Heel veel supermarkt kazen zijn gemaakt met vegetarisch stremsel tegenwoordig, staat gewoon op de verpakking.
Fijn! Sowieso is niet voor iedere kaas stremsel nodig, ik maak ook wel eens witte kaas (soort feta) waar geen stremsel voor nodig is. Ook bv ricotta heeft geen stremsel dacht ik.
Ik vind het juist heel logisch. Een reden om vegetariër te worden is om dierenleed te voorkomen. Betekent niet meteen dat je vlees niet meer lekker vindt. Ik zou ook vleesvervangers zoeken als ik vegetariër zou worden, omdat ik van de smaak houd.
Misschien al genoemd, weet niet of je van geitenkaas houdt? De smeerbare geitenkaas van president is heel lekker. Rondelé heet die. Heerlijk. Mijn zoontje vindt dat ook heerlijk en eet dat al sinds hij 9 maanden is op brood. Hij kiest het zelfs nu boven zoet beleg.
Heel erg bedankt dames. Ik lees al hele goede tips, bepaalde beleg dingen waar ik echt niet aan had gedacht. En ook fijn dat er bepaalde merken erg in de smaak vallen. Ik heb al wat in huis gehaald van garden gourmet. We beginnen nu met de duidelijk dierlijke producten zoals vlees en vleeswaren. Alle enummers en iets als stremsel, kunnen we altijd nog kijken of we daar verder mee willen. Of niet. We gaan echt niet zomaar even over naar een volledig vegetarisch of vegan menu. We zullen vast af en toe een “foutje” maken. En kaas melk en eieren blijven voorlopig gewoon op ons menu.
Maar de hele "vleesvervangers" industrie is toch hartstikke onlogisch? - 'vegetarische kip' bestaat niet. Dus eten mensen een of ander goedje dat eruit ziet sls kip of rundergehakt, maar vaak hebben ze geen idee wat ze eigenlijk wel eten. Want waar is dat goedje van gemaakt? En wat wordt toegevoegd om iets van groente of granen naar vlees te laten smaken? Het klinkt totaal niet als gezond eten, en het ziet er ook hartstikke nep uit. Wij eten ook veel vleesloos beleg omdat we bewerkt vlees willen vermijden. Maar dan eet ik liever iets dat 'kikkererwtenpasta met tomaat' heet ipv 'vegetarische filet americain'. De tweede bestaat namelijk niet, en bij de eerste naam weet ik tenminste wat ik eet.
Nee natuurlijk bestaat vegetarisch vlees niet. Een smaak die op kip of ander vlees lijkt blijkbaar wel. Als je vegetariër wordt en wel van de vleessmaak houdt, snap ik heel goed dat je voor zulke opties kiest. Dan is het wel fijn als het product vegetarische kip oid heet. Weet je ongeveer hoe het smaakt. En ik heb geen idee wat de samenstelling is en of het gezond of niet is. Ik eet het zelf namelijk niet, maar zou het wel proberen als ik vegetariër wilde worden.