/threads/champignons.1417/
Ja in 2005 en sindsdien verandert er wel het één en ander Die is niet voor jou maar omdat ik er zo moe van word wat je tegenwoordig allemaal niet meer mag in tegenstelling tot een jaar ervoor. OT; TS, champignons mag gewoon hoor maar je bent toch nog niet zwanger? Wil je nu al beginnen met eten wat niet mag tijden de zwangerschap