Hallo allemaal, Mijn zoon heeft als schoolproject een Herman( vriendschaps brood/cake) meegekregen. Nu hebben we Herman dus in de keuken staan, maar hij stinkt zo. Iemand al ervaring ermee? Is het normaal dat hij stinkt? Zal wel het gistingsproces zijn, maar getver.........
Ik weet dat zurig ruikt maar stinken kan ik mij niet heugen.... Stiekem nieuwe herman maken? Herman zelf starten, boodschappenlijst: Witte basterdsuiker 100 gram Warm water 250 ml Gist 1 zakje Bloem 225 gram Zelf starten: Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water. Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan. Roer de rest van het warme water erbij en de bloem. Klop totdat het een glad beslag is. Goed afdekken met plastic folie. Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag.
Nou blijkbaar al heel oud, heb het gegoogled en kom op berichten van 2000 terecht. Het is voor de les biologie volgens mij, gaat in ieder geval over het gistingsproces. Het kan natuurlijk zijn dat ik er gevoelig voor ben, die geur.
He bah.. dat is niet fijn,.. Ik ken het ook niet. Wanneer moet ie weer mee? Hopelijk snel, bij mij zou ie anders gewoon een plekje buiten krijgen
Zoiets zou ik ook vreselijk vinden, maar voor kinderen natuurlijk geweldig. Ken het van verhalen, of het echt stinkt weet ik niet maar ik zou het ook vast ruiken met gevoelige reuk. Is de schuur een optie?
Helaas moet hij zeker op kamer temperatuur blijven, anders werkt de gist niet! Ik heb hem onder een theedoek gezet, nu ruik ik hem alleen als de theedoek eraf is.
Ruim voor het jaar 2000 zelfs al.! Wij hadden ook een Herman op de basisschool, dat is rond 1990 geweest.
Oooow ik haat herman Hahaha. Ik krijg ieder jaar 2 keer een herman en dat staat dan weer op het aanrecht te staan en Pfff nee het liefst vermoord ik herman en dump hem in de kliko
Oooh Herman, dat is oud Dat hadden we in de jaren 80 al. Ik weet nog wel dat het echt een typische gist geur had.
Haha, nee er moeten op vaste dagen extra ingrediënten in en op dag 9? kun je het over vier bakjes verdelen. Drie weggeven aan een ander en met het vierde bakje maak je op de laatste dag een cake. (Lekker met appel) Ik bakte meestal drie cakes en deed 1 bakje in de vriezer. Ik raakte de Herman nooit kwijt aan een ander OT: het kan idd best wel stinken/ruiken. Het is een gistbeslag.
Ja dat begon dan weer bij dag 1. Bij die Herman hoort ook een brief waarin precies staat hoe je voor hem moet 'zorgen'
Staat er dan nog geen schimmel op na dag 4? Oh dat zou hier op de 2de dag al in de kliko liggen. En er zou zeker geen cake meer van gemaakt worden hoor. Gelukkig nooit hoeven maken of gehoord. En ben van 84