Ik maak weleens een ketjap-honing-chili woksausje: 100 gram honing 3 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel ketjap asin 5 eetlepels chilisaus 1 theelepel rijstazijn 1/2 eetlepel sambal badjak 1 eetlepel gembersiroop 2 teentjes knoflook fijngesneden En deze (ketjap-zwarte peper): 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper (of gemengde peper) 2 eetlepels ketjap manis 3 tenen knoflook geraspt eetlepel honing 1 eetlepel azijn En deze is ook lekker: 2 centimeter verse gember 4 eetlepels sojasaus eetlepel (rijst)olie 2 teentjes knoflook theelepel sesamolie eetlepel zoete chilisaus sap en rasp van een halve limoen theelepel mosterd 1 tot 2 eetlepels honing theelepel Thaise vissaus
Super. Dank je wel. Van die tweede heb ik alles in huis. Is deze pittig? Ivm de kinderen.. en wanneer voeg jij het precies toe?
Nee hoor, valt wel mee. Maar je kan altijd wat minder zwarte peper doen. Ik voeg het aan het einde toe. Eerst even roerbakken en dan de woksaus snel en op hoog vuur meebakken.
Wij gebruiken altijd deze: 4 eetlepels oestersaus 2 eetlepels vissaus 3 eetlepels water 1 theelepel suiker onwijs lekker in combi met gewokte kip, broccoli, wortel, sugersnaps, lente ui en cashewnoten
Ik maak alle woksauzen zelf. Zoetzuur benodigdheden Blikje ananas op siroop Klodder Ketchup Citroen (3 keer knijpen) Een scheutje water 2 eetlepels maizena/aardappelzetmeel ( indikken) Lekker saus voor varkenshaas/champignons 1-2 eetlepel worcester sauce 1/2 eetlepel ketjap manis 1/2 eetlepel sojasaus 1-2 theelepels suiker Scheutje water Inbinden met maizena etc etc ik heb nog meer. Pb mij maar als je nog meer receptjes wil.
Ik vind het ook altijd een zoektocht. De meeste recepten die ik tegenkom zijn niet een eigen saus recept, maar het mengen van wat andere kant-en-klare sauzen met wat kruiden..
Ja @amdaa dat is waar maar die van @Adje was in elk geval een succes. Bedankt. @lievemandie ook bedankt. Die bewaar ik voor de volgende wokronde.