Geen idee hoe het in Italië gaat, daar wonen wij namelijk niet. Ben dus ook niet bekend met al die termen. Ik weet wel dat onze eigen olijfolie echt veeel anders smaakt, die Spaanse en Italiaanse olijfolie zijn daarbij vergeleken bijna smaakloos. In ieder geval wat ze in de Nederlandse supermarkten verkopen dan. Dat zal dus dan wel geraffineerde olie zijn. Volgens het Voedingscentrum is alleen geraffineerde olijfolie geschikt voor verhitting las ik net. Maar de onbewerkte olijfolie kan je het beste koud gebruiken.
klopt je kunt in sommige olijfolie bakken. De extra virgin olie moet je voor koud gebruiken. Daar zitten veel meervoudig onverzadigde vetzuren in. Deze vetzuren gaan kapot tijdens het verwarmen op hoge temperatuur en dan krijg je allerlei “afbraakproducten”. Je kunt beter bakken in zonnebloemolie of pindaolie, die hebben van nature een andere vetzuurverhouding.
Oh ja je hebt zeker gelijk. Een dagje slecht slapen overleef ik zeker wel (Ik wordt er alleen heel kribbig van..) Maar ook als ik ziek ben, kan ik mijn bed niet in. Zo heb ik dus ruim 3 weken met holteonsteking gelopen, koorts, knallende koppijn, want écht rust pakken ging dus niet. Nu sinds een week er bijna vanaf, maar dan helpt een nacht slecht slapen niet. Ik ben overigens wel vanaf half 7 in de weer (ook na een slecht nachtje), maar je hebt gelijk dat zodra de oudste op school zit, het allemaal wat rustiger gaat thuis..
Dat is dan heel een erg bewerkt product. Ik had het over zuivere olijfolie. Denk namelijk niet dat mijn schoonvader alle apparatuur e.d heeft om het in die mate te bewerken (commerciële zonnebloemolie is trouwens ook erg bewerkt maar dat terzijde).
Ik werk idd. 3 dagen per week. Dus heb het liefst dat ze slecht slapen dinsdag nacht en donderdag nacht . De woe en de vrijdag ben ik thuis en heb ik enkel de 2 jarige in huis.
Ze moet maar wat flesjes opsturen naar ons . Ik gebruik bijna niet anders dan olijfolie. De "normale" om in te bakken (Maak er zelfs jus van als het moet) en de extra vierge voor salades. *jum*
Wij hebben pas 90 liter gekocht Is wel voor ruim een jaar ofzo. We ontbijten er vrijwel iedere ochtend mee. Bijna iedereen doet dat hier, zou echt nooit weer terug willen naar een boterham met kaas of hagelslag
90 liter, dat is een liter in 4 dagen? daar valt mijn mond wel wagenwijd van open waar bewaar je dat?
Nee is ook deels gekocht van een andere boer. Mijn schoonvader houdt vaak niet genoeg over voor de hele familie (grote familie) omdat hij ook nog wat verkoopt.
Al sinds ik klok kan kijken staan mijn klokken, horloges en telefoon 10 minuten. Ik bedrieg me zelf dat weet ik maar het is altijd fijn om te denken oo ik heb nog 10 minuten.. Nu heb ik een nieuwe telefoon en die tijd is niet zelf te veranderen, vreselijk!!
klopt dat die olijfolie is bewerkt, hetgeen je schoonvader heeft moeten jullie inderdaad lekker zo opeten! Heerlijk. overigens hebben zonnebloemolie en arachide/pinda olie een andere samenstelling en die planten kunnen minder van die meervoudig onverzadigde vetzuren maken.