Broertjes alleen maar ruzie samen

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door cs1986, 27 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cs1986

    cs1986 Actief lid

    7 mrt 2013
    114
    4
    18
    NULL
    NULL
    Ik heb twee hele lieve zoontjes van 3 en 6. Als ze apart van elkaar zijn, spelen ze lekker, luisteren ze goed en zijn ze heel rustig. Maar zodra ze allebei in dezelfde ruimte zijn, worden ze druk, zitten ze elkaar continu in de weg, willen ze steeds het speelgoed wat de ander op dat moment heeft. Ze willen ook graag samen spelen (lees: rennen door het huis, springen op de bank, stoeien), maar dat gaat 3 minuten goed en dan wederom; ruzie. Als ze samen zijn luisteren ze veel minder goed naar ons en is de sfeer echt niet fijn. Ik word er, zeker in een vakantie, hartstikke moe van. Is dit herkenbaar en hebben jullie tips? Het lastige is dat beide kinderen niet boven willen spelen, dus even uit elkaar zitten is moeilijk.
     
  2. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.328
    113
    Amberxx vindt dit leuk.
  3. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.075
    3.516
    113
    Inderdaad zelf laten oplossen. Wat gebeurt er als je je er niet mee bemoeit?

    En als ze het echt te bont maken toch maar even ieder op eigen kamer. Dan vinden ze dat maar even niet leuk, gedragen ze zich misschien de volgende keer.
     
  4. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Hier gaat dat in fasen. Soms spelen ze hartstikke leuk samen en soms gaat het elke keer na twee seconden al mis. Ze zijn ondertussen 11 en 8, en een echte oplossing heb ik helaas ook nog niet gevonden :rolleyes: Hartstikke vermoeiend inderdaad zo af en toe.
    Ik zet ze wel eens uit elkaar als het echt aan de gang blijft: de een boven, de ander blijft beneden. Maar daarvoor zijn die van jou nog wat te jong, denk ik?
    Ik lees in ieder geval graag mee met eventuele tips!
     
  5. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Heel herkenbaar, hier een 10 en 7 jarige. Gaat al weken op die manier en ben er inderdaad heel moe van, gewoon op. Vakanties zijn vreselijk hier altijd al geweest

    Oplossing? Geen idee, ook ik zet ze apart maar ze blijven elkaar opzoeken en zitten dan toch weer met zn 2en op 1 kamer en binnen 5min wéér ruzie. Zo vermoeiend

    Heb het nu soort van opgegeven, willen ze spelen samen? Prima maar ik ga niet meer als agentje helpen als het ruzie wordt, lossen ze zelf maar op. Hier zit er 3jaar leeftijdsverschil tussen, maar afgelopen jaren zijn ze steeds meer op 1 niveau gekomen, zoon loopt wat 'achter' en zn zusje is kwa ontwikkeling verder dan haar leeftijd. Soort 2ling dat geen 2ling is en dat botst vaak gigantisch, hij kon zn zusje vaak nog wel dingen laten doen maar nu zijn ze elkaars gelijken en lukt dat niet meer, ze bijt flink van haar af nu
     
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.954
    8.765
    113
    De oudste kan toch wel boven spelen. Uitleggen dat het samen nu even niet gaat en hij nu lekker kan spelen zonder ruzie.

    Onze 5 jarige heeft ook niet altijd zin om boven te spelen maar dan gaat hij toch. Hij kan daar wilder spelen en meer in zijn spel zitten dan beneden. Uiteindelijk speelt hij heerlijk. We geven hem ook niet altijd een keuze.
    Meestal speelt hij druk beneden en eenmaal boven gaat hij een boek lezen hahaha kan dat niet andersom:roflmao:
     
  7. JongetjeM

    JongetjeM Bekend lid

    28 jan 2015
    959
    216
    43
    ---+
    Hier al jaren hetzelfde. Helemaal gek wordt ik ervan, apart zetten niet optie want zonder elkaar willen ze niet spelen maar net elkaar gaat ook niet. Nu laatste 2 maanden beter, maar hoop j34henw oom
     
  8. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Wat een verhelderend artikel. Zo doen wij het ook en dat werkt echt prima.

    Niet iedete keer ingrijpen maar leren voor jezelf op te komen en zelfstandig dingen op te lossen. Natuurlijk kan je waarschuwingen geven of ze apart zetten. Maar als ze elkaar blijven opzoeken kiezen ze ook zelf bewust voor een eventuele ruzie. Dan moeten ze vervolgens niet bij de ouders komen uithuilen of de ander de schuld geven.

    Hier geven ze aan wanneer ze rustig willen spelen of gaan ze op de eigen kamer spelen. De ander accepteert dat dan (of wij helpen daarbij).

    Zolang er geen spullen kapot gaan en ze elkaar niet pijn doen kunnen kinderen het prima zelf.
     
  9. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Hier ook de 2 oudsten die elkaars bloed wel konden drinken. Maar inderdaad, zelf laten oplossen ging in veel gevallen best ok. Soms ook niet en dan moest ik ze echt uit elkaar halen.
    Het gaat nu iets beter nu ze ouder worden, minder fysiek ;)
     
  10. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Hier ook 2 kinderen die elkaar niet kunnen luchten of zien. En dus altijd ruzie, vakanties vond ik vreselijk. Zelf laten uitzoeken is geen optie want dan ramt de jongste de oudste in elkaar. Gelukkig is de oudste nu puber en zit dus meer op haar kamer. Sneu is het wel want zij is bijna nooit de aanstichtster
     
  11. borntotry

    borntotry Actief lid

    11 jan 2009
    131
    24
    18
    Nieuw Vennep
    Hier is het niet anders! en die van mij zijn bijna 9 en 6,5. Ik denk dat het echt een jongensdingetje is, vooral dat aan elkaar zitten en stoeien.
    En als ze met meer kinderen zijn, bijv. hun 2 neven van 8 en 7 dan gaat het langer goed samen.
     
  12. suussuus

    suussuus Lid

    20 okt 2012
    58
    27
    18
    NULL
    NULL
    Oh had gehoopt dat het met de jaren rustiger zou worden ;)

    Hier 2 jongens van 5 en 7 (2,5 jaar verschil) en hier ook steeds elkaar toch op blijven zoeken, niet niet op elkaar kunnen reageren… pfff dodelijk vermoeiend soms. (Ik heb nog een baby erbij van 4,5 maand, hopelijk zit deze later niet in hun 'vaarwater'). Soms denk ik dat ze teveel in elkaars vaarwater zitten. Hierboven in de reacties zie ik dat het leeftijdverschil toch vaak 1-3 jaar is. Misschien als het meer is, dat er dan minder conflicten ontstaan? Hoop het ;)

    Ik grijp toch vaker in dat nodig is, maar ik kan ooit echt niet tegen hoe ze aan het stoeien ben, ik zie dan allemaal dingen gebeuren dat ik mijn hart vasthoud.
     

Deel Deze Pagina