70% van de kippen in nederland is plofkip, dus dat is de standaard. Als het om een speciale andere kip gaat hadden ze het moeten specificeren
Nee maar echt toch? En dan te bedenken dat je in 1x 300kcal naar binnen werkt. Dat is meer dan een Mars volgens mij
Ja dat vind ik ook altijd een beetje apart. Je blijft dan toch de associatie met vlees houden. Maar goed ik ben geen vegetariër maar wel grappig dat je het opmerkt want ik vroeg het me ook af.
Wij zijn absoluut geen vegetariërs, maar eten regelmatig geen vleeswaren op brood. Behalve de dingen die al genoemd zijn, vinden mijn kinderen dit ook lekker op brood: La vache qui rit Kwarkspread van heksnkaas Brie Kruidenkaas Gerookte zalm (de ene vegetariër eet dit wel, de ander niet) Aioli Ei, van roerei tot een uitsmijter Ook zijn ze dol op kaas tosti's, dat is toch net weer anders dan een saaie boterham met kaas.
Volgens mij was het geen Nederlands onderzoek. Ik neem aan dat áls het over plofkip gaat, ze het vergeleken hebben met "plofmelk" (zal vast een beter woord voor bestaan). Als je enkel naar de biologische varianten kijkt zal kaas nog steeds belastender zijn voor het milieu dan een kip vermoed ik... Voor n kilo kaas heb je zeker wel 10 liter melk nodig. En een koe eet en drinkt eenmaal veel meer dan een kip. Overigens had jij het over melk, maar in dit artikel werd gesproken over kaas. Maar goed dit gaat offtopic, excuses daarvoor.
Vis is dier dus niet vegetarisch. Mensen die vis eten maar geen vlees zijn technisch gezien geen vegetariërs maar pescotariërs. Leuk topic voor degenen die (grotendeels) plantaardig eten! Jammer alleen dat er zo vaak kaas wordt genoemd maar ja ook niet zo gek met een stelletje Nederlanders.
Het is ook een eerste stap hè. Elke stap is goed. Hier nu anderhalf jaar vegetariër maar ik eet ook nog kaas en melk. Wel minder. Bij koffie neem ik nu oatly melk of vegan slagroom, bij pasta neem ik steeds vaker de kaas van violife maar voor mijn verslaving de kaassaus maak ik het nog met melk en kaas. Stilaan laat ik meer en meer staan en de vegan varianten zijn immens aan het groeien waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om dierlijke producten stilaan te vervangen.
Daar heb je zeker gelijk in. Overigens ben ik geen vegetariër meer (wel ruim 20 jaar geweest) en zeker geen vegan maar probeer dierlijke producten echt met mate te nemen. Ik bedoelde het ook niet belerend ofzo, zoals je vaak bij vegans ziet ('vlees is moord!' etc), Maar meer als constatering. Overigens is kaas echt af te leren. Ik weet dat de meeste vegans het meeste moeite hebben om kaas te laten staan, zelf was ik dol op kaas maar nu eet ik het amper. Waar we wonen hebben ze geen lekkere kaas dus dan kick je wel snel genoeg af ik maakte laatst zelf een vegan kaas op basis van bulgur. Was echt een succes!
Daarom houd ik ook juist níet van nepvlees, het lijkt voor mij gewoon teveel op vlees. Ben niet zo'n vleesliefhebber namelijk en eet dus vaker vleesloos. En dan hoef ik niet iets dat op vlees lijkt qua smaak/structuur. Ik ben vegetarisch opgevoed en kreeg nagenoeg altijd nepvlees en sinds ik uit huis ben om die reden ook nooit meer nepvlees gegeten. Behalve dan als we bij m'n moeder gingen eten ofzo.
Ik zie dat mijn opmerking iets te kort door de bocht was, dit dekt de lading veel beter. Super dat je je zoon wilt steunen! Ook denk ik dat we moeten oppassen met alle toevoegingen die erin zitten, die zijn echt niet allemaal gezond.
De tomaten americain van Jumbo vinden wij heerlijk. Echt lekker smeuïg van smaak. Maar vast niet heel gezond vanwege het toegevoegde zout.
Als je vegetarisch wilt eten en wel kaas eet, hoe zit dat dan? Daar zit toch stremsel in? Ik eet overigens weinig "gewoon" brood, maar de spread van de aldi(chili) is erg lekker
Nou ja de kern van mijn punt is eigenlijk, dat vegetarier zijn en weinig co2 uit willen stoten 2 verschillende dingen kunnen zijn. Je kunt ook vegetarier willen zijn , omdat je de bio industrie niet wilt steunen, of omdat je geen dode dieren wilt eten. Je kan redelijk duurzaam vlees eten, en ook heel onduurzaam veganist zijn (en alles ertussenin). Ik heb de cijfers zo niet paraat, maar cashewnoten worden ook heel mileubelastend geteeld en komen van heel ver weg. Als je daar je kaasvervanger mee maakt... ik zou wel willen weten wat uiteindelijk echt duurzamer is.
Daarin geef ik je gelijk hoor. Het is idd niet zo zwart/wit. Mijn opmerking over kaas was alleen omdat ik zoveel kaas zag langskomen en sommigen dus ook aangaven dit te eten uit milieu overwegingen.
Vegetarische filet american van Smaeck, te koop bij AH en ligt meestal bij de normale filet american en vleeswaren, bij de kaas en vlees afdeling. Lijkt ontzettend veel op de echte filet!
Klopt, dan zul je moeten kiezen voor kaas met vegetarisch stremsel. Zo ook gelatine in bijv. snoep, drop, gebak -weipoeder -E-nummers kunnen ook van dierlijke afkomst zijn, o.a. e471, e120 (karmijn) Etc.