wij gaan waarschijnlijk ook voor de combinatietest. Bij ons dochtertje destijds ook gedaan. Kinkhoest ga ik wel doen. Voorkomen lijkt me beter dan genezen.
Ja? En was de uitslag een beetje duidelijk? Of zit je lang in onzekerheid. Voor mij helemaal nieuw maar we willen het nu ook wel doen. hoorde trouwens als je het in België laat doen dat je dan ook meteen het geslacht te horen krijg. Kunnen ze ook eruit halen met bloedprikken.. hier weten ze het ook maar mogen ze het niet delen omdat mensen dan naar voorkeur een keuze kunnen maken( heel bizar maar schijnbaar denken sommige mensen zo.. bah)
Bij ons was toen snel duidelijk dat het er voor toen goed uitzag. Weet niet meer hoelang we op de uitslag moesten wachten , maar niet gek lang. Ze heeft toen op ons verzoek nog wel even de nupt theorie toegepast. En die klopte ook. Ze zei wel dat het geslacht voor 75% zeker was
Ja mijn vriend wilt een gender reveal. Dus wij mogen zelf het geslacht ook niet weten. Alleen degene die de ballon maakt.. met confetti. Voor de kleur en verder moeten wij dan ook wachten. Ik ben zo slecht in wachten.. sinds vanmiddag gewoon ziek van zenuwen voor zaterdag. Ik vind het zo spannend .
Toevallig net de folder gelezen. Ik vind het wel een lastige keuze wel of niet de combinatietest/nipt. Wat misschien fijn is als je onverhoopt (!!) een slechte uitdlag krijgt, is dat je je geestelijk kunt voorbereiden mocht het syndroom van down zijn. De andere twee syndromen komen zo weinig voor dat ik het daar eigenlijk niet voor zou willen laten testen. Bij die twee lees ik dat het kind (echt verschrikkelijk) maar max een jaar te leven heeft, maar meestal rond de geboorte al overlijdt. Het klinkt misschien gek om te zeggen, maar die kans lijkt me zo klein dat ik me daar geen zorgen over wil maken. Of denk ik nu niet logisch? Bij het syndroom van down zou ik het kind zeker ook willen krijgen en geen actie ondernemen. (hoe moeilijk ook) Daarom denk ik dat ik geen test doe. De kinkhoestprik zeker wel. Ik neem aan dat ze precies weten wat ze doen met deze vaccinatie.
Wat is het grootste verschil tussen de combinatietest en nipt? Wij willen denk ik de nipt wel laten doen.. maar twijfel over de neven. Heeft iemand daar meer info over?
https://onderzoekvanmijnongeborenkind.nl/de-verschillen-tussen-de-combinatietest-en-de-nipt-op-een-rijtje-gezet Denk dat het hier het duidelijkst uitgelegd wordt wat het verschil is. Wij doen de test niet.
7 weken ook hier! Jeeej.. morgen mag ik eindelijk (leek wel een jaar te duren :,) Nee overdrijven is ook een vak. Maar ben wel echt nerveus en ga zometeen werken en vroeg slapen dan is het snel morgen haha
ik denk dat het puur is wat je zelf wilt. Ik ken een vrouwtje (die was wel al op leeftijd 47) Maar haar kindje had het Edwards syndroom (ook 1 van die heftige) ze heeft nooit getest en het kindje heeft maar een maand geleefd. Ik zou zoiets liever van te voren weten want deze vrouw is er nogsteeds niet overheen en heeft het kindje ook echt moeten begraven etc. Heel rot om over te praten nu maar het zijn de feiten.. ik weet zoiets liever dan met 11 weken dan dat ik na een maand me kind moet wegbrengen
Daarbij zou ik hele ernstige afwijkingen of handicaps ook graag willen weten. De kans is zeer klein.. ik heb al een gezonde meid en ben nog jong. Maar het gaat ook om haar leventje, nu ik al een kindje heb denk ik er toch anders over en wil ik de test wel doen. Bij haar niet gedaan overigens en was ook allemaal in orde maar nu denk ik daar veel meer over na
Wij hebben 3 maart de nipt. Wij doen hem wel omdat we vinden dat we ook verantwoordelijkheid dragen naar onze andere 3 kinderen. Een combinatietest vind ik niks zeggen en hebben we dus ook nooit gedaan. Ik hoop en wens dat alles goed is maar ik wil het liever vroeger dan later horen als dat niet zo is. Hier weet niemand het, ook de kinderen niet. Voor onze kinderen duurt wachten al lang. Een maand is al lang voor ze, laat staan 7. We vertellen het na de nipt uitslag.
