Nee dat klopt. Sowieso houdt mijn man niet van "vet" eten, dus roomkaas en spekjes etc vallen hier ook af. Hier worden veel veel groentes en aardappelen/pasta gegeten. Wat het soms wel erg lastig maakt om het budget te houden pff. Maar iedereen (behalve ik haha) heeft het echt nodig. Man sport heel veel en loopt marathons en als hij niet voldoende eet valt hij zo af.
Ik at een heel bolletje mozerella samen met mijn 2 jarige dochter haha. Maar je kan er prima iets van spekjes in doen of hakblokjes lijkt mij.
Misschien een heel ander soort tip dan een compleet recept, maar de soepverspakketten van ah (en ik zag ze bij de lidl nu ook) bevatten behoorlijk wat groenten en dat redt je makkelijk voor 1.25 p.p.
Koken met AH bonusaanbiedingen ( vanaf morgen) roerbakmie 300 gram € 1,19 Wokgroenten chinees 2 maal 400 gram 2e gratis €1,99 Kipburgers 2 stuks 2e doosje gratis € 1,73 Kruiden met bamikruiden en ketjap. Mogelijk zelf wat satesaus bijmaken. totaal €4,73 Is best een flinke pan. Dus misschien eten de niet zo’n grote eters hier wel 2 dagen van.
Bij de AH zijn nu de maaltijdpakketten €3,49 per pakket. Zitten ook pakketten bij waar niet veel meer aan toegevoegd hoeft te worden zodat je binnen of maar net over de €5,- gaat voor 4 personen.
wij aten van de week weer een lekker, nieuw recept, die ik graag hier wil delen. https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/spruitjes-uit-de-oven-met-gehakt/ spruitjes - 0,79 (Lidl) rundergehakt - 1,50 (AH nu 2x500g voor 4,99, ik gebruikte 300g) peren 0,20 (Lidl 1kg voor 0,99) 2 eieren - 0,50 geraspte kaas ~1,- overige ingredienten heb ik standaard wel in huis, dus rekende ik niet mee. Wij aten er met 2 volw en 2kind van, dus 1,- pp En deze staat voor komende week op de planning: https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/courgette-met-gehakt-ovenschotel/ Courgettes 2 voor 0,99 (AH) rundergehakt - 1,50 (300 g) tomatensaus/gezeefde tomaten - 0,49 1 ei - 0,25 griekse yoghurt - 0,40 (200g uit een emmertje van 1,69) evt nog een stokbroodje erbij
Heb gisteren een gerecht van Jamie Olivier gemaakt uit het vega boek. Makkelijk en lekker en door de seizoensgroenten erg goedkoop. Voor 4 personen. 1 knolselderij 2uien 500 gram aardappel( heb iets kruimig genomen) Bieslook vers. (Ik heb een plantje thuis) Drie wortels Eetlepel mosterd Olijfolie 4 grote eieren. Alle groenten heel dun snijden, wortel in linten. Ik heb een mandoline voor de overige groenten gebruikt. Alles in een grote braadslede gooien, bieslook en olijfolie mosterd en zout en peper erover, afdekken met aluminiumfolie, 1 uur op 220 graden in de oven dan Tien minuten zonder folie, Kuiltjes maken in de groenten, eitjes erin breken en nog een minuut of 3 terug tot de eitjes goed zijn. Nog een klein beetje zout en peper erover als het klaar is. Er hoort nog een spinazie salade bij, van alleen 100 gram baby spinazie met citroensap en olijfolie. wij zijn met z’n zevenen thuis. Niet allemaal volwassen, wij kunnen van dit gerecht, met een paar extra aardappels en wortels, een ui en voor ieder een ei, zat eten.
Krachtige Knakworsten (2 volwassenen, 2 kinderen) - 1 blikje knakworst (10 stuks) - witte bonen in tomatensaus (350 g) - witte rijst (420 g) - 1 ui - 1 tomaat - 1 bouillonblokje - zout/peper/peterselie Bereiding - Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking - Snij de knakworsten schuin af zoals bij sperziebonen - Fruit de ui op hoog vuur - Voeg de blokjes tomaat toe en goed omscheppen - Voeg de knakworst toe en breng op smaak met zout en peper - Zet het vuur midden hoog en voeg de bonen en het bouillonblokje toe - Zet het vuur laag en strooi de peterselie erover heen Kerrie/gehaktschotel met stukjes ananas (2 volwassenen, 2 kinderen) - 250 g gehakt - 400 g kidneybonen uit blik - 400 g mais uit blik - 420 g rijst - blikje ananas op sap - zout/kerriepoeder Bereiding - Bak het gehakt in de koekenpan en doe er kerriepoeder en zout bij - Roer het mengsel goed om - Vervolgens de mais en de kidneybonen zonder vocht toevoegen - Voeg het sap van de ananas toe (zonder de stukjes dus) - Zachtjes laten pruttelen zodat het goed warm word en de smaak er goed doorheen trekt - Als laatste de stukjes ananas erdoor en even laten mee verwarmen (Gerechten en kruiden kunnen naar eigen inzicht worden aangepast)
Dankjewel @Beheer . @nutts bij deze het topic. Super lief wat je voor je vriendin doet. Hopelijk haal je hier wat leuke gerechten vandaan.
Verbaasde mij ook ja. Sowieso al het vlees. Vind ik niet meer zo van deze tijd, denkend aan milieu enz. Ik eet weleens vlees maar niet vaak. Vleesvervangers of biologisch is duur maar heb ik er wel voor over. En vaak kan het ook uit een gerecht. Als je al ei hebt door de nasi, waarom dan ook nog kip?
Waarschijnlijk bedoel je het retorisch, maar ik heb toch een serieus antwoord: Het voegt beide zowel smaak als structuur toe. Buiten de structuur breng ik de ei op smaak met sesamolie en sherry en de kip wordt ook gemarineerd. Dus voor mij zijn ze onmisbaar in een lekkere nasi. Als ik op het geld zou moeten letten zou ik als eerste de kip weg laten, maar dan zou ik de nasi wel een stuk minder lekker vinden.
Nee ik bedoel het niet retorisch. Ik begrijp dat mensen het eten omdat ze het lekker vinden. Maar voor mij is milieu belangrijker. En die vleesindustrie is echt wel heel erg. Ieder z’n ding natuurlijk en dat respecteer ik. Maar vraag me soms af of iedereen wel na denkt bij zijn of haar belangen. Ik vind nasi met kip ook lekkerder maar dus zeker niet onmisbaar.
Ah, daar verschillen we dan gewoon van mening. Voor mij is het weglaten van de kip uit nasi net zoiets als het weglaten van gehakt uit een bolognese saus. Er voor mij dan genoeg andere gerechten waar het vlees geen belangrijk element is voor de smaak.
Ik vind Bolognese saus bij mijn pasta sowieso niet lekker haha. Voor man en kind gooi ik er altijd vega gehakt door, smaakt ze prima! Juist bij gerechten waar vlees doorheen zit is vervangen door vega echt heerlijk. Ik geniet dan juist af en toe van een lekkere goede biefstuk ofzo