Als je een test laat doen: doe de NIPT! De combinatietest is veel minder betrouwbaar en laat veel vaker ouders denken dat ze mogelijk een kindje met een afwijking hebben als dat later niet zo is. Meestal raden ze bij een slechte uitslag ook aan om een NIPT te doen, dus waarom dan niet meteen? Wij hebben de test vorige keer laten doen met nevenbevindingen, maar over dat laatste snap ik wel als je twijfelt. De nevenbevindingen zijn niet altijd zo'n duidelijk verhaal en je moet daar dan wel zin in hebben. Wij hebben de filosofie dat we bij voorkeur op medisch vlak alles willen weten wat kan, zo vroeg mogelijk, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Juist bij de twee syndromen waarbij de levensvatbaarheid van het kind heel laag is zou ik afbreking van de zwangerschap overwegen, omdat ik het kindje onnodig leiden in die eerste maanden zou willen besparen. Down is lastiger, maar ook daar kleven vaak veel gezondheidsproblemen aan en bovendien zie ik bij mijn nichtje met een verstandelijke beperking (hersenbeschadiging door vroeggeboorte) hoe moeilijk deze kinderen het soms mentaal hebben, ze weten namelijk vaak wel dat ze anders zijn, willen zo graag zelfstandig zijn, maar het kan niet. Ik weet niet of ik dat een kind aan kan doen. Maar goed, dat is dus een persoonlijke keuze. Succes met jullie keuze!
En o ja, over kinkhoest: ik heb die prik op eigen initiatief vorige keer gedaan bij mijn zwangerschap twee jaar terug. De prik is in Engeland en Frankrijk al veel langer standaard. Het betekent bovendien dat je kindje zelf pas op latere leeftijd een eerste inenting hoeft. Wat mij betreft ook: voorkomen is beter dan genezen. Kinkhoest is echt een naar virus voor die kleintjes. Was het @Rosa5 niet waarvan het neefje nu in het ziekenhuis lag? Hoe is het daar nu?
Wij gaan voor de NIPT test. Vorige keren niks laten doen maar mijn man wil het nu wel en ik vind dat hij er ook wat over te zeggen heeft. En ik sta er ook achter. We hebben nu 3 kinderen en mocht er iets met de baby zijn, dan heeft dat ook op hun effect. De vaccinatie ga ik ook halen. Ik heb daar wel vertrouwen in.
Wij willen hoe dan ook laten testen, want, net als Rhombi, hebben we al drie kinderen en ik denk dat het héél zwaar zou wegen als zij te maken krijgen met een lichamelijk en/of geestelijk beperkt kindje. Daarbij zouden we dan moeten verhuizen, omdat ons huis gewoonweg niet praktisch en zelfs gevaarlijk kan zijn voor dat kindje (oud herenhuis, dus steile trappen en erg smal). We zouden in zo'n geval dan ook overwegen het kindje weg te laten halen, hoe ongelooflijk verdrietig dat ook zou gaan zijn. Nog nooit gedaan of hoeven doen en natuurlijk hopen we dat nooit mee te hoeven maken! Dit kindje is zó gewenst!! ❤
Zelfde voor ons als bovenstaande reacties. Dus jullie raden de nipt aan? Vind het zo een ingewikkeld verhaal qua verschillen.
Ja klopt, hij is stabiel maar verder nog niet veel verandering. Ik ben blij dat de prik nu ook standaard aangeboden wordt in Nederland.
Hier ga ik ook voor de Nipt, de vorige keer ook gedaan. Moest toen wat langer op de uitslag wachten door de feestdagen, maar volgens mij krijg je het na een week. De kinkhoest vaccinatie heb ik de vorige keer ook op eigen initiatief gedaan, dus nu ook weer. Ben er wel ff ziek van geweest. Lees: kort wat griepverschijnselen. Heb er vertrouwen in, en idd in andere landen geven ze de prik al langer.
Dat vervelend, ik had gelukkig nergens last van. @Rosa5 hopelijk snel opgeknapt @JoanneJo Bij ons geeft de verloskundige en prenatale voorlichting bij de intake, volgens mij is dat ook verplicht als je de screening wil, ze kan dan al je vragen beantwoorden. De combinatie test is een echo en bloedwaarden, warm basis en kans wordt berekend van down, is de kans maar dan 1 op 200 dan wordt je doorverwezen voor verdere screening. Dat betekent dat er alsnog 199 jaar niets aan de hand is (soms is de zekerheid wel groter). Bij NIPT kijken ze in jouw bloed naar het DNA, daar zit ook DNA uit de placenta in, meestal is dit hetzelfde als van het kindje, dat bloed checken ze dan op de chromosomen, dat is dus Ann valk directere meting. De nipt klopt alleen niet als er toevallig een foutje in de placenta zit die niet in het kind zit, dit komt in 10% van de gevallen voor, dus het kan wel, maar kans is heel minder klein. Andersom is de kans op het missen van een afwijking ook heel minder klein. Check ook onderzoekvanmijnongeborenkind.nl